Toxémiás kismama vagyok,orvosok miért nem akarják a babám kivenni?
Korházba vagyok
Diétát tartom
Vizeletem nézik minden nap-negatív
Viszont vizesedem eléggé
Félek hogy baj lesz. Miért nem lépnek közbe amíg jól vagyunk?
Ugye nem akarják a 40.hetet kivárni?!
36.hétbe vagyok
7es vagyok nyugodtan lepontozhattok, végülis az orvos töketlenkedése miatt nem a ti babátok került életveszélybe. Csak gratulálni tudok nektek.
36-37 hetedik héten egy babának jobb kint, mint egy toxikus környezetben bent.
Mar 34-35 hetes babáknak sem lesz nagy eséllyel semmi baja, nemhogy egy közel 37 hetesnek...
13 szerintem ezt ne te döntsd el, nem a toxémia miatt lett mekoniumos a víz.
Kérdező! Nekem a 36. héten volt császár, ha indokolt kiveszik, nekem más baj volt, de láttam 29.-30. hétre született koraszülötteket toxémia miatt, azonnal kiveszik ha szükséges, ezért nézik mindennap az értékeidet. A 37. héttől már nem koraszülött.
Toxémiás voltam, a lányomat addig tartották bent amig lehetett.
Sokkal. Sokkal rosszabb állapotban feküdt mellettem egy másik toxémiás anyuka a 3.terhességemnél mint anno én voltam az elsőnél.
Képzeljétek akik ennyire hápognak! Az orvosoknak az a célja! Most figyelj! Addig bent tartani a babát amíg az nem Kritikus se az anyára se a babára nézve! Itt nem csak a fehérje a lényeg. Az májértékek is, a keringés a lepény funkciónálisan meddig bírja ellátni a babát. 29.hét után de a 30.hét előtt került be az anyuka az öreg nődokijának a kezeletlensége miatt. 2 nap után nem sima gyógyszerben kapta a tüdőérlelőt hanem injekcióban egyenesen a baba kapta a hason keresztül. Minden nap azért küzdöttek hogy az utolsó pillanatig tudják húzni hogy bent maradjon, az legutolsó pillanatig. Mert a baba itt is jóval el volt maradva a korához képest. Sokkal nagyonn eséllyel indult a 31.héten még úgy hogy el volt maradva mint ha akkor 29.héten kiveszik.
Én 37+4 szültem a lányom kicsivel több mint 1 hónapos elmaradással. Nálunk is az volt a cél hogy a legvégsőkig elmenjünk. Megjárta a PIC osztályt, a fejlődésneurológiát. 6 éves fejletlen idegrendszerű, kevert specifikus fejlődési zavara van.
Van igen olyan toxémiás ahol nincs elmaradva a baba vagy csak az utolsó pár hétben kezd vacakolni minden.
A baba szempontjából 37.héttől nem koraszülőtt, de a legideálisabb a 38.hét.
Amíg nincsenek életveszélyben addig nem fogják indítani.
Most figyeljke!
Azert az nem mindegy, h 29 vagy 31, de az, hogy 36 v 38 teljesen. Es igen, minden ugy van, ahogy leirtad ezt en is igy tapasztaltam. De! errol is eroteljesen megoszlanak meg az orvosok kozt is a velemenyek. Egyik, ilyen esetben azonnal kivenne a babat, a masik meg kockaztat, nezeget, mericskel, aztan, ha egyik pillanatrol a masikra romlanak az ertekek meg megy a kapkodas es a jajgatas. Hansulyozom a Kerdezonel betoltott 36. hetrol beszelunk, nem 29rol, ahol tenyleg minden nap szamit.
19! Igen. Csak közben azt felejted el, hogy nem mindegy hogy 36.héten az a baba korának megfelelő e vagy ő is el van maradva!
Lásd a lányom. 37+4 hétre 45 cm 2240g volt, gyakorlatilag koraszülőtt. 4 napig volt oxigéninkubátorban. Nem tudta tartani se a hőt se a cukrot. Azonnal elszállították másik város Pic osztályára.
A toxémia nem minden esetben de okozhat retardációt, nem csak pocakban való elmaradást fizikálisan. Lányom sni-t fog kapni, nem buta, csak másképp működik. Szóval hidd el nem mindegy akkor sem csak a 36.héten járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!