Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP értékem 0.68 mol, ami...

Az AFP értékem 0.68 mol, ami alatta van a megengedett 0.7 molnak, így Dow-kor gyanus a kisbabám? Meddig lehet elvetetni?

Figyelt kérdés

Nem meri senki kijelenteni, hogy nem , vagy igen, sajnos nincs fogadott orvosom, és most örlődöm, hogy mi is lesz. 21 hetes vagyok, kihez forduljak, hová mennyek? Pécsett élek, akinek van hasnoló tapasztalata, vagy tud valamit ez ügyben segíteni, kérem segítsen!

A többi adatom jó, de mivel ugye nincs fogadott nőgyógyászom, így ki tudja lehet, hogy a jónak hitt adatok rosszak, mert nem nézték meg elég tüzetesen.

AFP-m: 0,68 mol

nyaki redő: 1,2 mm

kombinált teszt. alacsony

Dawn kor: 1: 36 000

Edwards kor: 1: 50 000

2011. okt. 27. 17:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne izgulj semmi baja a babának az afp egy elavult módszer már nem is csinálják sehol csak Magyarországon.Ha megnyugtat menny el egy 4d genetikai ultrahangra és ott mindent megnéznek ha van valami úgyis szolnak. Feleslegesen ne parázz.
2011. okt. 27. 17:13
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem meg magas lett az AFP-m, négyszer vettek vért, aztán a kutya sem törődött vele, a genetikán sem. Azt mondták, hogy elmehetek genetikai ultrahangra Pécsre, vagy Pestre, de nem adtak beutalót. Én saját úton mentem el 4D-re, szerencsére nem lett semmi baja a babának. De megcsináltathatod az amnicentezist is, abból minden kiderül. De az AFP egy nagyon elavult vizsgálat, arra nem érdemes alapozni.
2011. okt. 27. 17:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az AFP szart sem ér, a Down 1:36000 meg nagyon jó eredmény!

Csináltass amniocentézist, az 99,99%-os pontosságú, de abban biztos lehetsz, hogy senki sem fogja kijelenteni, hogy garantáltan egészséges a babád.

Az amniocentézisnél viszont van egy minimális vetélési kockázat.

Ennyi idősen elvetetni nem lehet, ha tényleg beteg, akkor sajna meg kell szülnöd.

Viszont az eredményeid nagyon jók!!!

Egyébként engem is elküldtek Bp-re amnio-ra, nem csináltattam meg, mert az UH-k jók voltak, csak az AFP-m volt alacsony (alacsonyabb, mint a Tied). Aztán egész véletlenül kiderült, hogy a kezeletlen terhességi diabéteszem miatt. Sok-sok szépet és jót gondoltam a dokimról ezek után...

2011. okt. 27. 17:52
 4/12 anonim ***** válasza:

Ne aggódj az én AFP:0.60 volt nyaki redő 1.9 Kombinált teszt :közepes kockázt ezért megcsináltattam az integrált tesztet is:Alacsony kockázat.Ezekkel az eredményekkel elmentem genetikai UH ahol minden ok volt.Ja és 37 éves vagyok

Most vagyok 332 hetes és a 4d Uh is minden oké volt.Szóval ne aggódj!!!

2011. okt. 27. 18:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Mónika!

És hogy bírod a 332. hetet?

Ne hari, nem lehetett kihagyni ezt az elírtás! :)))

(előző)

2011. okt. 27. 18:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

És persze elírás...

(én sem vagyok különb)

2011. okt. 27. 18:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
::))) na ez jó volt.Amúgy jól bírom de hosszúnak tünik már::))
2011. okt. 27. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem se aggódj, az afp nem sokat ér, nekem például jó lett, a kombináltam meg nagyon rossz, és így sincs semmi baj, szóval minden vérvétel, illetve arány számítás nem kizárólag a babádat nézi.

Egyedül az amniocentézis ami ilyen korban a babád kromoszómáit nézi. De előbb menj el egy 4D ultrahangra, vagy ha tudsz, akkor jelentkezz be az Istenhegyi klinikára, ott szakavatott kezekben leszel, és tuti kiszűrik ha baj van, illetve tudnak segíteni hogyan tovább!

Amúgy a 24. hétig végeznek terhességmegszakítást, de ilyenkor már meg kell szülnöd a babádat, nem vetélésről van szó.

De nyugodj meg nem lesz semmi baja a babádnak!

Egy, már lassan az összes vizsgálaton átesett kismami

2011. okt. 27. 18:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Már egy ideje bebizonyosodott, hogy az AFP teljesen alkalmatlan a down kór szűrésére. Külföldön már rég nem csinálnak AFP vizsgálatot, csak valahogy mi mindig mindenben le vagyunk maradva.

A kombinált teszt sokkal megbízhatóbb, és mivel nálad alacsony kockázat jött ki, ezért nem kell aggódnod. A többiekkel ellentétben én nem ajánlgatnám az amniocentézist, ugyanis a vetélés esélye sokkal nagyobb, mint hogy down kóros a babád.

(egyébként az nem mol, hanem MoM)

2011. okt. 27. 19:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Dehogy Down kóros!!

Az AFP-t igazából arra találták ki, hogy kimutassa a nyitott hasfalat ill. hátgerincet de arról akkor lehet szó ha magas lesz az eredmény. Ezt nem olyan régen "találták" ki, hogy ha alacsony az Down gyanús lehet mert több down-os baba eredménye alacsony (de nem mind csak van több) lett. A down kórt ezzel a vizsgálattal nem lehet kimutatni viszont a kombinált tesz meg direkt erre lett kitalálva és az az eredmény neked szuper jó lett! Állítólag még a lányoknál szokott alacsonyabb lenni az AFP meg persze akkor ha hamarabb lett levéve esetleg a minta mint a betöltött 16hét.

Nekem ugyanez volt mint neked de tényleg ugyanez a kombinált teszt eredmény, csak nekem az AFP 0,64lett. Mondanom sem kell, hogy egészséges kislányom született lassan 3 éves.

2011. okt. 27. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!