Akinek nincs fia, ő nem is számít?
A héten elmentem játszótérre a barátnőmmel és a kisfiával. Én 6 hónapos terhes vagyok jelenleg, első baba kislány.
Volt a játszón még 2 másik anyuka a fiaikkal. Amíg a gyerekek játszottak, ők elkezdtek arról beszélgetni, hogy mennyire jó nekik, hogy fiaik vannak, mert a lánygyerekek nem érnek semmit. Meg milyen jó, főleg úgy, hogy elsőként fiú, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hozzáteszem ők nem tudták, hogy nekem lányom lesz.
Ott ültem, a sírás kerülgetett, barátnőm mondta hagyjam az idiótákat a francba, de nagyon a lelkemre vettem.
Eszembe jutott a nagybácsim "poénos" beszólása is, amikor elmondtuk, hogy kislány lesz, ő röhögve ennyit kérdezett: és megtartjátok?
Tényleg ennyire gáz lányos anyukának lenni és tényleg még mindig ez számít, hogy ha nem szülsz fiút, akkor senki vagy?
Én pont az ellenkezőjét éltem meg, amikor elmondtuk, hogy fiú lesz, a családomon éreztem egy pár másodperces, alig észrevehető csalódottságot. (Illetve számítottam is erre, apukám pár éve kijelentette, hogy lány unokát akar.) Csak ők vannak annyira intelligensek, hogy ennek nem adtak hangot, és tudom, hogy ugyanúgy fogják szeretni, mintha lány lenne.
Én biztos, hogy nem hagytam volna szó nélkül a dolgot, hanem mondtam volna nekik, hogy épp most várom az első gyerekemet, aki lány, akkor ezek szerint ő nem fog semmit érni? Csak hogy egy kicsit kellemetlenül érezzék magukat és magyarázkodhassanak, hátha legközelebb nem bántanak meg másokat a baromságaikkal.
29# mégis hogy feltételezhettél ilyet?
Ha nem barlangban laktál eddig, azért észrevehetted, hogy a 21 század már egy kicsit másabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!