Megint alakul a GDM?
18 hetes vagyok. Nem olyan régóta elkezdtem mérni a cukromat étkezések után, mivel az előző terhességemnél GDM-es voltam.
Egyelőre nem tartok szigorú, 160g-os diétát, de arra odafigyelek, hogy lehetőleg nem eszek fehérlisztes dolgokat, édességet.
Eddig 1x, este mértem egy magasabb, 7,4-es értéket, akkor kivételesen édességet is ettem.
Azóta kisebb odafigyeléssel, de számolgatás nélkül, max. 6,6-ig ment fel, de javarészt 6 alatt szokott lenni étkezések után 1 órával. (A 6,6 a mai ebéd után volt, ami karfiol leves tésztával, zöldborsóval + egy nagyobb adag tejszínes-mustáros csirke volt, durum tésztával.)
Szerintetek ilyen étkezések mellett, ennyi idős terhesen megint megyek a GDM felé?
Általában a 25. hét körül szoktak jelentkezni a gdm tünetek.
Ha nem számolsz, az egyáltalán nem jó mert fals eredményt kapsz. Lehet nem is etted meg a megfelelő ch-t, ezért mérsz jókat.
Én nem vagyok gdm-es, de direkt utánanéztem a határértékeknek (hogy mihez kell tartani magát aki diétázik), és amit a kérdező írt, az teljesen jónak tűnik az étkezés után 1 órás értéknek. Másrészt pedig javítsatok ki, ha tévedek, de tudtommal a babának a túl magas vércukorszint árt, tehát ebből a szempontból tökmindegy, hogy a kérdező milyen szénhidrátbevitel mellett éri el ezeket az értékeket, ha az értékek jók. Ettől még persze a túl alacsony szénhidrátbevitel nem ajánlott.
Amit még érdemes figyelembe venni, hogy a házi mérők nem olyan pontosak, szóval ha egyszer fura értéket mérsz, akkor egyrészt nem kell pánikba esni, másrészt érdemes lehet rámérni mégegyszer.
De a gdm-ben nem kb kell megenni annyit. Minimum 160 g ch-nak meg kell lennie pontosan kimérve.
Könyörgöm, dietetikusnak tanulok és gdm-es is voltam, csak tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!