Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxémiás kismama vagyok,orvoso...

Toxémiás kismama vagyok,orvosok miért nem akarják a babám kivenni?

Figyelt kérdés

Korházba vagyok

Diétát tartom

Vizeletem nézik minden nap-negatív

Viszont vizesedem eléggé

Félek hogy baj lesz. Miért nem lépnek közbe amíg jól vagyunk?

Ugye nem akarják a 40.hetet kivárni?!

36.hétbe vagyok

2021. máj. 22. 22:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%
#10 Tisztában vagyok vele. Ettől függetlenül nyugodtan mondd el ezt annak a nővérnek is aki ezt mondta nekünk. Ő a SOTE PIC osztályon dolgozik.
2021. máj. 23. 07:30
 12/28 A kérdező kommentje:
Vernyomasomra 2x1 dopegytet szedek,mert nélküle felmegy
2021. máj. 23. 07:41
 13/28 anonim ***** válasza:
48%

7es vagyok nyugodtan lepontozhattok, végülis az orvos töketlenkedése miatt nem a ti babátok került életveszélybe. Csak gratulálni tudok nektek.

36-37 hetedik héten egy babának jobb kint, mint egy toxikus környezetben bent.

Mar 34-35 hetes babáknak sem lesz nagy eséllyel semmi baja, nemhogy egy közel 37 hetesnek...

2021. máj. 23. 08:10
 14/28 anonim ***** válasza:
57%

13 szerintem ezt ne te döntsd el, nem a toxémia miatt lett mekoniumos a víz.

Kérdező! Nekem a 36. héten volt császár, ha indokolt kiveszik, nekem más baj volt, de láttam 29.-30. hétre született koraszülötteket toxémia miatt, azonnal kiveszik ha szükséges, ezért nézik mindennap az értékeidet. A 37. héttől már nem koraszülött.

2021. máj. 23. 08:52
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
13mas, nem én döntöttem el, hanem az orvosok, a sürgösségi császár után, de nyugodtan okoskodjál még, végülis te voltál ott.
2021. máj. 23. 10:04
 16/28 anonim ***** válasza:
7%
Ja, és azt lehagytam, h az anyára nézve is komoly kockázatot jelent egy ilyen állapot.Csak az a baj, h az itt válaszolóknak közük nem volt soha a toxémiához, csak okoskodnak....
2021. máj. 23. 10:08
 17/28 anonim ***** válasza:
11. Persze, ha minden a legnagyobb rendben, az a jó, ha minél tovább bent marad, ezt senki sem vitatja. Ugyanakkor halnak meg babák 39. 40. héten banális okok miatt, akik 36. heten egészsegesen meg tudtak volna születni.
2021. máj. 23. 10:14
 18/28 anonim ***** válasza:
65%

Toxémiás voltam, a lányomat addig tartották bent amig lehetett.

Sokkal. Sokkal rosszabb állapotban feküdt mellettem egy másik toxémiás anyuka a 3.terhességemnél mint anno én voltam az elsőnél.

Képzeljétek akik ennyire hápognak! Az orvosoknak az a célja! Most figyelj! Addig bent tartani a babát amíg az nem Kritikus se az anyára se a babára nézve! Itt nem csak a fehérje a lényeg. Az májértékek is, a keringés a lepény funkciónálisan meddig bírja ellátni a babát. 29.hét után de a 30.hét előtt került be az anyuka az öreg nődokijának a kezeletlensége miatt. 2 nap után nem sima gyógyszerben kapta a tüdőérlelőt hanem injekcióban egyenesen a baba kapta a hason keresztül. Minden nap azért küzdöttek hogy az utolsó pillanatig tudják húzni hogy bent maradjon, az legutolsó pillanatig. Mert a baba itt is jóval el volt maradva a korához képest. Sokkal nagyonn eséllyel indult a 31.héten még úgy hogy el volt maradva mint ha akkor 29.héten kiveszik.

Én 37+4 szültem a lányom kicsivel több mint 1 hónapos elmaradással. Nálunk is az volt a cél hogy a legvégsőkig elmenjünk. Megjárta a PIC osztályt, a fejlődésneurológiát. 6 éves fejletlen idegrendszerű, kevert specifikus fejlődési zavara van.

Van igen olyan toxémiás ahol nincs elmaradva a baba vagy csak az utolsó pár hétben kezd vacakolni minden.

A baba szempontjából 37.héttől nem koraszülőtt, de a legideálisabb a 38.hét.

Amíg nincsenek életveszélyben addig nem fogják indítani.

2021. máj. 23. 13:02
 19/28 anonim ***** válasza:

Most figyeljke!

Azert az nem mindegy, h 29 vagy 31, de az, hogy 36 v 38 teljesen. Es igen, minden ugy van, ahogy leirtad ezt en is igy tapasztaltam. De! errol is eroteljesen megoszlanak meg az orvosok kozt is a velemenyek. Egyik, ilyen esetben azonnal kivenne a babat, a masik meg kockaztat, nezeget, mericskel, aztan, ha egyik pillanatrol a masikra romlanak az ertekek meg megy a kapkodas es a jajgatas. Hansulyozom a Kerdezonel betoltott 36. hetrol beszelunk, nem 29rol, ahol tenyleg minden nap szamit.

2021. máj. 23. 16:52
 20/28 anonim ***** válasza:

19! Igen. Csak közben azt felejted el, hogy nem mindegy hogy 36.héten az a baba korának megfelelő e vagy ő is el van maradva!

Lásd a lányom. 37+4 hétre 45 cm 2240g volt, gyakorlatilag koraszülőtt. 4 napig volt oxigéninkubátorban. Nem tudta tartani se a hőt se a cukrot. Azonnal elszállították másik város Pic osztályára.

A toxémia nem minden esetben de okozhat retardációt, nem csak pocakban való elmaradást fizikálisan. Lányom sni-t fog kapni, nem buta, csak másképp működik. Szóval hidd el nem mindegy akkor sem csak a 36.héten járnak.

2021. máj. 23. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!