Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Panoráma tesztre (vagy más...

Panoráma tesztre (vagy más típusra) hány hetesen mentetek? Megnéztétek előtte uh-n a babát, hogy minden oké-e vagy csak vaktában mentetek?

Figyelt kérdés
2021. júl. 9. 20:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%

Nem és engem jól fel is bosszantottak az Istenhegyin ezzel. Amikor időpontot kértem mondták, hogy vigyek UH leletet, direkt megkérdeztem, hogy a mai napon voltam UH-n, ez a lelet megfelelő lesz? Bemondtam a CRL-t és ez alapján ők mondtak egy időpontot a 11. hétre amit én is el is fogadtam. Mondta a nő, hogy igen, jó lesz az a lelet is. Odamentem, bemutattam a leletet, kitöltöttem egy papírt amin ilyen kérdések voltak az alap adminisztráción felül, hogy van-e már gyerekem, hány hetes vagyok, mit akarok tudni stb, leadtam, levették a vért és mehettem Isten hírével, senki egy büdös szót nem szólt.

Majd másnap felhívott egy munkatársuk, aki ilyen tárgyilagos hangon közölte velem, hogy 3 hetes a leletem, senki nem szólt nekem, hogy 2 hétnél nem lehet régebbi az UH lelet amit vinni kell? Nem, bmeg senki nem szólt pedig MÉG RÁ IS KÉRDEZTEM. Hát jó, de hogy 3 hete senki nem látta azt a babát, lehet, hogy már nem is él, WTF?! Azonnal ha tudok menjek el egy UH-ra megnézetni, hogy van-e egyáltalán szívhangja, ezt így. Ha gondolom elindítják így is a tesztet, de ha a babával bármi történt pénzt vissza nem adnak, vagy ha gondolom menjek vissza genetikai UH után (amit ha szólnak nyilván a teszt előttre ütemezek).

Olyan ideges lettem, menjenek a fenébe, nem tájékoztatnak, sőt félretájékoztatnak majd még én kapom a letolást, hogy lehet hogy meghalt a babám. Miből állt volna egy ilyennél azt mondani, hogy elnézést, a mi hibánkból jött létre ez a helyzet, esetleg jöjjön be hogy egy doplerrel (még egy ultrahangnyira sem kellett volna nagyvonalúnak lenni) meghallgatjuk azért a babát, hogy minden rendben van-e? Nem, ehelyett a 100 ezer Ft feletti vizsgálaton felül még én fizessek egy soron kívüli Uh-ért is, csak mert Istenhegyiéknél képtelenek kommunikálni.

Szóval röviden, ha te is ilyen inkompetens személyzetbe futnál: az, hogy mikor lehet menni mindegyik tesztnél más intervallum de ez ki van írva minden tájékoztatóban. Ami viszont nincs kiírva és ha nincs szerencséd el sem mondja senki, hogy 2 hétnél nem régebbi UH leletet kell vinni bemutatni (mondjuk nem mintha ebben a 2 hétben nem történhetne semmi a babával…).

2021. júl. 9. 21:05
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, és hát pont ezért kérdeztem, igen. :)

Azért hívtam az Istenhegyit, mert úgy reklámozzák a Nifty-t, hogy először kombinált, megvárjuk, uh és utána veszik csak le. Erre telefonban közölte, hogy a kombináltat már nem lehet megvárni, uh-ra ad időpontot. De menjek fél órával előbb, hogy levegyék a vért.

Nekem ez fordítva tetszene: uh és ha minden oké, jöhet a vérvétel. A Panoráma amúgy először szimpibb volt, lehet megcsináltatom máshol, előtte pedig ránéz egy szonográfus.

Azt sem tudom, hogy mi legyen majd, nifty vagy panoráma.

2021. júl. 9. 21:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Levehetik a vért UH előtt, legrosszabb esetben ugye nem küldik el a labornak ha baj van a babával.

Mi kombináltat egyébként egyáltalán nem is csináltattunk, csak a genetikai UH részét.

Én az Istenhegyit ezután nem ajánlom, be nem teszem oda többé a lábamat. A babával és a teszttel egyébként minden rendben volt, de ez leginkább nem rajtuk múlott, az álmatlan éjszakáim viszont az ő saruk.

Szerintem mind a két teszt nagyon jó egyébként, de bármelyik NIPT teszt jó igazából, elég fejlett laborokban csinálják mindegyiket.

2021. júl. 9. 21:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Prena tesztet csináltattam a 10. héten, senki nem kérte az UH eredményt, 11. hétre megvolt az eredmény. A terhességet megállapító lap volt nálam, ami 7 hetesen volt. Megdöbbentő amit írtok.
2021. júl. 9. 21:33
 5/17 anonim ***** válasza:
4%

Ezek a tesztek csak arra jók, hogy lehúzzák az embert a fenébe. Ha valami probléma merül fel úgysem fogadják el, úgyhogy felesleges pénzkidobás. És lám sok helyen úgy is viselkednek veled mintha nem belőletek élnének.

A fizetős egészségügy sokszor csak hamis illúzió.

2021. júl. 9. 21:35
 6/17 A kérdező kommentje:

Dehogy felesleges, hiszen ha negatív, kivédem vele a genetikai vizsgálatot, amit a korom miatt kérnének (SOTE-n). Ha pozitív, hamarabb megtudom, mintha nem csináltatnék ilyet, mire akkor eldőlne a sorsa, már lehet, hogy meg kellene szülni.

Ennél nagyobb baromságra is költjük a pénzt, én ide nem sajnálom.

2021. júl. 9. 21:49
 7/17 anonim ***** válasza:
32%
Ha barmi baj van, akkor is el kell menned amniocentézisre mert nem fogadják el a vér teszteket.
2021. júl. 9. 21:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Én Panoráma tesztet csináltattam 12+3 hetesen. Utána (de még az eredmény előtt) voltam az Istenhegyin genetikai ultrahangon. Senkinek nem volt ezzel gondja.
2021. júl. 9. 21:53
 9/17 A kérdező kommentje:

7-es: És? Ezt senki sem firtatja, de így lehet, hogy már a 10-11. héten tudom, hogy mennem kell amnióra, a vérvétel nélkül meg később tudnám meg, ha egyáltalán megtudom.

Tényleg nem értelek. Nem az amniót akarom megúszni, hanem egészséges babát szeretnék (és tudom, más baja is lehet még, de a kérdés nem ez).

2021. júl. 9. 22:01
 10/17 anonim ***** válasza:
4%

Tényeket közöltem, mit nem értesz ezen?

Egyébként megnézted, hogy mik azok a betegségek amikre szűrnek ezek a tesztek és azok milyen gyakoriak? A másik hogy van mozaikos down szindróma is pl. amit se a Prena, panoráma, se a Nifty nem mutat ki.

2021. júl. 9. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!