15 hetes terhesen ihatok egy fél deci vörösbort?
Simán!A dokim még javasolta is, hogy néha csússzon le egy kicsi, mert az egészséges.
Ha görcsöltem és hívtam a dokit, azt tanácsolta, hogy igyak egy csöppöt ami ellazítja a méhet, minthogy gyógyszert vegyek be.Volt, hogy a férjem ment szeszt venni, hogy jobban legyek:)Amúgy sosem ittam.
Nyugodtan ihatsz,nem lesz tőle semmi baja sem Neked, sem a Babádnak.
A "...szeszre szorultok...szőlőt csemegézz" válaszoló elég egyszerűcske, nyilván nincs tisztában a bor kedvező élettani hatásaival (mérsékelt fogyasztás esetén).
A bor mangán és vastartalma vérképző hatású, sok várandós nő iszik vörösbort kis mennyiségben orvosi javallatra.
Vagy 50 féle fém különböző ionja található meg a borban term.vegyület formájában. Vasból pl. a napi szükséglet 15-20%-át fedezheti 1 pohár borocska. A borban található, a szervezet számára könnyen felvehető esszenciális fém fontos táplálékkiegészítővé teheti a bort azok számára akiknek rossz a vérképük. Én is 15 hetes vagyok, hetente egyszer iszom egy pohár jó minőségű száraz vörösbort.
Jó babavárást!
12:15-Ös! Lehet hogy megmosolyogtat az én felfogásom és amit írtam, de én is kismama vagyok és sztem ki lehet bírni ezt a 9 hónapot pici alkohol nélkül is. Sosem tudhatjuk, hogy épp abban a fejlődési szakaszban ártunk-e neki vagy nem. Ezt senki nem tudja megmondani. Itt van még egy kis érdekesség is ahol ti is elolvashatjátok amit erről írnak. Nem muszáj betartani...ez csak az én véleményem...
17 hetes kismama
Alkohol
Eszedbe sem jutna kisgyereknek alkoholt adni, de ha terhesen iszol, ugyanezt teszed! Az alkoholfogyasztás egy életre befolyásolja a baba fizikai és mentális fejlődősét. A terhesség alatti túlzott alkoholfogyasztás a baba kisfejűségéhez vezethet, mozgássérült, szellemi fogyatékos lehet, később viselkedési problémái lehetnek. Az alkohol okozta probléma a babán örökre megmarad, de megelőzhető! A legbiztosabb az, ha egy csepp alkoholt sem iszol, míg terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!