Milyen ételeket főztetek meg előre és fagyasztottatok magatoknak a szülés előtt?
Semmit 🤣
Hazajövetelünk másnapjától ketten voltunk egész nap a gyerekkel, és minden nap tudtam főzni...
Köszönöm azoknak, akikhez eljutott a kérdés, ami az volt, hogy MIKET főztetek. Nem életvezetési tanácsot kértem. Az első gyerekemnél nem tettem el semmit, pedig kellett volna. Az első 3 hónapban nem volt időm főzni, mert nem voltam olyan szerencsés, hogy nappal órákat aludjon a babám.
A másodiknál pedig még annyi se lesz, mivel amikor a kicsi alszik, a naggyal is foglalkozni kell, nem fogom őt parkolópályára tenni, hogy bocsi, most anya főz. Apa szintén zenész. Ne már a konyhában indítsa az estét ahelyett, hogy a fiával játszik kicsit.
És de, baromira kell spórolni sajnos. Ez van.
Nálunk a férjem főz, így nem volt ezzel gondom. De amit mi le szoktunk fagyasztani, azok pl krémlevesek, brokkolikrémleves, zellerkrémleves, most olvasztottuk ki az egyiket, nem is látszik a fagyasztás.
A pörköltek még jók, azokon sem szokott látszani. Bolognai, milánói szósz, amihez már csak egy adag tésztát kell kifőzni, és így félig frisset eszel.
Panírozhatsz be előre sajtot, húst, halat, berakod a mélyhűtőbe, előveszed és gyorsan kisütitek. A rizsnek sem szokott komoly baja lenni.
Anyukám pl vesz pár kiló kenyeret, amit nem tudnak egyszerre megenni, megy a fagyóba, amikor kell, előveszik, így ritkán járnak boltba, mert mindig van otthon szendvicshez való, és teljesen jó állaga marad a kenyérnek fagyasztás után.
Készíthetsz még rakott ételeket is, mint a rakott krumpli, rakott tészta, rakott brokkoli. A káposztát, karfiolt nem tudom, mennyire fogod tudni megenni, ha szoptatsz.
Főzeléket annyira nem ajánlom, most vettünk egyet elő, de eléggé fura állaga lett.
Off:
16# Az én férjem pl 180 cm,89 kg és nem lenne elég neki 1 menü,neki 2 kellene,plusz 2 gyerek meg én,tehát inkább minimum 4 menü. Ez itt nálunk 4400 ft. De jól gondolod és igazad van.
Akkor veszek egy kg húst,meg burgonyát és kész a brassói 1500 ft-ból. Ez csak egy példa volt.
Kérdező! Rántott húst,fasirtot,bablevest(mondjuk ez neked pont nem jó),pörköltet,rizses húst,spagetti szószt,lasagnet,sült csirke combot,husit simán fagyasztottam már le. A férjem sofőr,a mai napig fagyasztgatok neki.
Sziasztok.
Napok óta foglalkoztat ez a kérdés mert én is szeretnék fagyasztó a kaját eltenni.
Tegnap pizza volt nálunk, így feltéttel együtt eltettem egyet a fagyóba, szerintem ugyanúgy működik mint a bolti mirelit, csak erre azt raksz amit te szeretnél. :)
Én más esetben szoktam rántott húst eltenni (folpakkal választom el a szeleteket), kész fasirtot tálcástól lefagyasztom és a végén amikor megfagyott mehet zacsiba, csináltam már pogácsát is, rendesen kiszaggattam, megkentem tojással, megszórtam sajttal, tálcán fagyasztottam és zacsiztam. :)
Csináltam nudlit is, szilvás gombócot és linzer tésztát is, ezek mind 'működnek'
Szoktam azt csinálni hogy ha tudom hogy hentestokányt fogok csinálni, akkor előre úgy teszem el a húst, sonkát a fagyasztóba, hogy amikor előveszem csak dolgozni kelljen vele..
Túróskabátyuskát is lehet..
Szerintem pácolt húst is...
Remélem segítettem 💗
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!