Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen elhagyott a férjem...

Terhesen elhagyott a férjem mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nemtudom mihez kezdjek, egyszerűen csak szeretném kiirni magamból a dolgokat.

32 hetes terhes vagyok, elhagyott a férjem, mert így a vége felé megilyedt a gyerekvallalastol. Az a helyzet hogy az ő házában éltünk, és mivel nekem nincs senkim, szüleim nem élnek, és egyke is vagyok, nem rakott ki ő ment el engem pedig itthagyott, úgy hogy se munkám se pénzem semmim. És ráadásul eddig még a babának a leg apróbb szükséges dolgokat szereztük csak be, a nagyja hátra lett volna. Fogalmam nincs mihez kezdjek. Ő mondta kb mikor 4 hónapos hogy hagyjam ott a munkámat. Aztán mikor felmondtam volna, megtudtak h milyen okból, nem is kellettem már volna tovább oda aztmondtak, így el lettem küldve.

Ebben a helyzetben mit tudok tenni? El fogják venni a kisbabát? Most minden összeomlott körülöttem.

24/L

2021. jún. 11. 14:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

Ott bűzlik a sztori, hogy felmondtál a terhestáppénz helyett. Plusz elküldtek, mikor védett vagy. Emiatt igencsak meghurcolhatják a munkáltatót. Inkább mondtad volna el, hogy soha nem volt munkád és úgy tartottak el.

A férjed köteles lesz tartásdíjat fizetni.

Én nem vállaltam volna a semmire gyereket.

2021. jún. 11. 14:24
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
A kisbabának az lenne a legjobb, ha elvennék, igen.
2021. jún. 11. 14:24
 3/18 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem add örökbe, a gyereknek az lenne a legjobb. A csecsemők hamar elkelnek, főleg ha fehér és egészséges.
2021. jún. 11. 14:27
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
Ha ez nem kamu, akkor valószínűleg olyan buta vagy, hogy mindegy mit írnék, úgyse tudnád összekaparni magad, a gyerekről nem fogsz lemondani, úgyhogy marad az, hogy szenvedsz itt, mintha az bármin segítene.
2021. jún. 11. 14:30
 5/18 anonim ***** válasza:
92%
Terhesség alatt nem mondhatnak fel neked, csak akkor, ha szerződéses vagy és időközben lejár a szerződésed. Ha nem jól tudom, javítson ki valaki! A férjednek meg kötelessége a tartásdíjat fizetni, nemcsak a te gyereked, az övé is. Valahogy addig kell kihúznod anyagilag, amíg bölcsibe nem mehet a pici és te el tudsz menni dolgozni. Barátok, ismerősök, senki nincs aki babaholmikkal tudna segíteni? Nézz szét, néha a netre is raknak fel ingyen dolgokat.
2021. jún. 11. 14:39
 6/18 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is kicsit zavaros ez az egész... Jogilag is, és egyébként is...

Tehát csak elment, de még el sem váltatok? Lesz válóper? Akkor lesz gyerektartás megítélés is.

A szüleid meghaltak, de nem hagytak rád semmit? Nem volt lakásuk/házuk???

2021. jún. 11. 14:42
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Remélem, hogy kamu a kérdés. Ha nem csak van valaki, akitől segítséget tudsz kérni. Azt azért nem hiszem, hogy nincs egy ismerősöd se. Egyébként terhesség alatt nem küldhetnek el, legfeljebb a gyes után nem vesznek vissza. Mert ez utóbbi sajnos van, tapasztaltam, hiába elvileg kötelező visszavenni. Lehet egyébként valami otthonról végezhető munkát is vállalni a baba mellett. A pasinak pedig tartásdíjat fizetnie kell mindenképp.
2021. jún. 11. 14:44
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

1. Neted van, tehát kismamás csoportokban tudsz cuccokat kérni. Én eddig 45 ezer ft költöttem a gyerekre, minden mást kaptam ismerősöktől.

2. Gyest kaphatsz és 1x anyaságit. Plusz védőnő segít a többiben, nekem is ő adja hozzá a papírokat.

3. Ha elválsz a férjedtől, kérhetsz tőle gyerektartást.

4. megbeszélheted a férjeddel, hogy hadd fogadj a lakásba társbérlőt, abból is lesz bevételed.

2021. jún. 11. 14:48
 9/18 anonim ***** válasza:
61%
Kamukérdés, nem rúghatnak ki terhesen.
2021. jún. 11. 14:49
 10/18 anonim ***** válasza:
63%
Naponta tűnik fel egy ilyen nő gyakorin mint te, az összesnek szóról szóra ez a története. Csatlakozz hozzájuk, találjatok ki közösen valamit.
2021. jún. 11. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!