Köhögés a savtól lehetséges?
Sziasztok!
Mindig is sok savam volt sajnos ami a terhesseg meg jobban fokozodott.
Azota vannak napok amikor egy 10 percre szaraz inger kohoges roham jon ram iszok/varok kicsit aztan elmulik.
Eddig nem okozott kohogest a sav ilyen sokszor de most mar gyakoribb (persze tobbszor is erzem).
Elofordult veletek is? Valami tipp ellene?
Renniet szedek de csak napi 1et.
Koszonom elore is!
13hkm
Igen, előfordulhat, hogy irritálja a torkodat, gégédet a sav, és ez köhögést vált ki.
Ha ilyen fokú a savtúltengés, érdemes lenne elmenni orvoshoz, mert vannak olyan gyógyszerek, amiket terhesség alatt is lehet szedni (ilyen pl a Ludea).
Rennie-ből több is szedhető, ha annyi savad jön, az csak megköti a felesleges savat, de egyáltalán nem ártalmas. Én a terhesség 30. Hete körül kb. Marokszámra ettem (nyilván túlzás).
Ludeatol sajnos annyira rosszul voltam hogy nem birtam szedni :/
Akkor tobbet is bevehetek a renniebol? Aggodtam nehogy baj legyen
"Terhesség és szoptatás
(...)
A Rennie rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell az egyidejű nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz) és tejtermék fogyasztását.
(...)
3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A RENNIE RÁGÓTABLETTÁT?
(...)
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 tablettát lehetőleg étkezés után 1 órával javasolt elszopogatni vagy elrágni, illetve lefekvés előtt. Ettől eltérő időszakban gyomorégés esetén további 2 rágótabletta alkalmazható.
11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül! Ha a tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!"
Ezt a BENU gyógyszertár honlapjáról másoltam. Ez alapján terhesség alatt maximum 11 db bevehető 24 órán belül. Ennyire nyilván nem lesz szükséged, de az ajánlott mennyiségen belül nyugodtan szedhetsz belőle többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!