Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Előtej színe. Milyen a normális?

Előtej színe. Milyen a normális?

Figyelt kérdés
Eddig átlátszó volt, ma nagyon sötétsárga. Ugye ez nem jelent gondot? nyilván aggódnom kéne, ha piros lenne, vagy kék, netán zöld, de ugye a sötétsárga (szinte narancssárga) az átlátszó helyett még lehet normális?
2010. aug. 21. 13:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
szia!nekem a 18.héttől volt előtejem,és a 23.héten vált sötét sárgává,és azt mondta a védőnő,hogy természetes,nincs vele semmi baj.Aztán utána volt,hogy megint átlátszó volt egy pár napig,utána besötétült,utána csak az egyikből folyt,utána a másikból,aztána egyikből se,aztán mindegyikből,és mégis húztam a 39.hétig,és mikor megszültem,a szülőszobában a szülésznő mondta a páromnak,hogy tegye mellém a picit,hadd szopizzon egy picit,megnyomta a cicim,és csak ugy folyt belőle a tej,az orvost,meg páromat jól telibe is találta.Mondta a szülésznő,hogy azt hiszi itt nem lesz gond a tejjel,és szerencsére nem is volt.8 hónapos koráig csak szopizott,mert mást nem volt hajlandó elfogadni,és már két éves lesz jövő hónapban,és még mindig szopizik napi 6x legalább,meg éjjel háromszor.És rengeteg tejem van.Az egyik szoptatós nővér az ismerősöm,aki itt dolgozik a kórházban,és ő mondta,hogy már lassan 40 éve van a szakmában,és azok a kismamák,akiknek a terhesség alatt korán lett előteje,meg azért nem csak egy-két csepp,azoknak a szülés után sose volt gondjuk a szoptatással,csak ha a baba nem tudott szopizni.Ugyhogy örülj neki,és nem aggódj,mert fog még változni,meg akkor se aggódj,ha egy-két napig nem is lesz.Nekem az ilyen napok után volt egy csomószor,hogy mire kétségbe estem volna,akkor éjjel kelhettem fel ágyruhát cserélni,ugy megindult.Csak azért volt kellemetlen,mert nem válogatott,és volt,hogy gondolta,és boltban öntött el,és mindenki csak nézett,hogy még terhes vagyok,és igy folyik a tejem.De egyre figyelj.Ne nyomd meg,mert az beindíthatja a szülést,mert méhösszehúzódásokat okoz!!!Ezért van az,hogy szülés után szoptatás közben jobban vérzel,mert akkor húzódik jobban a méhed.Minden jót,és boldog babavárást,és könnyű szülést kívánok neked!
2010. aug. 26. 14:04
 12/12 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm!! :-)))) el sem tudod képzelni, milyen sokat jelent nekem ez a pár sor, ugyanis pontosan ez a szitu nálam is, szinte szóról szóra, ahogy leírtad. :-)))) máris jó napom van! :-))))

Férjem is örülni fog, ha ez inkább jó jel, mint aggasztó, színváltozással és egyebekkel együtt, mert bizony neki is jut belőle éjszakánként, akárhogy is ügyeskedek :-D de csak nevetünk rajta, mi mást tehetnénk? :-) most már melltartóban alszom, de nagyon hadakoztam ellene, de hát ez van :-) ilyen pozitív hozzászólás után már cseppet sem bánom, hogy ez a szitu és akkor ismét kijelentem, hogy a védőnőm ultragáz... .-( mert ő meg folyamatosan riogat vele, hogy ettől még nem biztos, hogy lesz tej. persze garantálni senki nem tudja, de azért legalább ő bíztathatna. :-(((

Sok boldogságot Neked a picihez! Biztos majd kicsattan az egészségtől a sok tejcitől :-))) Jó hétvégét! :-)

2010. aug. 27. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!