Megrövidült méhnyak, de zárt méhszáj a 30.hétben. Bent tartanak kórházban. Mire számíthatok ?
Barna folyással mentünk be sürgősségire, nem görcsöltem, semmi furát nem éreztem. Végül visgálat után kiderült, hogy 2,7 cmre rövidült a méhnyakam 3,4ről (ez volt 22.héten). Bent is tartottak kórházban. Egy csomó vizsgálat, nézték a fájásokat. Fájásokat nem éreztem, de a hasam keményedett párszol. Elég sok magnéziumot kaptam, feküdnöm kell, magasabbra tették a lábam. Utobbi vizsgálaton a hasam se kemenyedett már, méhszájam maradt ugyan akkora.
Mire számíthatok ? Fekszem a kórházban, 24 orás megfigyelés helyett már 3.napja itt vagyok, teljesen jól erzem magam, de kétségbe vagyok esve hogy még mi jöhet.
Kérlek írjátok meg, hogy jártatok e így és mi lett a vége?
Köszi a válaszokat
Szülésig bent fognak. Elővigyázatosságból. Megfigyelnek. Te meg csak pihensz.
Ha most haza engednek éa ugra bugrálsz koraszülés lehet.
18 hetesen 1,4 cm volt a méhnyakam, és 2 cm-re nyitva volt a belső méhszáj.
Azonnal műtöttek, kaptam egy cerclage-t, amivel 2,1 cm-re sikerült javítani a méhnyak hosszon.
Fejjel lefelé megdöntve kellett onnantól feküdnöm, és csak wc-re, meg egy gyors zuhanyra kelhettem fel, semmi másra.
Végül a 38. hétig sikerült eljutnunk.
30 hetesen 2,7 cm méhnyak szerintem nem kritikus. Simán elviheted így terminusig is akár, max. innentől többet kell pihenni.
Bocs az off miatt
1#
Nekem 40+5 sem rövidült meg..mindegyik gyereket 3000 méhszájjal indulva szültem meg
Tehát nem törvényszerű
On:
Hallgass az orvosokra
Olyan is van, hogy innen még indítani is kell
Na látod pont ez a lényeg, már az jár a fejedben, hogy hogyan NEM fogsz pihenni, ha hazaengednek...
Tényleg fontosabb a tökéletesen összeállított babaszoba és babakelengye a gyereked egészségénél?
#3 Én 4,5 hónapot voltam kórházban. Csak az utolsó pár hétre engedtek haza, amikor már mindegy volt, hogy beindul-e.
Közben költöztünk is, az összes bútort a kórházból rendeltem meg, akárcsak a babacuccokat (még a ruhákat is). Semmit sem láthattam, foghattam meg a vásárlást megelőzően. A babaszobát, és az egész házat a férjem, Anyukám, barátok rendezték be, takarították ki. Szülni még a régi házból mentem, haza már az újba. Amikor hazavittük a babánkat, kb. semmit sem találtam, hónapokig pakolgattam, hogy minden úgy legyen, ahogy az nekünk jó...
Az összesen 6 hónap fekvéstől úgy legyengültem, hogy combból fel sem tudtam állni a kanapéról, csak ha kézzel is toltam magam, vagy felhúzott valaki...
De ezeken egy cseppet sem idegesítettem magam, mert csak egy volt a fontos: hogy megúsztuk, és a kislányunk egészségesen megszülethetett. (1 évvel korábban ugyanez sajnos nem sikerült: a 20. héten elvetéltem az ikerbabáimat, ugyanezen okból).
Szóval mindent meg lehet oldani, szervezni, ha úgy adódik. A baba a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!