Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyeztetett terhesként...

Veszélyeztetett terhesként nyaralás?

Figyelt kérdés

Én nem az egészségügyi részére gondolok, hiszen az mindenkinek egyéni. Sokkal jobban érdekelne az a része, hogy ha volt valaki ilyen helyzetben, akkor azt hogy oldotta meg a munkáltatónál? Nem derült ki? Vagy ez nem probléma?

Mi most készülünk Horváto.ba, 17 hetes leszek, kb 7 hete vagyok táppénzen. Erre mesélte egy ismerősöm, hogy ő tud olyanról, akit emiatt elővettek, a munkáltató beperelte az orvost, hogy akkor miért vette táppénzre. Igazából az én fönökömet ez pont hidegen hagyja, ő is javasolta a táppénzt (általános iskolában dolgozom), csak kíváncsi vagyok, hogy ilyen tényleg előfordulhat? Vagy csak ment a riogatás, hogy csesszem meg, amiért elutazok? :D

2021. jún. 16. 09:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

Azt mondta, nem fogalkoznak vele, senki szokta ellenőrizni,

Hát, téved. Újra rászoktak táppénzes füv-nél, hogy előtte nap telefon, hogy fáradj be... És te nem mész, sőt, a telefont sem veszed fel.

2021. jún. 16. 10:17
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
Vírus miatt a munkahelyedre nem mész be, de nyaralni igen. Érdekes.
2021. jún. 16. 10:18
 13/15 anonim ***** válasza:
11%

Az a baj h nem vagytok tisztában azzal h milyen a munkálratók többsége. Nem. Nem fizetnek otthonléti díjat, sőt másik munkakört se adnak.

Választhatsz h elmész tpre, vagy az első adandó alkalommal kirúgnak ha visszamész. Egy 1,5-3 éves gyereknél meg aki most szokik közösségbe, könbyű munkát találni. Ugye?

Én elmennék.

Valóban van benne kockázat, de tuti nem hagynám ki emiatt

2021. jún. 16. 10:57
 14/15 anonim ***** válasza:
90%

Táppénzt az kap, aki egészségügyi állapota miatt nem tud dolgozni.

A terhesség nem betegség, így alapesetben nem ők a táppénzre. Veszélyeztetett terhesség eseten táppénzre vész az orvos. Sok kismamának a körbe forgós munkaundor is indok, és sok orvos ezt is elfogadja, ők is mint veszelyeztetett terhes vannak nyilvántartva. Ők másnevén a tappenzcsalók, csak ezt az ősanyak nem szeretik elhinni. Pedig pont ugyanolyan problémamentes terhesség eseten táppénzen lenni 6 hónapig, mint Jancsikának a kamu hasfajassal.

Neked könnyített munkakört kellett volna a munkáltatónak felajanlania, ha pedig nincs, akkor simán az alapberedet kapva maradhattál volna otthon.

Nyaralni nem mehetsz hivatalosan. Sőt, ha vetsz egy pillantást a táppénzes papirodra, ott egészen biztosan szerepel a járóbeteg jelzés mellett, hogy mettől meddig mehetsz ki, ez általában 10-tol 12-ig van. Valiban tehet feljelentést a munkáltató tappenzcsalas miatt. De nem csak ő. Kolléga, vagy tb ellenőr is megteheti.

A tappenz nem szabadság, nem nyaralás.

2021. jún. 16. 11:41
 15/15 anonim ***** válasza:
37%

Azért nem minden ennyire fekete fehér.. én ugyan szabadságokat vettem ki, aztán 1,5 hét táppénz kellett csak, de nálam is elég kacifántos volt a dolog.

Automatikusan veszélyeztetett voltak mert szúrnom kellett magam végig, amúgy ezen kívül semmilyen veszélyeztető tényező nem volt. Nyilván nem ülök repülőre de csinalhattam akármit. A munkámat pedig azért kellett hamarabb befejeznem mert kemenyedtem. Itt nincs könnyített munka, a stressz okozta meg a vezető beosztás és amint otthon voltam, el is múltak a panaszok. Ültem volna otthon 3 hónapig csak azért mert papíron veszélyeztetett vágyik, dolgozni meg nem tudok mert munka mellett 2 lépést nem tudtam tenni?! Ideig óráig működött a home office aztán már az se volt jó. Stresszeltem és kész.

2021. jún. 16. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!