Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AIDS tesztet miért nem csináln...

AIDS tesztet miért nem csinálnak terheseknél?

Figyelt kérdés
Mindenféle vérvizsgálat van, akkor ezt miért nem végzik el? Hiszen ma már egy átlag nő életében is sok férfi megfordul és nem mindig védekeznek...
2010. aug. 26. 18:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Kórházi dolgozó!

ez ugye nem mondod komolyan?

szerinted lehetséges az, hogy ha netán valaki HIV+, azt NEM közlik vele? ezt mégis hogyan tehetnék meg? nem vonom kétségbe, amit írsz, de ez enyhén szólva is abszurd!

én is voltam terhes (nem maradt meg a terhesség) de a labor során semmiféle HIV-re vonatkozó vizsgálatom nem volt. (se Hepatitis, sem toxoplazma...)

2010. aug. 27. 08:49
 22/27 anonim ***** válasza:
Nekem sem nézték,sőt még Hepatitis vizsgálatom sem volt.Ma,31+3 naposan voltam vérvételen,szóltam a laboros csajnak,hogy vegye le legyen szíves ahhoz is a vért,teljesen fel volt háborodva,hogy ez most jut eszembe?Hááát,ha nem figyelmeztet a helyettes védőnő,bizony nem tudtam volna,hogy kell.Senkinek nem tűnt fel,hogy az hiányzik...
2010. aug. 27. 13:59
 23/27 anonim ***** válasza:

Tényleg marha érdekes...

Akiknek nem néztek sem hiv-et sem hepatitist,az leírná,hova jár terhesgondozásra?

Ahogy írtam már,két gyermekkel Budapest=csináltak.Harmadik gyermek Esztergom=csináltak.Most negyedik gyermek=Tatabánya-Tata csináltak.(sima sztk)

2010. aug. 27. 14:16
 24/27 anonim ***** válasza:
Szia!Én vagyok,akinek egyiket sem csinálták.Tatabányán kezdtem a terhesgondozást,integrált tesztet csináltattunk(ami ugye fizetős)és elvileg akkor kellett volna levenni,mikor az AFP-hez vették a vért.Na,ez nem történt meg.Utána már itt Pesten a 15.kerületi rendelőbe jártam,itt is volt egy laborvizsgálat,voltam 3 orvosnál,mert nem volt fogadott dokim,és egyik sem hiányolta,rá sem kérdeztek.Most már az Uzsokiba járok,ott is fogok szülni,és ez az orvos sem kérdezett rá.Hétfőn a helyettes védőnőtől tudtam meg,hogy ha nincs negatív leletem,szülés után elviszik a picit megfigyelésre,+ oltás,stb.
2010. aug. 27. 14:28
 25/27 anonim ***** válasza:
Én az vagyok, aki az őssejtről írt még az első oldalon. Az első fiammal a Nyírőbe jártam, ami még akkor állami volt, a második gyermekkel már az Uzsokiba is, majd most a Róbert Károlyba - volt Nyírő - ami magánkórház lett. A HepaB-t levették alapból, de sem szifiliszre, sem HIV-re nem szűrnek. Most előkerestem a papírjaimat is, és semmi utalás nincs rajtuk. Kizárólag az őssejt miatt lett szűrve mindegyik. Egyébként a barátnőm a Margitba jár, és ott sem nézték most neki. Valóban furcsa, hogy valahol nézik, valahol nem. A HepaB miatt a védőnő is és a doki is szól Viszont a HIV szűrét egyik sem hiányolta.
2010. aug. 27. 15:33
 26/27 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A 3 gyerkőcös és (most már)36 hetes kismami vagyok.

Na előkerestem a labor papírokat.

Szóval akkor voltam 7 hetes terhes.

MIKROBIOLÓGIAI LELET:

Hepatitis B vírus anti HBC

Hepatitis B vírus surface antigén

HIV 1,2 antitest,HIV-1 antigén

Treponema pallidum(IGG)(IGM)

Treponema pallidum syphilis RPR

ezeket nézték vérből.

Tatabányán sima vérvétel,elküldték Győrbe szerológiára.(ANTSZ)

egy biológus asszony és egy laborvezető főorvos validálta és írta alá.

ezek szerint erre mifelénk nagyon alaposak a kismamákkal:)))

2010. aug. 31. 08:37
 27/27 anonim ***** válasza:
Ez nem egy korrekt dolog az intézmények részéről. Hiszen ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzése pénzbe kerül, és ezek szerint van olyan hely, ahol az alapellátásban benne van, és van olyan hely, ahol pedig a kismamának súlyos tízezreket kell fizetnie érte. Tényleg csak magamból tudok kiindulni. Pont azért kellett a plusz vérvétel és a befizetett 40.000 forint, hogy az őssejthez megnézzék a betegségeket. Ez alól egyedül a HepaB volt kivétel mert azt megcsinálták a terhesgondozáson. Ha a HIV-et is megnézték volna, akkor azt is elfogadták volna. De nálunk nem nézik... Pedig ugyanannyi TB-t %-ot vonnak le a fizetésemből, mint másnak.
2010. aug. 31. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!