A babám most 13 hetes 5 napos. Amikor 10 hetes volt, a doki beírta a kiskönyvbe hogy 11 hetes, tarkóredőszűrésen meg 11+3 hetes volt (egy héttel az előző vizsgálat után.) Most 31-én lesz AFP-vizsgálat, de félek, hogy baj lesz, mert akkor még nem lesz betöltött 16 hetes, hanem csak 15+3. Egyik rokonomnak ugyanez miatt kellett tűvel magzatvizet venni, és félek, hogy a rossz eredmények miatt nekem is ez lesz :S Valaki mondja meg, hogy jogosan félek-e. :(
2010. aug. 18. 07:11
1/7 anonim válasza:
Huh, kicsit kacifántosan írtad le...:-)
Hát szerintem mindenképp szólj a dokinak, mert valóban betöltött 16 héten kell menni az afp-re, és így simán adhat fals eredményt...
De miért írt be a doki 10 hetes helyett 11 hetet???? Ezt nem nagyon értem...
szió
Amúgy a magzatvíz vizsg. egy szuper dolog, mert majd 100%-os eredményt kapsz, míg az afp egy nagy rakás, szerintem...bocsi, ez off volt.
Jó egészséget!
2010. aug. 18. 07:24
2/7 anonim válasza:
A magzatvízvizsgálat nem szuper dolog, hanem egy tökéletesen pontos vizsgálat, ami nem veszélytelen. Az afp viszont valóban nagyon megbízhatatlan, ha a tarkóredő, orrcsont uh nem mutatott ki semmilyen problémát, akkor nem is lesz gond.
A doki azért írta rá, hogy 10 hetes, mert valószínű nem vesződött a 9+4 kiírásával, az én orvosom is ezt csinálta, ez nem gond. Teljesen feleslegesen aggódsz, ez csak 3 nap eltérés, nem lesz semmi gond, tökéletes lesz az afp eredményed is! Én 15+5-n voltam, és 1,41 lett.
2010. aug. 18. 07:34
3/7 anonim válasza:
Szia! Én azt gondolom, ha előbb veszik le a vért, nagy valószínűséggel nem lesz jó az eredményed. Ahogy olvasom, a kombinált és az integrált teszthez már késő van, de a négyes tesztet még megcsináltathatod. Azt hiszem, az a 17. hétig lehetséges. Semmiképp nem hagyatkoznék pusztán az AFP-re, ha nekem nem lett volna az integrált teszt, önmagában az AFP-m nagyon alacsony volt. (15+5 naposan voltam). Szóval biztos engem is elküldtek volna amniocentézisre. De így a dokim azt mondta, nagyon jó az eredményem, a genetikai uh is oké volt, azóta pedig van egy gyönyörű, egészséges 8 és fél hónapos fiam. Tudom, hogy az amnio 100%-os eredményt ad, de én azért féltem volna, hogy pont én esek bele abba a kategóriába, akinek elmegy emiatt a magzata. De persze, ha kétely merült volna fel, vagy a doki javasolta volna, tuti megcsináltattam volna. Jó egészséget és boldog babavárást!
2010. aug. 18. 07:35
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok: Most olvasom az előtte válaszoló véleményét, akkor ezek szerint nem törvényszerű, hogy rossz az afp, ha korábban veszik le, csak előfordulhat :-)
2010. aug. 18. 07:37
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Az UH-n n em volt semmiprobléma, NT:1,0mm és orrcsont is a helyén volt :)
Csak ijesztgetnek itthon meg a rokonságban hogy baj lesz :(
2010. aug. 18. 07:40
6/7 anonim válasza:
Azt azért megkérdezném a rokonoktól, hogy nekik az mennyivel lesz jobb, ha folyton, idegeskedsz, stresszel, és estleg tényleg valami baj lesz. Az alacsony vagy magas afp-nél sem rögtön küldenek magzatvízvételre, hanem genetikai uh-n alaposabban megnézik a babádat. Ha nincs gond, meg eddig sem volt, felesleges aggódni. Meg mondom, ott a négyes tesz. Ha legközelebb mész dokihoz, kérdezz rá, ő mit javasol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!