Volt olyan, akinek az első terhessége kapcsán derült ki, hogy szívritmuszavara van (tahikardia)? Nektek milyen volt a 2. terhességetek? Esetleg ha még szoptattatok is alatta, hogy bírtátok?
Nekem volt kb. 6 hónaposan (heves szívdobogás órákon keresztül, ájulásközeli állapot), be is fektettek a kórházba egy napra az intenzívre. Szerencsére gyógyszerek nélkül rendbe jött, bár az ekg-n látszik. Valami születési rendellenesség jött elő akkor. Letiltottak a kávéról, teáról, kóláról, de más instrukciót nem kaptam.
A második terhességemnél is látszott az ekg-n, de érzni nem éreztem semmit és roham sem volt. Most várom a 3-at, de még eddig semmi... remélem nem is jön elő megint.
Neked is ezt tudom javasolni, hogy ne igyál felpörgetős italokat. Ennyi. Te szedtél valami gyószert rá?
Sziasztok!
Hát nekem sajnos nem ilyen gyenge volt... :( Gyógyszert is muszáj volt rá szedni, mert míg kb. a 18. hétig elég volt, hogy nem ittam semmi koffeineset, sokat pihentem és nem cipeltem (még annyit sem, amennyit kismamaként szabadna), később már a gyógyszer mellett a kakaótól majdnem beindult a szívem (nagyon minimális koffeint tartalmaz). Általában 160-190 közötti értékekre ment föl a pulzusom. Nekem a kardiológus azt mondta, hogy meg kell majd műteni, valószínűleg LGL szindróma. (Csináltak ugye EKG-t, meg ilyen itthon megcsinálós, beküldős (transztelefonikus) EKG-t, és ez jött ki.) Hát, szopi után kellett volna visszamennem a kardiológiára, de most (még bőven szopi alatt, 9 hónapos a kislányom) jön a 2. baba. Amúgy szülés után már nem szedtem gyógyszert, csak a koffeint kerültem. Szerencsére így csak ritkán indul be. Ja, és a kakaót engedélyeztem magamnak, de az sem jó, ha utána pl. sokat kell cipelnem a lányomat (pl. hordozókendővel), mert attól beindul, de amúgy jól vagyok.
Szerintetek mennyi az esélye, hogy a második terhességem alatt nem lesz olyan vészes? Jó lenne, ha pl. nem kéne gyógyszert szedni...
Ja, az kimaradt, hogy a kislányom előtt nagyon-nagyon minimális szinten volt, de nem is foglalkoztam vele, csak néha-néha 130 körülre ment föl a pulzusom, és hamar leállt, főleg ha lefeküdtem, akkor azonnal.
Nálam valószínűleg a terhesség hozta ki ezt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!