Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melső falon tapad a méhlepény,...

Melső falon tapad a méhlepény, mélyen. Végig táppénz javasolt ilyenkor? 19 hetesek vagyunk.

Figyelt kérdés
A 15.héten derült ki,azóta itthon vagyok.Ma nem volt a dokim,de uh-n voltam egy másiknál,aki azt mondta,maradjak itthon.Volt valaki hasonló helyzetben?
2008. nov. 27. 14:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
én végig dolgoztam vele nem volt semmi gond, ez nem indok
2008. nov. 27. 14:55
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

A méhed növekedésével változhat a méhlepény tapadásának helye. Előfordulhat, hogy a későbbieben a "helyére" kerül minden. De arra azért számíthatsz, ha már egyszer kiírt a kokid, akkor valószínüleg végig otthonmaradásra leszel ítésve.

Próbáld meg élvezni a ráérős babavárást. Én 28 hetes vagyok, könyvelő és végigdolgozom a várandóságomat. Kell a pénz, meg kell tartanom az ügyfeleket. De bizony gyakran elkeseredek, ha arra gondolok, hogy milyen jó lenne kismamaúszásra járni, vagy csak egyszerűen otthon ülni és zenét hallgatni a pocaklakómmal.

Azt hiszem erre a helyzetre is az igaz, hogy mindenki arra vágyik, ami nem adatik meg neki:)

Szép babavárást kívánok neked és persze kívánom, hogy az elől tapadó méhlepényeddel a legnagyobb gondod az legyen, hogy otthonmaradásra késztet:)

2008. nov. 27. 14:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is melső falon tapadt meg, de azt nem tudom, hogy mit jelent, hogy mélyen, nekem ilyet nem mondtak. Ez teljesen normális, nem is volt semmi problémánk belőle, már lassan 4 hónapos a kislányom és teljesen egészséges, és a várandósságom is teljesen zavartalan volt. A szülésnél sem volt semmilyen gondom belőle. Én 6 hónapos koromig dolgoztam, utána mentem táppénzre, de csak azért, hogy a nyári nagy melegben ne kelljen dolgoznom, és hogy kicsit felkészülhessek és a babókámra koncentrálhassak.

Minden jót Nektek! :)

2008. nov. 27. 14:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3. válaszoló vagyok: még azt szeretném hozzáfűzni az előttem válaszoló levelére vonatkozóan, hogy az, hogy elől fekszika méhlepény nem ugyanaz mint az, hogy melső falon fekszik. Ha elől fekszik akkor lefelé van a hüvely felé, ha melső falon fekszik akkor pedig a poci felé. Ha elől fekszik az gond lehet, de a melső fal az normális tapadási hely, legalábbis én ezt így tudom.
2008. nov. 27. 15:01
 5/11 anonim ***** válasza:
De most komolyan! A méhemnek melyik a melső fala?!
2008. nov. 27. 15:05
 6/11 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok, rosszul írtam, nem táppénzre mentem hanem szabira, de mindegy is, a lényeg, hogy itthon voltam, és pihentem, de nem azért mert rosszul voltam.

Üdv

2008. nov. 27. 15:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy ez önmagában még nem tesz veszélyeztetetté, ami miatt táppénzen kellene lenned. Az kerül ilyen státuszba hivatalosan, akinek a méhszájat érinti. Neked eléri? Vagy volt bevérzésed?

Ha nem, akkor elvileg dolgozhatnál.

2008. nov. 27. 15:06
 8/11 anonim ***** válasza:
A melső fal az azt jelenti, hogy a kívülről nézzük akkor van a hasfalad a méhed fala a méhlepény és utána a babó, legalábbis én így értelmeztem, és ezért sokszor nehéz is volt látni Uh-n a babót.
2008. nov. 27. 15:06
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis anatómia más forrásból:

"A magzatot tápláló méhlepény a legváltozatosabb helyen tapad a méhfalhoz és az esetek túlnyomó többségében ennek az elhelyezkedésnek semmilyen befolyása nincs a terhesség kiviselésére. A leírásokban ilyen a mellső vagy hátsó fal, a fundus vagy valamelyik oldalon való tapadás emlegetése.

Veszélyes helyzetet jelenthet, ha a pete alsó pólusánál, azaz a méhszáj környékén vagy annak területén van a tapadás. Az elől fekvő lepény súlyos szövődmény, már korán vérzésekhez vezet; egy súlyosabb vérzés pedig anya és magzata életét is fenyegeti. Az előlfekvő lepény kórházi kezelést igényel.

Ha a méhfalban esetleg myoma göb van és a lepény tapadása befoglalja ennek a területét is, ez táplálási zavarokat illetve időelőtti (részleges) lepényleválást is okozhat.

Tudni kell, hogy a méhűr változásával a lepény helyzete is változik. Nem vándorol, de pl. egy, a 12. hét körül még mélyebben tapadónak ítélt lepény a méhűr fejlődése révén a méhszájhoz képest "feljebb kerül", ezáltal kikerül a veszélyes zónából."

2008. nov. 27. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az "anatómia" után úgy gondolom, hogy a "mélyen" kifejezés volt a kulcs, ami miatt kiírtak táppénzre, ez az imént idézett cikk szerint is változhat, de mint ahogy azt korábban írtam (talán harmadik válasz), a mai orvosi rutint figyelembe véve jó eséllyel otthon töltheted az egész várandóságodat.
2008. nov. 27. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!