2 hét múlva kell felvennem a 2. Pfizer oltást de terhes lettem. Fel lehet így venni?
12. hét után lehet beadatni,mert addigra már nem okoz gondot.
Munkahelyed jól tette, hogy kötelezővé tette.
Menj el tp-re és megoldva, főleg, ha várt baba és már nem 25 éves vagy. Nyugi a gyerek után járó ellátásokat nem a tp-ből számolják, ellátást sosem ellátásból számolnak, addig mennek vissza, míg nincs normál fizetés, úgy tudom másfél évre visszamennek.
12. hét után lehet beadatni, viszont 20-24. hétre alakul ki az idegrendszer, sok doki emiatt inkább utána javasolja, legalább ezt próbáld meg megvárni, főleg most, hogy nyár van és nincs olyan rossz helyet.
A 2. oltáshoz jobb helyeken nőgyógyászati jóváhagyást kérnek. Szerintem nem érdemes felvenni az első trimeszterben, mert ilyenkor még eléggé rezeg a léc. Ha netalántán lenne egy lázas immunválaszod rá, az nem olyan jó.
A környezetemben ugyan nem lett senkinek reakciója a 2. Pfizer oltásra, de ők nem vártak babát. Én pl. túl későn kaptam az 1. oltást, a másodikat a 36. héten kaphattam volna meg és a nőgyógyász elzárkózott tőle, azt mondta, hogy várjuk meg a gyermekágy végét most már. Mert hogy a 36. hét után már bármikor szülhetek és ha pont akkor jönne egy lázzal járó immunválasz, ők nem akarnak azon gondolkodni, hogy most ez az oltástól vagy a szüléstől van-e...
Azt hozzátette (és ugyanezt említette a háziorvosom is), hogy előbb-utóbb erről az oltásról is kiderül majd, hogy hosszabb időt hagyva a két oltás között hatékonyabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!