Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A második terhesség könnyebb...

A második terhesség könnyebb vagy nehezebb szokott lenni?

Figyelt kérdés
Ugyanez érdekelne a szülésre vonatkozóan is. Ha lehet olyan írjon akinek már van tapasztalata ezen a téren!
2008. dec. 8. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden terhesség más. Egyrészt könnyebb a második, mert tudod, mi történik, miért. Másrészt sem a közérzeteben, sem a terhesség viselésében nem lehet ezt mondani. Nekem a második nehezebb volt, mert hánytam, és gyengébb voltam, mivel ott volt az elsőszülött... A szülés elméletileg könnyebb, bár ez sem törvényszerű. De általában gyorsabb. Utána viszont az első napokban a szoptatás során sokkal erősebbek a méhösszehúzódások, és ez fájdalmasabb.
2008. dec. 8. 10:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első nagyon nehéz volt mert végig hánytam és a szülés is sokáig elhuzodott. A másodiknál csak hébe-hóba hánytam és 2 óra alatt megszültem,pedig mindkettő lány.Most a harmadik terhességem 5-6 hetes de semmi tünetem nincs a gyomorégésen kívül.Szerintem ez felfogás kérdése is.Az elsőnél még sok időd van magadra figyelni, a másodiknál már kevésbé és "lazábban "kezeled.Legalábbis én ezt vettem észre magamnál.Kellemes babavárást.
2008. dec. 8. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én mind a 2x rengeteget fogytam az

elején és mind a 2x be kellett feküdnöm a kórházba infúzióra.

Tehát ugyanolyan rettenet volt mindkét terhességem eleje

/ az első 5 hónap /

A szülésről nem tudok neked tapasztalatot mondani,mert mind a 2x megindították nálam.

Bár a 2.kisfiamat 3 hete szültem,és ott olyan gyorsan történt minden,hogy gátmetszés nélkül bújt ki,mert már nem volt rá idő.

2008. dec. 8. 11:15
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem, ha minden normálisan zajlik, akkor az első terhesség sokkal jobb. Akkor az ember többet foglakozhat magával, utánaolvas mindennek, minden érdekes. A második inkább egy nyűg, a nagyobbik miatt nincs időd lélekben annyira felkészülni a kistestvérre, előjön a sok fizikális nyavalya: "ajjaj, el is felejtettem, hogy aludni is kényelmetlen, a vádlim is görcsöl, a hasam is keményedik stb. stb.", a rengeteg orvosi vizsgálat idejére (ami szintén bonyolódott szerintem az elmúlt években) még a gyerekfelügyeletet is meg kell szervezni. Arról most nem is beszélek, ha még valami probléma is adódik.

Én bedőltem ennek, hogy a 2. szülés biztos könnyebb, gyorsabb. Hát nem feltétlenül. Én inkább úgy éreztem, hogy "uramisten, nem is emlékeztem, hogy ez ENNYIRE szörnyű".

És valóban, utána még jelentkeznek ezek a szoptatás közbeni fájdalmak az elején mint új gyötrelem az elsőhöz képest...

Persze, ettől még ugyanúgy megéri, mert bármily hihetetlen, lesz egy újabb gyönyörű baba, épp olyan aranyos, mint a nagyobbik, csak egész más, és már "nem is emlékeztem, hogy ilyen jó is ez".

2008. dec. 8. 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Én az első terhességemnél az első 4 hónapot végighánytam. Viszont mégis azt mondom, hogy ez a mostani (második terhességem) jóval nehezebb, mert bár kb. 2 hétig hánytam, de egész nyáron tüsszögtem az allergiától (gyógyszert ugyebár nem szedhettem be) és alapból nem bírom a meleget, az amúgy is alacsony vérnyomásom még jobban lemegy, ilyenkor nem egyszer el is ájulok. Ráadásul hála a nyárnak, 3-szor szedtem össze a hasmenéses vírust, pedig nincs nálam finnyásabb ember, ha kajáról vagy higiéniáról van szó... Szóval nekem a második nehezebb, de csak azért mert pont beleesett az egész nyár, amikor alapból (nem terhesen is) sokkal jobban kivagyok -mind testileg, mind lelkileg. 39 hetes
2008. dec. 8. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!