Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt ti is mindenen...

Terhesség alatt ti is mindenen bepánikoltok/bepánikoltatok?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta próbálkoztunk a párommal és végre pozitív lett a tesztem március 4-én,halványan. Mivel egészségügyi dolgozó vagyok, a háziorvosom azt javasolta, hogy menjek minél előbb nőgyógyászhoz, hogy minél előbb táppénzre tudjon venni, hogy a jelenlegi járványhelyzet ne veszélyeztesse a babát (egyébként sem tesz jót ha nehéz súlyú betegeket kell emelgetnem). Szóval 8-án elmentem nőgyógyászhoz, ahol nem meglepő módon még nem látszott semmi. Azóta csináltam még teszteket és azt veszem észre, hogy nem erősödik a 2. csík. Most amíg a vizsgálat meglesz addig folyamatosan ezen agyalok, hogy ez vajon ennyire az elején számít-e? Volt aki esetleg így volt hogy tesztelgetett, nem lett erősebb a 2. csík és baba lett belőle? Holnap megyek vissza dokihoz, hátha látszik már petezsák,de addig is jó lenne pár megnyugtató szó. Szokták mondani, hogy az egészségügyis a legrosszabb beteg, ez most duplán így van. :D

2021. márc. 10. 12:11
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha 4-én kellett volna megjönnie és te már 8-án orvosnál voltál, akkor az égvilágon semmi meglepő nincs rajta, hogy nem látott még semmit UH-n. Ha a nemvárt napja után 1,5-2 héttel nem lát semmit, akkor kezdjél pánikolni.
2021. márc. 10. 12:32
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Adott teszt adott elszíneződés mutat, szóval... nincs olyan hogy egy idő után már villog, világít, szirénázik.

A pozitív az pozitív, a 2 csík az 2 csík.

Egészséges terhessegnél az a munka, amit eddig is csináltál, meg van szokva a szervezeted részéről.

Írása ki magad stresszre hivatkozva vagy valami, de azt a 3 hetet ki kell húzni a szívhangig, akármit csinálsz, ez a stressz viszont tutira nem tesz jót.

2021. márc. 10. 12:40
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Probald inkabb 2 naponta a hcg-t nezetni, hogy emelkedik-e es ha igen milyen ütemben.
2021. márc. 10. 13:00
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
7+1 UHn volt 10 mm az embrió és szívhang is van, a teszt ennek ellenére még mindig nem lesz rögtön sötét erős pozitív. Nem mindenkinek választja ki egyformán a hcg-t a vizelete, szóval ezen ne izgulj, várj türelmesen a következő UH-ig. Ha nem szeretnéd a munkádat végezni, mert félsz, hogy bajt okoz, menj el a háziorvoshoz, mondd ezt el neki, az aktuális szituban biztos vagyok benne, hogy kiír simán egy hétre. Vagy jelezd a vezetődnek, hogy úgy néz ki terhes vagy, adjon neked könnyített munkát és ne mozgass nehéz betegeket
2021. márc. 10. 13:02
 5/30 anonim ***** válasza:

Ráadásul nem is beteg vagy "csak" terhes.

A teszt nem fogja neked megmutatni, hogy milyen ez a terhesség, az mutatja mennyi benne a hcg, ha koncentrált a vizelet akkor erősebb. És ha mondjuk méhen kívüli akkor is ugyanúgy jelez. Teljesen felesleges többször tesztelni. 6 hetesen mentem először, ezt javaslom neked is.

2021. márc. 10. 13:07
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Röviden: igen! 🙈 Csak más jellegű dolgokon parázok. De mivel hosszú évekig vártunk a kétcsíkra, ezért vagyok ilyen paramami. Pl. nekem mondjuk a csík erősödött, viszont a hőm lement másnapra...na akkor már én is gondoltam mindent. Aztán később olyanokon kezdtem el, hogy mi van a kajában, amit elfogyasztok, vagy a testápolóban amit használok, és nézem részletesen az összetevőket. Amelyik rokonnál fúrt kút van ott enni sem merek. Meg azon is szoktam, amikor megyek vérvételre, nem merek a folyosón várakozni a röntgen helyiség előtt, inkább leülök mindig a büfénél, amíg nem szólítanak.
2021. márc. 10. 13:54
 7/30 A kérdező kommentje:

Sajnos a könnyített meló nem megoldható, ahogy azt sem tudom kikerülni, hogy esetleg találkozzak covidos betegekkel, mert napi szinten rengeteggel találkozunk velük a munkánk során és sokszor aki nem gyanús és nem voltunk teljes védőfelszerelésben, róla is kiderült hogy fertőzött.

Azzal tisztában vagyok, hogy nem meglepő hogy nem látszott semmi, az nőgyógyász is mondta, hogy még elég korai lesz, de azért megnézi. A parám nem is erre vonatkozott, hanem a csíkokra. 😅 Sajnos pozitív terhességi teszteket ezidáig csak képeken láttam, úgyhogy nem tudtam pontosan hogy működnek, logikus az lenne, hogy ahogy nő a hcg úgy lesz a halvány csík erősebb.

Utolsó, igen, kb ilyesmikre gondoltam én is, azért szerintem kicsit más azoknak akiknek összejött már attól, hogy kb rájuk néztek, mint akik hosszú hónapok vagy évek óta várnak a babára. Mi valószínűleg a babacsinálásnál is már stresszeltünk tök érthető módon.

Jöhetnek még paramamik, nem baj ha találkozok néhány hipochonder mamival. 😂😂

2021. márc. 10. 15:13
 8/30 anonim ***** válasza:
Paramami jelen! Egy csendes vetélés után mindenen Is parázok. Most úgy kezdődött hogy nemvárt előtt teszteltem egy halványat, örültünk, majd másnap halványabbat...letaglózott, azért csináltam nemvárt napján is, azt már nagyítóval lehetett esetleg látni, elkönyveltem hogy ez egy kémiai terhesség volt. De csak nem jött meg, így pár napra rá újabb teszt, erős pozitív... akkor voltam 4+5 napos asszem, mentem a dokihoz már látta a szabályos petezsákot. Jah és a parának sosincs vége, először legyen szívhang...aztán érjünk el 12.hétig, aztán legyen jó a genetika... Most meg, hogy még nem nő a pocak...miért nem...másnak már ilyenkor látszott. Most vagyok 13+5 😁 Mindig azt gondolom majd megnyugszok, talán majd ha érzem mozogni 😁talán
2021. márc. 11. 15:02
 9/30 anonim ***** válasza:
Előző! 20 hetesen sem látszott a hasamon, normális, de, hogy megnyugtassalak a 18.-20. hét közötti uh is, lehet para, ismerösömnél akkor lett baj.
2021. márc. 11. 15:15
 10/30 anonim ***** válasza:
Oh hát nem nyugtattál meg 😅 reménykedtem benne, ha már 12.hetes genetika jó lett, akkor olyan nagyon nagy baj nem lehet már 😖
2021. márc. 11. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!