Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy jelentsem be a főnökomnek...

Hogy jelentsem be a főnökomnek hogy babát várok?

Figyelt kérdés

8 hónapja dolgozom itt, elég bizalmas a munkám, de irodai jellegű, nem könnyű be tanulni sem, illetve tényleg nagyon nagy bizalmasa vagyok a fonoknek, mindent rám biz, és hosszú távon tervez velem dolgozni, jelentkezeskor feltétele volt hogy ne vállaljak babát rövid időn belül illetve ne kezdjek el suliba járni. Csak a munkára koncentraljak. Persze ezt szóban csak.

Mikor és hogy mondjam el hogy babát varok? Nagyon felek, 21 éves vagyok első munkahelyem és szeretem is illetve a fizetés is nagyon jó, nem akarom elvesziteni

2021. máj. 18. 15:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
56%

Az igazság bajnokai :D Egy munkahely sem ér annyit, hogy az embernek szarul kelljen éreznie magát, mert volt pofája teherbe esni. Hiszen a főnökének megígérte, hogy örökre vele marad? Édes f.....

Kérdező, ha írásban bejelented nincs az az isten, hogy kirúghassanak. (Mondjuk én mindenképp megvárnám, amíg a kritikus időszak véget ér, addig nem mondanám senkinek a munkahelyen.) Ha mégis elküldenek, akkor perelsz. És nyersz. (Kivéve ha próbaidőn vagy, de gondolom 8 hónap után ez nem áll fent.) Legfeljebb az után küldhetnek el, hogy visszatérsz a babázásból. Ahol ezen a híren emberként kiakadnak, ott én nem pazarolnám az időmet. Legközelebb vegyen fel férfit a főnököd, vagy igen is számoljon vele, hogy a női kollégáknál ez benne van a pakliban.

2021. máj. 18. 18:06
 22/27 anonim ***** válasza:
69%

Nos, akkor a valosag: terhesen is kirúghatja rendkívüli felmondással, illetve közösmegegyezessel. Egyedül a sima munkáltatói felmondás az, ami ellen védett.

Amugy meg kerdezo: főnök, terhes vagyok, x hetes. Emellett készülj rá, hogy ha lejár a gyed, gyes, nem lesz hova visszamenned.

Plusz felénk ha valaki védekezik, az nem akar gyereket, aki pedig nem akar gywreket, annak nem is lesz, hiába "csúszik be védekezés mellett"

2021. máj. 18. 18:51
 23/27 anonim ***** válasza:
56%
22-es, a rendkívüli felmondást alaposan indokolni kell ám... egy kismamát azzal sem egyszerű kirúgni, ha a munkaügyire megy, a kérdező meg csak nincs olyan hülye, hogy egy közös megegyezést aláírjon..
2021. máj. 18. 18:58
 24/27 A kérdező kommentje:

Nem szeretném elvetetni ha már jönni szeretett volna. Főleg hogy PCOS mellett jott, és közel sem biztos hogy lenne meg egy ilyen esélyem a babát illetően

És amúgy ehhez a részhez közöd nem sok van. Kérdést tettem fel, nem pedig azt kertem hogy számoltass el

2021. máj. 18. 18:59
 25/27 anonim ***** válasza:
76%

23!

Meglepődnél, ha tudnád, mennyien aláírják, amikor a főnök meggyőzi őket arról, hogy valójában ez a sajat érdeke....

A rendkívülit meg simán meg lehet oldani egy "szavahihető" kolléga segítségével.

2021. máj. 18. 19:01
 26/27 anonim ***** válasza:
32%
Huh, de agresszív vagy. Ténykozles volt részemről, nem elszámoltatás. De mindegy, kamukiralyno, nyilván védekezés mellett csuszott be egy PCOS-nak egy terhesség. További jo szorakozast, nem erdekel a mesed a továbbiakban .
2021. máj. 18. 19:04
 27/27 A kérdező kommentje:
Elég megkeseredett életed lehet, ha itt kötsz bele kismamakba, akiket nem ismersz😊 Remelem megtalalod a boldogsagot te is a megsavanyodott eletedbe. Eszembe nem jutna idegenekkel kotekedni, beszologatni stb. Az ilyen embereket csak sajnálni tudom tényleg 💔 Jobbilast és vidámabb életet
2021. máj. 18. 19:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!