35 hetes vagyok, a placenta a mellső falon, mélyen tapad.Eddig semmi bajt nem okozott, de hétvégén véreztem (élénkpiros), mert valószínűleg megerőltettem magam.A kórházban a babával rendben volt minden, elmúlt a vérzés, de befektettek másfél napra.Nagyon megijedtem, mert nem derült ki, hogy minek köszönhettem a vérzést.Az orvosok is csak találgattak, azt mondták, hogy a széli részből jött, és nincs lepényleválásra utaló jel.De ha már vérzés van, az azt jelenti, hogy megsérült a placenta?Vagy maradhatott ép, és el fogja látni a feladatát ugyanúgy?Volt már valaki így?
2010. aug. 18. 06:47
1/6 anonim válasza:
Nem valószínű,h a lepény sérült.Sokáig nekem is feküdnöm kellett,mert a lepény a méhszájon volt.Sokan többször bevéreznek a terhesség alatt,olyan is sűrűn előfordul,h a kissé leváló lepény miatt befektetnek,ami szépen visszatapad ágynyugalom mellett.Nyugodj meg,a babád már bármikor jöhet,mert elég fejlett a kinti világhoz.Viszonz tényleg érdemes feküdni,amennyit csak tudsz.+biztos nem engedtek volna haza,ha kétségeik lennének a lepény működése felől.De jó,neked már nem sok van hátra,nemsokára ANYUKA leszel.Boldog babavárást,éld át mélyen ezeket a napokat,mert nagyon-nagy csoda történik veled. 24+6 km
2010. aug. 18. 07:39
2/6 A kérdező kommentje:
De aranyos vagy! Köszönöm, sikerült megnyugtatnod.Próbálok én is így gondolkodni, de nagyon ijesztő volt, mert eddig teljesen gondtalan volt a terhességem.Te is nemsokára anyuka leszel, a második harmad nagyon gyorsan telik!Boldog babavárást Neked!
2010. aug. 18. 07:46
3/6 anonim válasza:
Szia!
Ne aggódj, nem lesz semmi baj, egy kis vérezgetés még nem jelenti azt, hogy sérült a méhlepény., Úgy képzeld el, mint a különbséget aközött, hogy lehorzsoltad véresre a kezed, és aközött, hogy elvágtad a szeletelőkéssel. Az egyik szinte semmi, a másik sérülés. A lepénnyel is így van. Csak pihenj, ne erőltesd meg magad, és nem lesz semmi baj! A lepény így is tökéletesen ellátja a babádat, hidd el, hogy a doki mondta volna, ha bármi gond lenne. Jó babavárást, és könnyű szülést neked!
2010. aug. 18. 08:04
4/6 anonim válasza:
Nekem a 21 héten volt egy kis vérzésem, szintén élénk piros.Azonnal mentünk az ügyeletre, vizsgáltak kb egy órán keresztül, és haza is engedtek, mert elállt a vérzés. Pihennem kellet , és azt mondták hogy sok volt az előző hét, túlterheltem magam (dolgozom, de nem fizikai munka)AZt is mondták , hogy a külső méhszájnál volt a szivárgás, bent minden rendben.Tehát nálam pl nem volt köze a lepényhez. Boldog babavárást mindenkinek.
25 km
2010. aug. 18. 09:20
5/6 anonim válasza:
Nem lehet, hogy valami a méhszáj, hüvely környékén pattant meg? Az is élénkpiros, esetenként erős, de ártalmatlan vérzést produkál...
Igaz mi kisebb terhességnél, megfeledkeztünk róla, erősebben huncutkodtunk, és egy apró hajszálér megpattant. Gondolhatod, mi is mindent beleképzeltünk.
Semmi baj nem lett.
Amúgy nem mondott semmit a doki, mikor hazaengedtek, a baba ficereg? Te hogy érzed magad, azon túl, hogy félsz ne legyen baj?
2010. aug. 18. 10:45
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megnyugodtam, hála Nektek!A Pici ugyanúgy mozgott, és a szívhangja is jó volt.A doki szerint vagy a méhszáj felszínéről vagy a lepény széli részéről jöhetett a vérzés.Még aznap este magától elállt, másnap keményebb és érzékenyebb volt a hasam.Szerencsére ma már abszolút jól vagyok.De most sokat pihenek.Apa még mosogatni se hagy..a tenyerén hord:))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!