Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek nincs fia, ő nem is...

Akinek nincs fia, ő nem is számít?

Figyelt kérdés

A héten elmentem játszótérre a barátnőmmel és a kisfiával. Én 6 hónapos terhes vagyok jelenleg, első baba kislány.

Volt a játszón még 2 másik anyuka a fiaikkal. Amíg a gyerekek játszottak, ők elkezdtek arról beszélgetni, hogy mennyire jó nekik, hogy fiaik vannak, mert a lánygyerekek nem érnek semmit. Meg milyen jó, főleg úgy, hogy elsőként fiú, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hozzáteszem ők nem tudták, hogy nekem lányom lesz.

Ott ültem, a sírás kerülgetett, barátnőm mondta hagyjam az idiótákat a francba, de nagyon a lelkemre vettem.

Eszembe jutott a nagybácsim "poénos" beszólása is, amikor elmondtuk, hogy kislány lesz, ő röhögve ennyit kérdezett: és megtartjátok?

Tényleg ennyire gáz lányos anyukának lenni és tényleg még mindig ez számít, hogy ha nem szülsz fiút, akkor senki vagy?

2021. jún. 27. 10:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
85%

Én pont az ellenkezőjét éltem meg, amikor elmondtuk, hogy fiú lesz, a családomon éreztem egy pár másodperces, alig észrevehető csalódottságot. (Illetve számítottam is erre, apukám pár éve kijelentette, hogy lány unokát akar.) Csak ők vannak annyira intelligensek, hogy ennek nem adtak hangot, és tudom, hogy ugyanúgy fogják szeretni, mintha lány lenne.

Én biztos, hogy nem hagytam volna szó nélkül a dolgot, hanem mondtam volna nekik, hogy épp most várom az első gyerekemet, aki lány, akkor ezek szerint ő nem fog semmit érni? Csak hogy egy kicsit kellemetlenül érezzék magukat és magyarázkodhassanak, hátha legközelebb nem bántanak meg másokat a baromságaikkal.

2021. jún. 27. 13:28
 22/34 anonim ***** válasza:
39%
Most komolyan ezzel meg tudtak téged borítani? Jézusom, kérdező, az ilyeneken röhögni kell egyet és ennyi. Ennyire befolyásolható ne legyél már.
2021. jún. 27. 15:09
 23/34 anonim ***** válasza:
83%
20-as, sokan tényleg nem akarnak kislányt, legalábbis elsőre semmiképp. Nem egy kérdés volt már itt is (a legutóbbi épp néhány napja), hogy jajj, kiderült, hogy kislányt vár, és azóta nem tudja abbahagyni a sírást, mert ő olyan csalódott, mivel kisfiút szeretett volna.
2021. jún. 27. 16:31
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, hogy erre így konkrétan rákérdezek, de... Ki a náthás f.szt érdekel, hogy mit mondanak totál idegen agyhalott nők? Nekem ez egyáltalán nem fér a fejembe. Még csak nem is az, hogy vannak még ilyen idióták, akik nő létükre így gondolkodnak (bizonyára magukat is értéktelennek tartják, megjegyzem teljes joggal, de nem azért mert lánynak születtek, hanem mert annyi eszük van mint egy zsák molynak), hanem hogy vannak akik ezeknek a szavára adnak. Én is kislányt várok, és ami még "durvább", pont azt szerettem volna elsőre. De nem akadnék ki ilyenen. Eddig sem hiányzott, hogy hülye p.csákkal barátkozzak, és terhesen sem nőtt meg az igényem a társaságukra meg az elismerésükre. Javaslom, hogy te is próbálj meg hasonlóan viszonyulni hozzájuk, ha csak nem annyira tartod magad, hogy az ő véleményükre adj.
2021. jún. 27. 18:29
 25/34 anonim ***** válasza:
20. Nem. A nők többsége nem akar lányt. A nők kb 50%-a lányt akar. Kb így a helyes.
2021. jún. 27. 21:36
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Jó ég... Nehogy felvedd ezeket a marhaságokat! Nekem kisfiam van, de épp mindegy volt, hogy milyen nemű lesz, hálát adtam az égnek, hogy nem vagyunk terméketlenek és hogy egészséges a baba... :D Minden más mellékes! Ha fiú, ha lány, a te gyereked, és úgy lesz tökéletes, ahogy van! :)
2021. jún. 28. 08:07
 27/34 anonim ***** válasza:
46%
Hagyjátok már a kérdezőt, hormonbomba van benne, ti is, mi is ilyenek voltunk terhesen.
2021. jún. 28. 11:59
 28/34 anonim ***** válasza:
70%
Én ugyanúgy hormombombásan nyilatkozom a témában. Nem hormonok kérdése, hogy hosszú ideig lovagolsz-e baromságokon. Könnyebben elérzékenyülni, az igen, benne van. (Én is sírtam mert rámdudált valami pöcs a bicikli úton :D ) De ilyen szinten felvenni minden hülye véleményét, szerintem nem hormonok kérdése.
2021. jún. 28. 13:25
 29/34 A kérdező kommentje:
Bocsánat 28-as, de milyen szinten vettem fel? Mert kaptam egy rossz beszólást és akkor majdnem elsírtam magam?? Ugyanígy viselkedtem volna, ha arról beszélgettek volna, hogy a barna haj gáz. Igen, kíváncsi voltam, hogy tényleg ennyire tartja-e magát ez a régi beidegződés az embereknél, hogy a fiúgyerek számít.
2021. jún. 28. 18:32
 30/34 anonim ***** válasza:

29# mégis hogy feltételezhettél ilyet?

Ha nem barlangban laktál eddig, azért észrevehetted, hogy a 21 század már egy kicsit másabb.

2021. jún. 28. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!