A második terhesség könnyebb vagy nehezebb szokott lenni?
Szia!
Én mind a 2x rengeteget fogytam az
elején és mind a 2x be kellett feküdnöm a kórházba infúzióra.
Tehát ugyanolyan rettenet volt mindkét terhességem eleje
/ az első 5 hónap /
A szülésről nem tudok neked tapasztalatot mondani,mert mind a 2x megindították nálam.
Bár a 2.kisfiamat 3 hete szültem,és ott olyan gyorsan történt minden,hogy gátmetszés nélkül bújt ki,mert már nem volt rá idő.
Szerintem, ha minden normálisan zajlik, akkor az első terhesség sokkal jobb. Akkor az ember többet foglakozhat magával, utánaolvas mindennek, minden érdekes. A második inkább egy nyűg, a nagyobbik miatt nincs időd lélekben annyira felkészülni a kistestvérre, előjön a sok fizikális nyavalya: "ajjaj, el is felejtettem, hogy aludni is kényelmetlen, a vádlim is görcsöl, a hasam is keményedik stb. stb.", a rengeteg orvosi vizsgálat idejére (ami szintén bonyolódott szerintem az elmúlt években) még a gyerekfelügyeletet is meg kell szervezni. Arról most nem is beszélek, ha még valami probléma is adódik.
Én bedőltem ennek, hogy a 2. szülés biztos könnyebb, gyorsabb. Hát nem feltétlenül. Én inkább úgy éreztem, hogy "uramisten, nem is emlékeztem, hogy ez ENNYIRE szörnyű".
És valóban, utána még jelentkeznek ezek a szoptatás közbeni fájdalmak az elején mint új gyötrelem az elsőhöz képest...
Persze, ettől még ugyanúgy megéri, mert bármily hihetetlen, lesz egy újabb gyönyörű baba, épp olyan aranyos, mint a nagyobbik, csak egész más, és már "nem is emlékeztem, hogy ilyen jó is ez".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!