Leírná nekem valaki milyen érzés,ha kemènyedid a hasatok?
19 hetes vagyok és nem tudom eldönteni,hogy amit érzek néha az a kemènyedès vagy egyszerűen úgy fordult a baba,mert még sok helyen van,hogy keményebb miatta a hasam.
Nem görcsöl szerencsère és nem fáj, bár este az alhasam bizonyos mozdulatokra érzékeny,ha fekszem, akkor nem érzek semmit, viszont néha napközben,ha megyek, akkor mintha kemènyebb lenne.
Ilyenkor gyorsan elfekszem és utána megszűnik.
Nekem az utolsó hónap volt keményedős és csak a második terhességemkor észleltem milyen is ez.
Nálam úgy volt, hogy jött egy görcs szerű érzés (nem volt feltétlenül fájdalmas) és mint amikor a felfújt lufit kicsit leeresztik, a hasam bőre és maga a hasam is kicsit összehúzódott. Ha meg kocogtattam, akkor iszonyú kemény volt a hasfalam, amikor elmúlt a húzódás, akkor pedig be tudtam rajta nyomni a bőröm, puha volt.
Amikor a tenyeremet a hasamra tettem ilyenkor - bőrömre, nem a ruhára - akkor éreztem hogy a tenyerem a hasamon pár millimétert “arrébb vándorol”. Valahogy így tudnám leírni. Később ez már egyre húzódóbb, kellemetlenebb érzéssé alakult. Neked 19 hetesen szerintem ez még nem lesz tapasztalható a pocak méret miatt, de valami hasonlót kell érezz, ha keményedésed van.
Köszönöm, hogy ilyen jól leírtad.
Én még nem ezt érzem, akkor valószínűleg ez nem kemènyedès.
Érzek én is valamit,de az nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!