Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzattal való kommunikáció -...

Magzattal való kommunikáció - lehetséges vagy hülyeségnek tartjátok?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz időszakon vagyok túl. 34 hetes kismama vagyok, és igazából a terhességem 12. hetétől nagyon súlyos stressznek voltam kitéve. Nem szeretném bővebben részletezni, elég csúnya dolgok derültek ki a családban, sokat csalódtam a saját anyámban is. Rengeteget sírtam és nagyon sokszor voltam feszült. A dolgok most kezdtek el helyreállni. Most érzem először, hogy nyugodtabb vagyok. A vizsgálatok azt mutatták, hogy minden rendben van a babával, én mégis azt érzem, hogy valamit tennék azért, hogy ennek az időszaknak az esetleges negatív következményeid kiküszöböljem.

Hisztek abban, hogy a magzattal lehet kommunikálni? Nagyon szívesen elmondanám neki, miközben rá koncentrálok, hogy ez egy ilyen nehéz időszak volt, ehhez neki semmi köze, és hogy mindezek ellenére várjuk őt, és a legnagyobb szeretetbe fog megérkezni. Szerintetek hülyeség? Esetleg megkérni arra a babát, hogy bármi rossz érzést tapasztalt amíg a hasamban volt, azt "felejtse el"?

Megköszönném, ha írnátok tapasztalatokat az anya-magzat gondolat- és érzelemcserének e formájáról.

2021. jún. 29. 22:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Beszélj hozzá. "Érteni", amit mondasz, nem fogja, mert nem tud még magyarul nyilván. De a hangulatokat érzi, amúgy biokémiailag. Nem lehet neki úgy elmondani dolgokat, mint egy nagyobb gyereknek, de beszélni hozzá mindig érdemes.
2021. jún. 30. 08:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Érteni biztos nem fogja amit mondasz neki, inkább a hangszín, hangsúly, lelkiállapot az amit érzékelhet. De az is elég szerintem. Ártani tuti nem fog :) Meg ha más nem, neked biztos, hogy segít feldolgozni ezt az elmúlt időszakot, és ha ezzel enyhíthetes a saját bűntudatod, már megéri.
2021. jún. 30. 10:46
 13/14 anonim ***** válasza:
babával beszéj szülésig,nem lesz baj
2021. jún. 30. 10:59
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a biztató szavakat! Ment a zöld! =)
2021. jún. 30. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!