Ki az, aki végig be mert venni normális fájdalomcsillapítót?
Mivel ez egy anonim oldal, kíváncsi vagyok ki az aki szedett normális hatóanyagtartalmú fájdalomcsillapítót a terhesség alatt. Normális alatt a Flector, Cataflam, Tramadol, Contramal stb gyógyszereket értem, nem a lepkeszellő paracetamolok vagy Nospa, amik konkrétan semmit nem érnek.
Lett-e valami baja a babának?
A Cataflamon kívül nem is ismerem a többit, de azt sem használom. Ugyan próbálkoztam terhesség és szoptatás alatt a megengedett ibuprofennel, de az nem sokat segített a migrénen, így néha kénytelen voltam paracetamolt bevenni.
10-es, nagy tévhit, hogy az Algopyrint szabad szedni terhesen, pedig sajnos sok orvos is azt ajánlja.
“Terhesség
A terhesség első három hónapjában történő metamizol-alkalmazással kapcsolatos rendelkezésre álló adatok száma korlátozott, de nem mutatnak magzatkárosító hatást. Bizonyos esetekben, ha más kezelési lehetőség nincs, a metamizol egyszeri adagjainak alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében elfogadható lehet, a kezelőorvossal vagy gyógyszerésszel történt megbeszélés, és a metamizol kezelés előnyeinek és kockázatainak gondos mérlegelése után.
>>Általánosságban azonban, a metamizol alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében nem ajánlott.
A terhesség harmadik trimeszterében tilos alkalmazni az Algopyrin-t, az anyai és a magzati szövődmények fokozott kockázata miatt (vérzés; a magzat egy fontos erének, az úgynevezett Botallo-vezetéknek a korai záródása, ami normálisan csak a születés után záródik be).<<”
Köszönöm a válaszokat! :) Ment a zöld.
Igazából nincs jó döntés, mert mindegyik rossz :/
36+1 hetes vagyok azóta, igyekszem epediétát tartani és nagyon keveset enni (pár falatokat). Lekopogom, azóta nem görcsöltem be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!