Terhesség alatt a súlymegtartás lehetséges? Egészséges egyáltalán? A többi lent.
Jelenleg 75 kg vagyok, 7 hetes várandós. A versenysúlyom kevesebb, 69-70 kiló körül szokott lenni, de a karantén engem se kímélt.
Mielőtt teherbe estem, diétázgattam, de nem nagyon sikerült fogynom. Tudom, hogy a terhesség alatt kb. 10 kiló plusz normális az eredeti testsúlyhoz képest, viszont azzal mi a helyzet, ha tartanám a súlyomat, és ugyanúgy 75 kg lennék, mire szülök? Ezt véghez lehet vinni egészséges körülmények között? Persze a babának nem szeretnék ártani.
Hat... 10-12 kiló a normális.
Szoval ha tartanád a súlyod, 60 -62 körülhöz lenne 0, ami meg már lehet kevés.
Szerintem 80-82 fölé ha nem sokkal mész, jó vagy.
Amúgy a napi kalória +300 körül van a szükséglet, csak ugye nem csoki meg szénhidrát ól kéne összegezni az 1800 kalóriát, suli, zöldség, gyümölcs, fehérje...
A 10kg csak normál BMI esetén egészséges. Túlsúlyosnak az se baj ha tartja a súlyát.
Én a második gyerekkel terhességi cukros voltam, extrém megszorított diétával (140g ch), ami sokak szerint túlzas, de ezt írta elő a diabetológus, csak így lehetett elkerülni az inzulint.
Végül 0kg volt a plusz súlyom, annyival mentem szülni, amennyivel teherbe estem. Szuperül bírtam a terhességet a diétás átállás pár hetétől eltekintve. Még a 42.héten is túráztam, hajolgattam, elláttam a 2 évest.
Amikor vele voltam terhes, elhíztam, fulladtam, csomó bajom volt.
Végül ebből a diétás terhességből 3500 grammal èleterősen, egészségesen született a fiam, megindult a tej stb.
Ha meg akarod akadályozni a jelentős hízást, a szénhidrátra kell vigyázni. Olvass utána a 160g CH diétának, az alapelveit ismerd meg. Diab nélkül is javasolják elhízott terheseknek, de ha lazábbra is veszed, akkor is jó lesz.
A mi kultúránkban ezzel biztos nem ártasz a magzatnak. Annyi a szénhidrát, hogy cukorhiánya tuti nem lesz.
Ha kétséged van, kérdezz meg egy diabetológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!