Csináltatnátok genetikai tesztet, ha közel van a két terhesség egymáshoz?
Figyelt kérdés
Első babánk teljesen egészséges, én sem tartozom a rizikós korosztályba. A két terhesség között viszont alig telt el idő. Kisfiam 6 hónapos(26 hetes) baba, én pedig most vagyok 16 hetes terhes. Ilyen esetben nagyobb a valószínűség genetikai megbetegedésre? Csináltatnátok PrenaTestet vagy más prenatális genetikai vizsgálatot?2021. márc. 3. 14:11
1/14 anonim válasza:
Szerintem a kombinált teszt bőven elég, azt amúgy is ajánlják minden terhességnél. Ha ott rossz értéket kapsz, ráérsz akkor valami komolyabb tesztet csináltatni. Azért ezek elég drágák is, meg sok közülük invazív.
2/14 anonim válasza:
Én csináltatnék, mert számtalan betegség van, amit egyáltalán nem befolyásol, hogy mikor szültél előtte, és hogy az előző egészséges-e. Egy kisbaba, egy terhesség és a tesó érkezése ekkora korkülönbséggel így is rengeteg stresszel jár. Ha anyagilag belefér, akkor én nem szeretnék még emiatt is izgulni.
3/14 anonim válasza:
16hetes vagy, valtoztatna valamin az eredmeny?
4/14 anonim válasza:
Én egyébként sem csináltatnék, ha UH-n mindent rendben találtak. Legalábbis hasba biztos nem szúratnám magam, vérvételnek meg több értelme lett volna korábban. De a terhességek egymáshoz való közelisége tudtommal nem befolyásolja az esélyeket, inkább csak az életkorod persze, ha emiatt írtad.
5/14 anonim válasza:
3!
Ha beteg a baba elvetetheti.
Kerdezo !
A terhességék közötti időnek nincs semmilyen genetikai jelentősége
6/14 anonim válasza:
Nincs osszefugges a ket dolog kozt. Ha akarsz,csinaltass,ha nem,ne. De csak azert mert nem reg szultel,semmivel sem nagyobb a riziko genetikai betegsegre.
8/14 anonim válasza:
Semmi köze a két dolognak egymáshoz.
9/14 anonim válasza:
Mindenkepp csinaltatnek. En pont azert mert kicsi a korkulombseg, es ez is okozhat gondot.
10/14 anonim válasza:
Mindenképpen csináltatnék, független a korkülönbségtől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!