Szívritmuszavar terhesség alatt ? Árthat a babának ?
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az ideiglenes szívritmuszavar árthat a babának ? 27 hetes terhes vagyok, és az utóbbi egy hétben tapasztaltam, hogy kihagy egy ütést a szívem, vagy nagyobbat üt. Nálam ez nem újdonság, pár éve már kivizsgáltattam magam, akkor a doki azt mondta nincs semmilyen szervi bajom, stressz miatt van. Ebbe bele is nyugodtam, tudom hogyha idegesebb időszakom van munkában akkor jön a ritmuszavar. De most terhesen....probálok stresszmentesen élni, de most is eljött ez az időszak munkában, hogy kicsit szorosabb és ha nem akarok akkor is idegeskedem és érzem a félreütéseket. Az érdekelne, hogy ez okozhat a babának valami rosszat ? Észrevettem azt is, hogy a babus napközben is elég sokat rugdal, van hogy nagyon éleseket és picit fájdalmasat is rúg, főleg alul a hasamban, nagyon erőseket rúg a húgyhólyagomba, úgy érzem. Összefüggésben lehet a két dolog ?
Köszönöm a válaszokat
Ugyan igy voltam mint te, csak én még rosszul is lettem az egyik boltban. Gyerek koromban volt szivritmus zavarom,de kinőttem, 15 évig nem volt semmi, aztan terhes lettem és a 3. trimeszterben elkezdett kihagyni, kalimpálni, furán mocorogni. A haziorvosom elküldött sziv ultrahangra. Semmi eltérést nem találtak, semmit. Azt mondta az orvos, a terhes nők hormonjai elképesztő dolgokra képesek :)
Babára nézve nincs veszély, inkább saját magad miatt lenne jó elmenni orvoshoz. Bár most a covid miatt elég macerás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!