Lehet ebből baj? Nagyon féltem a kisbabám!
Figyelt kérdés
2 hete nagyon megkívántam a patogatott kukoricát. A tesómat megkértem, hogy hozzon és ő a bolti vacak helyett piacon őstermelőtől vette. Nem is volt eddig semmi gond. Ma viszont észrevettem, hogy a zacskó alján ilyen apró felér pontok vannak. Attól félek, hogy valami kukac lárvája lehet. Nem is pattogtatok ebből többet kidobtam. Szerintetek ha az akkor csinálhat bármi féle gondot? Vagy a hőtől és a nyomástól még ha az is lett volna elpusztulnak így nem jelentenek veszélyt?! 26 hetes vagyok és eddig semmilyen "tünet" nincs.2011. okt. 13. 17:24
1/5 anonim válasza:
Nyugodj meg, mégha kukac is volt, a gyomorsavad egykettőre végez vele.
2/5 anonim válasza:
Ahogy mondod a hőtől elpusztultak, ha volt benne valami. De nem csak a kukorica morzsolásánál keletkező kis maszat volt a zacskó alján?
Nyugodj meg, nem lesz semmi baj!
3/5 A kérdező kommentje:
Nem szerintem nem a morzsolásnál keletkezett. Kicsit olyan, mint amikor a lisztben vannak ilyen apró pontok. Ebbe most erős fénynél megnéztem fehéres és világosbarnás cuccok voltak. Igazatok lehet a sercegő olajat és azt a nyomást nem valószínű, hogy bármi is túlélné. Picit megnyugodtam, mert közben orvossal is beszéltem és ő is azt mondta, hogy a hő biztosan végez vele. De ha az nem is a gyomorsav tuti. Nagyon köszönöm, hogy megnyugtattatok. És a válaszokat is nagyon szépen köszönöm!
2011. okt. 13. 17:59
4/5 anonim válasza:
Ilyenkor arra kell gondolni hogy más kultúrákban megeszik a kukacokat és férgeket "élve". A protein tartalmuk miatt. Férgekkel a probléma akkor van csak ha benned nő, vagy él. De az nem attól van ha lenyeled. Nem kell ilyeneken pánikolni, jól van kitalálva az ember. :) Persze normális hogy aggódsz, de ne rettegj. Az nem jó. Boldog babavárást!
5/5 A kérdező kommentje:
Ma reggel kakilt a 2 évesem, aki szintén mindig evett kukoricát amikor én is és semmi sem volt benne. És eddig sem, mert rendszeresen ellenőrizzük a székletét. Tehát ha benne nincs bennem sincs.
Köszönöm a választ az utolsó hozzászólónak is! :)
2011. okt. 14. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!