Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy jelentsem be a főnökomnek...

Hogy jelentsem be a főnökomnek hogy babát várok?

Figyelt kérdés

8 hónapja dolgozom itt, elég bizalmas a munkám, de irodai jellegű, nem könnyű be tanulni sem, illetve tényleg nagyon nagy bizalmasa vagyok a fonoknek, mindent rám biz, és hosszú távon tervez velem dolgozni, jelentkezeskor feltétele volt hogy ne vállaljak babát rövid időn belül illetve ne kezdjek el suliba járni. Csak a munkára koncentraljak. Persze ezt szóban csak.

Mikor és hogy mondjam el hogy babát varok? Nagyon felek, 21 éves vagyok első munkahelyem és szeretem is illetve a fizetés is nagyon jó, nem akarom elvesziteni

2021. máj. 18. 15:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
41%

Ugyanmár... tudhatnád, hogy gumival (nem szakadt ki), tablettával (hatott), méhszájsapkával, hüvelygyűrűvel, helyi spermicidekkel, spirállas is védekeztek EGYSZERRE, mégis besikerült... nincs 100%-os védekezés, na.

2021. máj. 18. 15:35
 12/27 anonim ***** válasza:
71%

Persze, 8-as, és milyen indokkal rúgatod ki?

Mert hacsak nincs videófelvételed róla, hogy megkopott vagy szándékosan rongálja az irodát vagy bármi, akkor kb. semmi esélyed nyerni egy kismamával szemben a munkaügyin, úgyis vissza kell állítanod a jogviszonyát egy büntetés mellett.

És akkor még azt mondják, könnyű nőnek lenni...

2021. máj. 18. 15:37
 13/27 anonim ***** válasza:
59%

'És akkor még azt mondják, könnyű nőnek lenni...'

Hát már nem azért de én is nő vagyok de én sem lennék boldog a főnöke helyében.

Nem úgy vette fel hogy soha ne legyen gyereke vagy még 10 évig ne, hanem hogy rövid időn belül ne, ami érthető hisz írta a kérdező hogy nem könnyű betanulni és így érhető hogy nem pár hónapra tervezett vele és bizony 8 hónap az még elég rövid idő. Főleg úgy hogy a kérdező ebbe beleegyezett.

Bár tény hogy nem kérhetne tőle ilyet de ez kb igazából csak emberség hogy -'de akkor légyszíves ne az elkövetkezendő 1-2 évben menj el innen/vállalj gyereket'

-'Oké, persze, rendben..'

Eltelik 8 hónap: hát bocsi főnök mégis terhes lettem.

Nyilván nem a főnöke fogja megmondani neki hogy mikor legyen vagy ne legyen gyereke de én eléggé hátba szúrva érezném magam

2021. máj. 18. 15:48
 14/27 anonim ***** válasza:
40%

Ne legyetek már ilyen kegyetlenek...

Mi is 3 féle módszerrel védekeztünk a férjemmel, mégis teherbeestem. (Óvszer, tabletta, spirál)

Igaz, amíg teherbe nem estem nem tudtam, hogy az óvszert nem a fejemre kell húzni, hanem a párom farkára, de én legalább VÉDEKESZTEM!!4!4!!4

2021. máj. 18. 15:49
 15/27 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem eleve azzal van a baj, hogy a nők rendszeresen azon idegeskednek, hogy hogyan mondják el a munkahelyen azt, ami egyébként a világ legtermészetesebb dolga, hogy várandósok. Akkor sem könnyű ezt bejelenteni, ha 5 éve dolgozol ott, és akkor sem ha 10, és már a 2-3 gyereket várod. Valahogy az van belénk rögzülve, hogy ez bizony egy kellemetlen beszélgetés...pedig nem kellene annak lennie.

Hogy a kérdésre válaszoljak,

1. Nem volt joga ilyet kérni, feltételül szabni, eleve szóbahozni sem interjún.

2. Elmondod amikor szeretnéd, nem rúghat ki, nem kell 12. hetet megvárni, a kismama a várandósság elejétől kezdve felmondási védelem alatt áll.

2021. máj. 18. 15:55
 16/27 anonim ***** válasza:
80%
Tök mindegy, terhesen nem rúghat ki, ha határozatlan idejű szerződésed van.
2021. máj. 18. 15:55
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szepen a normális kommenteket, a többiektől pedig csak annyit kérdeznék, hogy szerintetek nem elég egy kismama hirtelen jött gondja baja? Tegyetek rá lelkieben pár lapáttal, gratulálok!

Fogamzasgatlot szedek régóta szóval lehet alázni a másikat de nem érdemes

Ti biztos tökéletesek vagytok:)

2021. máj. 18. 16:23
 18/27 anonim ***** válasza:
49%
Törvénytelen volt ilyet kérnie.
2021. máj. 18. 16:55
 19/27 anonim ***** válasza:
48%

Terhesen nem rúghat ku, jogszabály tiltja. Akkor jelentsd be, amikor már van orvosi igazolásod, és mindenképp írásban jelentsd be, az orvosi leletet mellékelve. Nálunk benne van a kollektív szerződésben, hogy akkor számítasz terhesnek, miután írásban bejelented.

Mint írta a kérdező, 21 évesen maga sem így tervezte, most akkor mégis mit csináljon? Vetesse el csak hogy a főnöknek betartott ígéretet teljesítse?

Kedves kérdező, valóban mindenki pótolható, fel év alatt találnak valakit helyetted és betanulni is van idő. (Nem hiszem hogy 21 évesen atomfizikus a kérdező, szóval biztosan találnak valakit). Persze nem biztos hogy örülni fognak és anyasági után visszaterve simán kirughatnak, de majd időben keresel masik állást.

Egy egészséges gyermek mérhetetlen ajándék, nem mindig akkor érkeznek, amikor várjuk, van akinek előbb, van akinek később a vártnál, egyik helyzet sem egyszerű és megpróbáltatások nélküli, de a legtöbb esetben megoldható. Kívánom, hogy minden rendezodjon, és őszintén tudj örülni a babád erkezesenek!

2021. máj. 18. 17:23
 20/27 anonim ***** válasza:
65%

Micsoda tapló főnök az, aki kiköti, hogy ne vállalhass gyereket és ne járhass suliba? Rendben van, hogy tudni akarja, hogy hosszú távra tervezhet-e veled, de ilyen feltételeket nem szabhat, a magánéletedbe nem szólhat bele.

Arról nem is szólva, hogy nem csak ez a két ok létezhet, amiért bárki úgy dönthet, hogy nem akar ott dolgozni a továbbiakban. Beeshet egy költözés, egy egészségügyi probléma a családban, szóba jöhet pályaváltás, adódhat jobb munkalehetőség vagy igazából bármi. Ezekkel egy korrekt főnök pontosan tisztában van, bármennyire is érdeke a hosszú távú tervezés.

Nyugodtan mondd el, nem rúghat ki, de ne meghunyászkodva, szégyenlősen közöld, hanem természetesen. Semmi okod a szégyenkezésre, neki viszont annál inkább, amiért ilyeneket kér. Nem kérhet, nincs joga hozzá.

2021. máj. 18. 17:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!