Terhesség esetén a mèhszáj állapotát mindig ellenőrizni kell?
Sziasztok.
22 hetes terhes vagyok.
Fizikai vizsgálatra, amikor a méhszájat is nézte az orvos, a 10.héten került sor utoljára.
Azóta csak hasi uh, és mindig csak a méhnyak hosszát nézi. Az rendben van.
Kérdeztem az orvosomat legutóbb, hogy nem-e kell megnézni a méhszájat, mire azt mondta, hogy ha nincs panasz, akkor nem, mert túl nagy a felszálló fertőzés veszélye. Ha ragaszkodom hozzá, megnézi, de ő panasz hiányában nem szokta.
Kérdésem, hogy ez rendben van így? Másoknak se nézte meg? Vagy csak majd később?
Köszönöm a válaszokat!
De ha nem nézi meg, honnan tudja, hogy baj van? Az ultrahang alapján is látható már ez? Vagy vannak tünetei a méhszáj kinyílásának?
Azért kérdezem, mert annyi helyen olvasni meg hallani hogy pl “23 hetesen kinyílt a méhszáj” és hasonlók.
Egyébként a 10.héten picit vérezgettem, azonnal kórház, és ott az orvos azonnal a méhszájat nézte. Rendben volt, a vérezgetést egy hematóma okozta, amit már az UH alapján látott meg, ami azóta felszívodott.
A 20 hetes UH végén nézte a méhnyak hosszát. Arra mondta, hogy rendben van.
Ott kellett látszódjék a méhszáj is? Mert ilyen nem emlékszem, hogy említett volna…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!