Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes terhes vagyok, és...

20 hetes terhes vagyok, és nagyon kívánom a vörösbort. Árt, ha iszok egy-két kortyot?

Figyelt kérdés
2007. dec. 20. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Kerülendő minden nemű alkohol a terhesség alatt. Várd meg, amíg a szoptatásnak is vége lesz, és majd utána bepótolhatod.
2007. dec. 20. 19:29
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
ez sztem nagy butaság.a vörösbor nagyon hasznos.Vérképző.Vannak benne olyan anyagok amik antioxidánsként vannak jegyezve.Én is 20 hetes vagyok és az orvosom javaslatára 1 héten 1-2x iszom 1 dl-t.Semmi baja nem lesz a babónak.Sőt feszültség oldó is.Én csak a sznezett erős szeszt nem javaslnám meg a szénsavasat.De bort nyugodtan ihatsz.
2007. dec. 20. 19:33
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Hetente max 3* 2-2 dl sör vagy1-1deci bor igen is meg van engedve.Csak a rendszeres,nagy mértékű alkoholizáls van megtiltva.Szoptatás az más,arról nincs infóm,h mit szabad és mit nem.

Kis mértékben minden alkohol gyógyszer is.Pl:

barnasör teli van C vitaminnal

a vörösbort fent olvashatod

a pálinka vérnyomás csökkentő

a konyak inkább vérnyomás emelő

stb.

De a töményektől jobb tartózkodni.

2007. dec. 20. 19:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nyugodtan ihatsz néha egy kis pohárkával,jól mondják kis mértékben orvosság nagy mértékben méreg....de a vörösbor vérképző és a korlátokat betartva sztem jót eszel magadnak.Főleg azért mert valószínű van benne valami olyan anyag ami kell a szervezetednek,ezért is kívánod.
2007. dec. 20. 19:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt olvastam,hogy néha meg lehet inni evés után 1-1 dl bort, főleg ha fröccsként higítva iszod.

Ebből még semmi baj nem lesz:-)

2007. dec. 20. 19:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annakidején a védőnőm mondta, hogy 1 dl bort vagy 1 dl sört nyugodtan megihatok hébe-hóba, ha megkívánom. Gondolom, valami minőségi borra gondoltál, nem a rossz minőségü asztali borokra.

Sőt a konyakot görcsoldónak is itatják a kismamákkal, persze csak mértékkel azt is.

2007. dec. 20. 19:54
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Nekem a családból egy orvos (nem nőgyógyász) mondta, hogy a bor helyett inkább igyak házi készítésű erőset, mert az nem megy át a placentán, míg a bor igen. Utánna mástól is ezt hallottam, hogy inkább erőset mint bort, érdekes itt meg mindig az ellenkezőjét olvastam.
2007. dec. 21. 12:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

hát itt volt hideg és meleg válasz ...

ha nagyon kivánod akkor egy picit egy két kortyot, azzal sokkal többet ártasz magadnak és a babának, hogy nem adod meg azt amit a tested kiván....az érzések amiket továbbitasz a babának ha nem jó érzés az ő is átéli-megérzi..

szóval tessék csak mértékkel egy ici picit

2007. dec. 21. 20:59
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Nekem az orvos azt mondta, hogy n yugodtan igyak meg egy pohár sört vagy bort, ha kívánom, semmi baj nem lesz belőle.

Anyubak pl orvosi utasításra kellett vörörsbort innni, minkor velem terhes volt, mert kevés volt a vasa. És láss csodát, még mindig élek, tökéletesen egészséges vagyok!

Nem kell túlparázni a terhességet!

2008. jan. 3. 14:33
 10/11 anonim válasza:

Dehogy árt neki.

Neked meg egyenesen használ, napi 1 pohár vörösbort nyugodtam megihatsz, az orvosom is ajánlotta.

2008. jan. 14. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!