Kismamák ti be fogjátok oltani magatokat Covid elleni oltással? Esetleg aki már túl van rajta tapasztalatokra lennék kíváncsi.
26: egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen kérdésre válaszoltam, szóval mellément. Ennek a válasznak sincs sok értelme, könyvtárakat kéne az emberek fejébe tölteni, hogy megértsék a helyzetet amiben benne vagyunk. A láncos kutyát kikérem magamnak, eüsként a hozzátok hasonlók miatt szív a teljes baráti köröm. Én csak azért nem, mert kicsi gyerekem van. Bár most a csodás nyitás következtében ki tudja, meddig védenek a törvények.
Szerencsére neked tűpontos statisztikai adataid vannak az oltás utáni fertőzés lefolyásáról. Nos, nyitott kapukat döngetsz, az oltásnak nincs hatása a betegség lefolyására ha a védettség nem alakult még ki. Sajnos, különben tudnánk használni posztexpozíciós oltásként. De nem is rontja a kimenetelt, mert ahogy telik az oltások után az idő, úgy csökken folyamatosan a fertőzések száma, a lefolyás súlyossága és halálozás. Nincs oltás után gyanúsan kiugró halálozás covid miatt a kontroll csoportokhoz képest. Egyszerűen "csak" nem hat. (Pfizer adatai)
Az én ismerősi körömben is ezt tapasztaltam, szemben veled. Senkinek nem lett a várhatónál több vagy kevesebb baja, pedig eüsök között bőven voltak ráoltottak. Aki részlegesen vagy nem védett, az az életkorának és egészségi állapotának megfelelően esett át rajta, mintha oltatlan lenne. Gyógyulás után a második vakcinát is megkapták probléma nélkül.
Pontosítanék a 31-es fogalmazásán. Vakcinából többféle van, tartalmazhat elölt vagy legyengített kórokozót, annak részét, annak toxinját vagy működhet tök más módon is, mint az mRNS vakcinák.
Legyengített kórokozót tartlmaz például a régi gyermekbénulás elleni oltás, amit nem injekcióban adtak be, hanem meg kellett inni (Sabin-cseppeknek nevezték). Ilyet nem kaphat kismama.
De a koronavírusvakcinák nem ilyenek, legalábbis élő (de gyengített) koronavírus egyikben sincs. Elölt kórokozót tartalmaz a kínai vakcina például, ilyen szempontból azt is kaphatnák kismamák, csak egyelőre nem engedélyezték, és talán nem is az az ideális a számukra.
A 2-es története tényleg szívbemarkoló, csak éppen semmi nem bizonyítja, hogy szegény kismama az oltás miatt halt meg. Történhetett egy váratlan placentaleválás, vagy ki tudja mi, ami néha előfordul a terhességekben. De még az se biztos, hogy a terhességével összefüggött a haláleset. Sajnos van olyan, akár fiatalon is, hogy valakinek semmi baja, aztán összeesik és meghal.
Van valamekkora valószínűsége annak, hogy elkapod a fertőzést, és mivel terhesen bizonyos kontaktok elkerülhetetlenek lesznek (vizsgálatok, szülés), és a családtagoktól se lehet teljesen elszigetelődni, ez az esély a nullánál jelentősen nagyobb. Azt is tudjuk, hogy a megbetegedők bizonyos százaléka súlyos állapotba kerül és egy részük meghal, ráadásul a terhesek között rosszabb az arány. Ezek alapján ki lehet számolni, mekkora az esély a súlyos állapotra/halálra, ha csak abban bízunk, hogy elkerüljük a fertőzést.
Arra is van esély, hogy pont az oltástól kerül valaki súlyos állapotba. Jelen ismereteink szerint azonban ennek a valószínűsége jóval kisebb, mint az elő problémáé.
Nem olvastam végig a válaszokat, és nem is értem miért nem lehet csak a kérdésre válaszolni.
Ugyan én már szültem, de szoptatás alatt is beadattam. Ha terhes lennék, akkor is beadatnám, az influenza elleni oltást is beadattam.
Nem értem, miért félnek az emberek jobban egy oltástól mint egy olyan betegségtől, amit bárhol el lehet kapni, sokan belehalnak, vagy legalábbis elég rosszul viselik, és annyi féle utóhatása lehet hogy az orvosok sem tudják még mindet. Az oltás NEM okoz betegséget. Van még kérdés ezek után?
2es vagyok
Nem tudok sok mindent, csak amirol a baratnom meselt. Nem voltam ott es spec a zarojelentest sem olvastam. Leven en nem kaphatom meg. Es a parjat most nem igazan zavarnam ezzel.
Mivel egyedul volt neki kellet mindent intezni vagyis elment bevasarolni, setalni, talakozni a csaladdal, baratokkal.
Akar az is lehet, h elkapta a betegseget es arra oltottak es igy okozott gondot. De akar ettol mas is lehetett a hatterben, de ami erdekes h az oltas utan nem sokkal.
Nem lesz vezeto hir mert pont az ilyeneket tussoljak el. Leven mem fogjuk remiszgetni az embereket mert a cel az h beoltsanak mindenkit. Ha megjelennenek az ilyen esetek akkor szerintetek mennyien rohannanak oltani?
Alapvetoen oltas elott kellene tesztelni h nem e + az ember. De nem igazan hallotam h ezt megtennek. A + vagy es oltanak, a infok szerint, akkor sulyosabb lesz mint ha siman elkapod. De passz.
Sokan kerulnek lelegeztetore az a masodik oltas utan. Oltasi reakcio/szovodmeny? Oket spec beleszamoljak a statisztikaba is pedig nem kellene.
De mondom egyenlore ennyit tudok, majd talan jo par het mulva tobbet. De most nem fogom zaklatni a parjat ezzel inkabb segitem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!