Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megrövidült méhnyak, de zárt...

Megrövidült méhnyak, de zárt méhszáj a 30.hétben. Bent tartanak kórházban. Mire számíthatok ?

Figyelt kérdés

Barna folyással mentünk be sürgősségire, nem görcsöltem, semmi furát nem éreztem. Végül visgálat után kiderült, hogy 2,7 cmre rövidült a méhnyakam 3,4ről (ez volt 22.héten). Bent is tartottak kórházban. Egy csomó vizsgálat, nézték a fájásokat. Fájásokat nem éreztem, de a hasam keményedett párszol. Elég sok magnéziumot kaptam, feküdnöm kell, magasabbra tették a lábam. Utobbi vizsgálaton a hasam se kemenyedett már, méhszájam maradt ugyan akkora.

Mire számíthatok ? Fekszem a kórházban, 24 orás megfigyelés helyett már 3.napja itt vagyok, teljesen jól erzem magam, de kétségbe vagyok esve hogy még mi jöhet.

Kérlek írjátok meg, hogy jártatok e így és mi lett a vége?

Köszi a válaszokat

2021. ápr. 18. 09:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták, 2.5 alatt kóros. Idővel mindig rövidül.
2021. ápr. 18. 09:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Szülésig bent fognak. Elővigyázatosságból. Megfigyelnek. Te meg csak pihensz.

Ha most haza engednek éa ugra bugrálsz koraszülés lehet.

2021. ápr. 18. 09:46
 3/13 anonim ***** válasza:

18 hetesen 1,4 cm volt a méhnyakam, és 2 cm-re nyitva volt a belső méhszáj.

Azonnal műtöttek, kaptam egy cerclage-t, amivel 2,1 cm-re sikerült javítani a méhnyak hosszon.

Fejjel lefelé megdöntve kellett onnantól feküdnöm, és csak wc-re, meg egy gyors zuhanyra kelhettem fel, semmi másra.

Végül a 38. hétig sikerült eljutnunk.

30 hetesen 2,7 cm méhnyak szerintem nem kritikus. Simán elviheted így terminusig is akár, max. innentől többet kell pihenni.

2021. ápr. 18. 10:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Bocs az off miatt

1#

Nekem 40+5 sem rövidült meg..mindegyik gyereket 3000 méhszájjal indulva szültem meg

Tehát nem törvényszerű

On:

Hallgass az orvosokra

Olyan is van, hogy innen még indítani is kell

2021. ápr. 18. 10:10
 5/13 A kérdező kommentje:
Reménykedem, hogy pár napon belül hazaengednek és otthon pihenhetek, 10 hetet nem szeretnék korhazban tolteni. Meg semmit nem készülődtem a baba érkezésere, meg csak most akartam.
2021. ápr. 18. 10:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Na látod pont ez a lényeg, már az jár a fejedben, hogy hogyan NEM fogsz pihenni, ha hazaengednek...

Tényleg fontosabb a tökéletesen összeállított babaszoba és babakelengye a gyereked egészségénél?

2021. ápr. 18. 10:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez nem kívánság műsor.
2021. ápr. 18. 10:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 6 mondja. Kit érdekel mi van vagy nincs kész? Mi a jobb? 10 hetet pihenni akar kórházban akar otthon vagy 10 hetet rohangálni a PIC-re napi 5x ha közel van vagy napi 1x ha nincs...
2021. ápr. 18. 11:06
 9/13 anonim ***** válasza:

#3 Én 4,5 hónapot voltam kórházban. Csak az utolsó pár hétre engedtek haza, amikor már mindegy volt, hogy beindul-e.

Közben költöztünk is, az összes bútort a kórházból rendeltem meg, akárcsak a babacuccokat (még a ruhákat is). Semmit sem láthattam, foghattam meg a vásárlást megelőzően. A babaszobát, és az egész házat a férjem, Anyukám, barátok rendezték be, takarították ki. Szülni még a régi házból mentem, haza már az újba. Amikor hazavittük a babánkat, kb. semmit sem találtam, hónapokig pakolgattam, hogy minden úgy legyen, ahogy az nekünk jó...

Az összesen 6 hónap fekvéstől úgy legyengültem, hogy combból fel sem tudtam állni a kanapéról, csak ha kézzel is toltam magam, vagy felhúzott valaki...

De ezeken egy cseppet sem idegesítettem magam, mert csak egy volt a fontos: hogy megúsztuk, és a kislányunk egészségesen megszülethetett. (1 évvel korábban ugyanez sajnos nem sikerült: a 20. héten elvetéltem az ikerbabáimat, ugyanezen okból).

Szóval mindent meg lehet oldani, szervezni, ha úgy adódik. A baba a legfontosabb.

2021. ápr. 18. 14:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Én 21-tol feküdtem 38-ig. Kórházban csak kétszer egy hetet,de elég volt. Én sem bírtam volna ki a cig@nyok közt,otagyasban hónapokig. Kopkodtek,karomkodtak,mutogattak a melluket a nekik tetsző orvosoknak,a családot meg hagyjuk is. Kérdező,ebből még bármi lehet. Nem olyan vészes érték. Ha nem rosszabbodik, stagnál,haza fognak engedni,de otthon feküdj és mindent a netről rendelj. Ne maszkalj sehova.
2021. ápr. 18. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!