Mikor érdemes először ultrahangra menni?
Nálam 6+1-nél még nem volt szívhang, két héttel későbbre hívott vissza az orvos. Ha mégegyszer erhes leszek, szerintem 7 hetesen megyek majd először.
Az első trimeszterben labor is van (persze mad mindjárt jönnek, akik leírják, hogy ők nem voltak), szóval már csak emiatt se érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Plusz még védőnőhöz menni, háziorvos, fogászat (bár ezeket is sokan kiahagyják).
Köszönöm, akkor 7.hét körül megyek majd:)
Fogászat? Oda miért kell menni?
3:
Góckutatást kell végezni, mert egy esetleges kezeletlen rossz fog koraszülést eredményezhet. Kismamákat egyébként ingyen ellátnak minden fogászaton, pont emiatt :)
Én 8.hétre kaptam időpontot eredetileg, vérzés miatt 6hetesen néztek meg, majd 7 hetesen már volt szívműködés, akkor kaptam meg a papírokat a kiskönyvhöz. Emiatt nem érdemes előbb, ha nincs gond :)
Fogászaton megnézik van e kezelendő gond, minél előbb jobb letudni, mert gondot okozhat és nézek mennyire termelődik a fogkő a 3 szakaszban.
10.héten nem vagy elkésve, de akkor már sűrű lesz a program azért (terhesgondozó,vérvételek,fogászat,védőnő, háziorvos) és védőnőhöz ha későn mész akkor automatikusan veszélyeztetett leszel.
A genetikai vizsgálatra ha magába akarod pl G1, Istenhegyi stb már 7-8.héten érdemes időpontot kérni, mert 3-4 hétre tudnak legkorábban adni és ha nem jó esetleg, lehessen módosítani.
Ha 10.héten tudod meg a crl méretet lehet már nem tudnak a 13.hét végéig időpontot adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!