Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek nincs fia, ő nem is...

Akinek nincs fia, ő nem is számít?

Figyelt kérdés

A héten elmentem játszótérre a barátnőmmel és a kisfiával. Én 6 hónapos terhes vagyok jelenleg, első baba kislány.

Volt a játszón még 2 másik anyuka a fiaikkal. Amíg a gyerekek játszottak, ők elkezdtek arról beszélgetni, hogy mennyire jó nekik, hogy fiaik vannak, mert a lánygyerekek nem érnek semmit. Meg milyen jó, főleg úgy, hogy elsőként fiú, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hozzáteszem ők nem tudták, hogy nekem lányom lesz.

Ott ültem, a sírás kerülgetett, barátnőm mondta hagyjam az idiótákat a francba, de nagyon a lelkemre vettem.

Eszembe jutott a nagybácsim "poénos" beszólása is, amikor elmondtuk, hogy kislány lesz, ő röhögve ennyit kérdezett: és megtartjátok?

Tényleg ennyire gáz lányos anyukának lenni és tényleg még mindig ez számít, hogy ha nem szülsz fiút, akkor senki vagy?

2021. jún. 27. 10:12
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

30-as igen látom, pont az elfogadás felé hajlik az ország nagy része. (Irónia)

Akkor én vagyok rossz környezetben, mert ha nőként pl nem az a legfőbb célod, hogy anya légy, akkor mehetsz a fenébe. (Hozzáteszem nem ezért vállalunk gyereket).

Csak megy a mai világban a nagy elfogadás duma, aztán a legtöbb a lelke mélyén ugyanaz a suttyó, mint ezek a nők is a játszótéren.

2021. jún. 28. 22:06
 32/34 anonim ***** válasza:

#31 Fuh hát szerintem tényleg te élhetsz egy rosszabb helyen, nálunk nincs ilyen.

Se olyan, hogy nem vagy nő ha nem szülsz (én 31 vagyok és most várok babát, legjobb barátnőm 32 és most vált el, úgyhogy húzódik nála a baba téma, de soha senkitől nem kaptunk semmilyen negatív megjegyzéseket- nagymama mondta nekünk, hogy már itt volt az ideje a gyerekvállalásnak, de ő is kedveskedően), se olyan, hogy a fiú gyerek lenne a minden.

2021. jún. 29. 00:12
 33/34 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy ezt írom, de iszonyat gyenge lábakon állhat az önbecsülésed, nagyon labilis vagy, ha ilyen random idegenektől származó baromságok ezt váltják ki belőled. Neked kell a stabil érzelmi alapot adnod hamarosan két gyereknek, szedd össze magad kicsit, jó szándékkal írom.
2021. júl. 1. 00:18
 34/34 A kérdező kommentje:
Ööö, első gyerekemet várom... 🤷‍♂️
2021. júl. 2. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!