Melső falon tapad a méhlepény, mélyen. Végig táppénz javasolt ilyenkor? 19 hetesek vagyunk.
Szia!
A méhed növekedésével változhat a méhlepény tapadásának helye. Előfordulhat, hogy a későbbieben a "helyére" kerül minden. De arra azért számíthatsz, ha már egyszer kiírt a kokid, akkor valószínüleg végig otthonmaradásra leszel ítésve.
Próbáld meg élvezni a ráérős babavárást. Én 28 hetes vagyok, könyvelő és végigdolgozom a várandóságomat. Kell a pénz, meg kell tartanom az ügyfeleket. De bizony gyakran elkeseredek, ha arra gondolok, hogy milyen jó lenne kismamaúszásra járni, vagy csak egyszerűen otthon ülni és zenét hallgatni a pocaklakómmal.
Azt hiszem erre a helyzetre is az igaz, hogy mindenki arra vágyik, ami nem adatik meg neki:)
Szép babavárást kívánok neked és persze kívánom, hogy az elől tapadó méhlepényeddel a legnagyobb gondod az legyen, hogy otthonmaradásra késztet:)
Szia!
Nekem is melső falon tapadt meg, de azt nem tudom, hogy mit jelent, hogy mélyen, nekem ilyet nem mondtak. Ez teljesen normális, nem is volt semmi problémánk belőle, már lassan 4 hónapos a kislányom és teljesen egészséges, és a várandósságom is teljesen zavartalan volt. A szülésnél sem volt semmilyen gondom belőle. Én 6 hónapos koromig dolgoztam, utána mentem táppénzre, de csak azért, hogy a nyári nagy melegben ne kelljen dolgoznom, és hogy kicsit felkészülhessek és a babókámra koncentrálhassak.
Minden jót Nektek! :)
Megint én vagyok, rosszul írtam, nem táppénzre mentem hanem szabira, de mindegy is, a lényeg, hogy itthon voltam, és pihentem, de nem azért mert rosszul voltam.
Üdv
Én úgy tudom, hogy ez önmagában még nem tesz veszélyeztetetté, ami miatt táppénzen kellene lenned. Az kerül ilyen státuszba hivatalosan, akinek a méhszájat érinti. Neked eléri? Vagy volt bevérzésed?
Ha nem, akkor elvileg dolgozhatnál.
Egy kis anatómia más forrásból:
"A magzatot tápláló méhlepény a legváltozatosabb helyen tapad a méhfalhoz és az esetek túlnyomó többségében ennek az elhelyezkedésnek semmilyen befolyása nincs a terhesség kiviselésére. A leírásokban ilyen a mellső vagy hátsó fal, a fundus vagy valamelyik oldalon való tapadás emlegetése.
Veszélyes helyzetet jelenthet, ha a pete alsó pólusánál, azaz a méhszáj környékén vagy annak területén van a tapadás. Az elől fekvő lepény súlyos szövődmény, már korán vérzésekhez vezet; egy súlyosabb vérzés pedig anya és magzata életét is fenyegeti. Az előlfekvő lepény kórházi kezelést igényel.
Ha a méhfalban esetleg myoma göb van és a lepény tapadása befoglalja ennek a területét is, ez táplálási zavarokat illetve időelőtti (részleges) lepényleválást is okozhat.
Tudni kell, hogy a méhűr változásával a lepény helyzete is változik. Nem vándorol, de pl. egy, a 12. hét körül még mélyebben tapadónak ítélt lepény a méhűr fejlődése révén a méhszájhoz képest "feljebb kerül", ezáltal kikerül a veszélyes zónából."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!