Veszélyeztetett terhesként nyaralás?
Én nem az egészségügyi részére gondolok, hiszen az mindenkinek egyéni. Sokkal jobban érdekelne az a része, hogy ha volt valaki ilyen helyzetben, akkor azt hogy oldotta meg a munkáltatónál? Nem derült ki? Vagy ez nem probléma?
Mi most készülünk Horváto.ba, 17 hetes leszek, kb 7 hete vagyok táppénzen. Erre mesélte egy ismerősöm, hogy ő tud olyanról, akit emiatt elővettek, a munkáltató beperelte az orvost, hogy akkor miért vette táppénzre. Igazából az én fönökömet ez pont hidegen hagyja, ő is javasolta a táppénzt (általános iskolában dolgozom), csak kíváncsi vagyok, hogy ilyen tényleg előfordulhat? Vagy csak ment a riogatás, hogy csesszem meg, amiért elutazok? :D
Azt mondta, nem fogalkoznak vele, senki szokta ellenőrizni,
Hát, téved. Újra rászoktak táppénzes füv-nél, hogy előtte nap telefon, hogy fáradj be... És te nem mész, sőt, a telefont sem veszed fel.
Az a baj h nem vagytok tisztában azzal h milyen a munkálratók többsége. Nem. Nem fizetnek otthonléti díjat, sőt másik munkakört se adnak.
Választhatsz h elmész tpre, vagy az első adandó alkalommal kirúgnak ha visszamész. Egy 1,5-3 éves gyereknél meg aki most szokik közösségbe, könbyű munkát találni. Ugye?
Én elmennék.
Valóban van benne kockázat, de tuti nem hagynám ki emiatt
Táppénzt az kap, aki egészségügyi állapota miatt nem tud dolgozni.
A terhesség nem betegség, így alapesetben nem ők a táppénzre. Veszélyeztetett terhesség eseten táppénzre vész az orvos. Sok kismamának a körbe forgós munkaundor is indok, és sok orvos ezt is elfogadja, ők is mint veszelyeztetett terhes vannak nyilvántartva. Ők másnevén a tappenzcsalók, csak ezt az ősanyak nem szeretik elhinni. Pedig pont ugyanolyan problémamentes terhesség eseten táppénzen lenni 6 hónapig, mint Jancsikának a kamu hasfajassal.
Neked könnyített munkakört kellett volna a munkáltatónak felajanlania, ha pedig nincs, akkor simán az alapberedet kapva maradhattál volna otthon.
Nyaralni nem mehetsz hivatalosan. Sőt, ha vetsz egy pillantást a táppénzes papirodra, ott egészen biztosan szerepel a járóbeteg jelzés mellett, hogy mettől meddig mehetsz ki, ez általában 10-tol 12-ig van. Valiban tehet feljelentést a munkáltató tappenzcsalas miatt. De nem csak ő. Kolléga, vagy tb ellenőr is megteheti.
A tappenz nem szabadság, nem nyaralás.
Azért nem minden ennyire fekete fehér.. én ugyan szabadságokat vettem ki, aztán 1,5 hét táppénz kellett csak, de nálam is elég kacifántos volt a dolog.
Automatikusan veszélyeztetett voltak mert szúrnom kellett magam végig, amúgy ezen kívül semmilyen veszélyeztető tényező nem volt. Nyilván nem ülök repülőre de csinalhattam akármit. A munkámat pedig azért kellett hamarabb befejeznem mert kemenyedtem. Itt nincs könnyített munka, a stressz okozta meg a vezető beosztás és amint otthon voltam, el is múltak a panaszok. Ültem volna otthon 3 hónapig csak azért mert papíron veszélyeztetett vágyik, dolgozni meg nem tudok mert munka mellett 2 lépést nem tudtam tenni?! Ideig óráig működött a home office aztán már az se volt jó. Stresszeltem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!