Mikor ír ki táppénzre a háziorvos? Kell hozzá szakorvosi javaslat?
Figyelt kérdés
Szinte semennyire nem ismerem az orvosi rendszer működését, beteg sem voltam sosem. Várandós vagyok, még nagyon az elején. Szeretnék dolgozni a 7. vagy 8. hónapig terv szerint. De mi van akkor, ha mondjuk az 5. hónap körül úgy érzem, hogy már nem vagyok alkalmas ellátni a munkámat? Amikor szeretnék otthon maradni, csak szólók a háziorvosnak és kiír? Vagy előbb kell egy javaslat a nőgyógyásztól, és az alapján ír ki? Egyáltalán ki lehet íratni magam a 8. hónapnál előbb, csak azért, mert stresszes a munkám és nem akarom idegesíteni magam miatta?2021. márc. 19. 09:38
1/5 anonim válasza:
A gyakorlat az, hogy ha bármikor azt mondod a nőgyógyászodnak, hogy nem akarsz tovább dolgozni (a terhességed alatt), akkor minden további nélkül azonnal táppénzre vesz. Azt nem tudom, mi a formális menete: szerintem ő vesz táppénzre, de lehet, hogy az ő javaslata alapján a háziorvos.
3/5 anonim válasza:
Nálunk a nőgyógyász ír ki táppénzre nem a háziorvos.
4/5 anonim válasza:
Szólsz a nogyogynak hogy már nehéz ülni/állni vizesedik a lábad vagy ami miatt épp már nehezedre megy és ad egy papírt amit a haziorvoshoz kell vinni. Kb ennyi.
5/5 anonim válasza:
Kiír a 8. hónap előtt is, tulképp bármikor. Tesóm egy kolléganője már pár hete nem járt dolgozni, mikor betelefonált, hogy 10(!) hetes terhes és már nem is megy többet dolgozni (irodai munka, tesóm ugyanazt kb 35. hétig csinálta).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!