Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak szerintetek?

Mit csináljak szerintetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 7+2 hetes kismama vagyok. Tegnap délután volt egy kis barnázásom. Be is mentem a kórházba vizsgálatra. Ott mondta az orvos hogy valószínűleg az előző napi együttlét miatt volt, mivel ilyenkor fel van puhulva a méhszáj, nem látott vérzés nyomát a vizsgálat közben. Csinált uh-t, volt már szívműködés is. Nem is volt már este barnázásom. Most viszont megint elkezdődött, nagyon minimális vérzés is volt. Szerintetek ez csak a tegnapi vizsgálattól lehet? Megint menjek vissza a kórházba? Tegnap is ki kellett rimánkodni hogy vizsgáljanak már meg. Ugye nem vetélés kezdődik el? Ti voltatok már így? Saját orvoshoz csak 29.re van időpontom.
2021. júl. 19. 10:50
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
86%
Én bemennék a kórházba,hogy már nem csak barna hanem vérzés.Ez már nem ugyanaz!
2021. júl. 19. 11:01
 2/28 anonim ***** válasza:
72%
Én a 8. hétig minden nap barnáztam, teljesen egészséges terhesseg volt, most 9 hónapos a kisfiam. Ajánlják, hogy ilyenkor mindenképp be kell menni, én nem mentem. Szerintem várj egy kicsit most. Pihenj. És ne szexeljetek egy darabig.
2021. júl. 19. 11:01
 3/28 anonim ***** válasza:
83%
Szia. Az első terhességemnél a vetélés kezdődött így. Minimális barnázás, éppen hogy csak a wc papíron látszódott. Bementünk az ügyeletre, ahol nem láttak vérzést, és zárt volt a méhszáj. Annyit láttak csak, hogy a baba nem fejlődik, 2 héttel le volt maradva, 10 hetesen 8 hetes méretekkel rendelkezett, de szívhang még volt. Másnap spontán beindult a vetélés. Ettől függetlenül lehet nálad tényleg a szex okozta a barnázást. Sajnos ezt így nem lehet megmondani, hogy vetélés e vagy sem. Az sem mérvadó, hogy görcsölsz e, mert nekem pl semmilyen fájdalmam nem volt a vetélés előtt. A mostani terhességem alatt is volt barnázás, pedig progeszteront is szedtem, itt sem derült ki az oka. Ma már a 34. hétben vagyok. Szóval ezért nehéz megmondani, hogy nálad mi lehet a helyzet, mert többféle végkifejlet is lehet. Én biztosan elmennék újra ügyeletre, de csak a saját tapasztalatom miatt. Sőt, ha teheted, akkor ne állami helyre menj, hogy ki kelljen könyörögnöd a vizsgálatot, hanem magánba.
2021. júl. 19. 11:06
 4/28 A kérdező kommentje:
Igen a szextől el is vagyunk tiltva így a 12.hétig.Most elmúlt a barnázás, vérzés, semmi nincs. Lehet várok még egy kicsit, most pihenek. Délután lehet megint bemegyek, csak borzasztó ahogy ki kell könyörögni a vizsgálatot☹️Mintha úgy lennének vele hogy 12 hét előtt vagy megmarad vagy nem☹️
2021. júl. 19. 11:07
 5/28 A kérdező kommentje:
Elkezdem nézegetni melyik magánorvos rendel a mai napon a városba aztán lehet bekönyörgöm magam valamelyikhez. Az enyém csak csütörtökön rendel.
2021. júl. 19. 11:08
 6/28 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem simán lehet a vizsgálattól, főleg a saját tapasztalataim alapján, azért nem a legtapintatosabbak hüvelyi UH-nál, volt olyan, aminél majdnem elbőgtem magam a fájdalomtól (sztk-ban, azóta csak a magán dokimhoz megyek). Ilyenkor amúgy sincs az ember felfokozott állapotban, mint pl. együttlétkor, simán lehet, hogy a műszer sértett fel. Én megvárnám, hogy marad-e a vérzés, de ez az, amit én csinálnék, mondjuk én alapból a csak akkor megyek kórházba, ha nagyon muszáj típus vagyok. Ha téged megnyugtat szerintem visszamehetsz, de ha a műszer sértett fel, akkor naponta futhatod újra ezeket a köröket, ha mindig megvizsgálnak és mindig vérzel utána. Ilyenkor sajnos még gyakori a vetélés, de az általában rendes bő (vagy legalább menstruáció szerű) vérzéssel jár és görcsökkel (nekem legalábbis ezt mondta a saját orvosom), de a legfontosabb, hogy azt tedd, amit az anyai ösztön vagy a női megérzésed súg! Szurkolok, hogy minden rendben legyen, szerintem, ha volt szívhang, az már egy jó jel!
2021. júl. 19. 11:12
 7/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozza le a válaszokat, nekem mindegyik hasznos ☺️
2021. júl. 19. 11:19
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

A vizsgálattól is lehet, de még a szextől is. Nekem úgy volt a legelső ilyen alkalommal, hogy 1 napra teljesen elmúlt, utána még 3-4 napig apránként ürült egy kis barnás nyunya pisilés közben. Én hülye még meg is kérdeztem itt a gyakorin, hogy az normális-e, hogy lehet-e ez még mindig a szex miatt. Nyilván azt a választ kaptam, hogy ez már nem az miatt lehet. De, az miatt volt. Legközelebbi alkalommal megkérdeztem nőgyógyászt is, azt mondta eltarthat ez akár egy hétig is.

Nálam ez visszatérő probléma egyébként, igaz a 12. hét után jelentkezett először, úgyhogy mi nem lettünk eltiltva a házasélettől. Nem jelentkezik minden alkalommal a barnázás/vérzés szerencsére, de ha igen, akkor több napig tart a pecsételgetés. Kétszer volt eddig szex után (egyik alkalommal konkrétan friss, piros vér, nem csak egy-két csepp), kétszer meg csak úgy, kb az élettől... Szex akkor már vagy két hete nem volt. Most legutóbb gumival csináltuk, már egyáltalán nem jelentkezett vérzés. (Állítólag a sperma is irritálhatja a nyálkahártyát.) Átérzem egyébként az aggodalmad. A 12. hét után sem egy megnyugtató dolog ez, hát még előtte. Én egyébként az első trimeszterben kétszer is megnézettem magánlaborban a progeszteronomat, mert előtte volt egy korai vetélésem. Írtak is fel utrogestánt hormonvizsgálat nélkül, de azt az instrukciót kaptam, hogy csak akkor kezdjem el használni ha barnáznék. Nyilván ez az első trimeszterben érdekes.

2021. júl. 19. 11:57
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha tegnap vizsgáltak és minden rendben volt, el fognak hajtani.

Pihenj, végy be magnéziumot. A mindennapi uh sem tesz jót!

2021. júl. 19. 12:50
 10/28 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Találtam egy magánorvost akihez elmentem. Megvizsgált, minden rendben van, szívhang is van. Kaptam fotót is ☺️Írt fel progeszteront is. Azt mondta ne ijedjek meg de eltarthat a vérezgetés akár 12.hétig is. Ahogy hazaértem most megint van vérzés, tehát a vizsgálatot nem jól bírom, azt mondta ez előfordul, jó jel hogy nincs göecsölés. Most már bízom benne hogy minden rendben lesz, én minden tőlem telhetőt megtettem.
2021. júl. 19. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!