Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 31 hetes vagyok akkor most...

31 hetes vagyok akkor most hány honapos vagyok?

Figyelt kérdés
És még azt szeretném kérdezni, hogy minden nap vagy 4*-5* -ör görcseim vannak de nagyon erős ugye ez már nem joslo fájás!
2008. dec. 8. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

1 hét híján 8 hónapos vagy, de gondolom tisztában vagy vele, hogy a terhesség nem 36 hét, hanem 40 holdhét, mivel egy hónap nem mindig 4 hét, van amikor 4 és fél vagy több.

A görcseidről pedig annyit, hogy minden képen szólj róluk az orvosodnak. Valószínű, hogy csak nagyon bekeményedik a hasad, ez egy erősebb méhösszehúzódás, amin sokat segít a magnézium. Én például nem szedtem magnéziumot mert a terhességem utolsó két hetében kezdett el keményedni és féltem hogy magamtól nem fogok tudni lazítani szülés közben, ha hármasával- négyesével szedem. Ennél egy kicsit furcsább megoldást próbáltam ki és be is jött, bár a védőnőmnek nem dicsekedtem vele, mert eléggé szigorú. 1 cent konyakot ittam, nekem nagyon bevált. De ha megkérdezed nagymamádat, hogy ők mit csináltak, amikor bekeményedett a hasuk ő is szerintem ugyanezt fogja mondani. De szerintem először is konzultálj az orvosoddal, ő az aki igazán meg tud erősíteni afelől, hogy ezek vészjósló fájások e vagy sem.

2008. dec. 8. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:

7 hónap,3 hét

A terhesség elviekben hiába mondják,hogy 9,mivel 10 hónap azaz 40 hét.

Pihenj sokat,ha nem múlnak el a görcsök v.vmi változás állna be szólj a dokinak.

2008. dec. 8. 16:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet az előttem szólókkal. A terhesség valóban 40 hét, de csak 1 db 28 napos, tehát 4 hétből álló hónapunk van, a február. Az összes többi nem 4 hétből áll, így nem elég elosztani a heteid számát néggyel. Akkor a 37. héten már a 10. hónapban lennél. Az első válaszolónak abban igaza van, hogy a 40 hét az 10 holdhónap, de Magyarországon senki sem holdhónapban gondolkodik. Legegyszerűbben, úgy tudod kiszámolni, hogy hány hónapos vagy, hogy az utolsó menstruációd kezdő napját veszed figyelembe. Tehát, ha pl. május 3-án volt az utolsó mensid, akkor december 3-án vagy pont 7 hónapos terhes.
2008. dec. 9. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!