Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas lett a TSH (szuperszenzi...

Magas lett a TSH (szuperszenzitív) értékem, mennem kell további kivizsgálásra?

Figyelt kérdés

5,6 lett a TSH értékem a 28. heti vérvételemen...

A nőgyógyász szerint el kellene mennem ezzel endokrinológushoz, a háziorvos szerint felesleges ezzel foglalkoznom, mert szerinte ez az érték terhesen belefér. Ilyenkor mitévő legyek? A háziorvostól kellene ehhez beutalót kérnem.

Az ezelőtti vérvételeken sosem volt referenciaérték felett a TSH-m.

Van olyan akinek ilyenkor hasonló értékei voltak? Ha igen, utána ment további kivizsgálásra?

2021. febr. 12. 18:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Terhesen sem fér bele, terhesség során 3-ig jó az érték. Endokrinológushoz kellene menni, igen.
2021. febr. 12. 18:31
 2/11 A kérdező kommentje:
De ez nem sima TSH, hanem ssTSH (azaz szuperszenzitív)... Itt a referenciaérték felsőhatára is magasabban van.. A leletem szerint 4,2 a felsőhatár...😕
2021. febr. 12. 18:53
 3/11 A kérdező kommentje:
De természetesen köszönöm a válaszod! Kérek időpontot mindenképpen endokrinológiára akkor csak félek, hogy mire kapnék addigra meg is szülök már 😕
2021. febr. 12. 18:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem még a terhesség előtt pm. alulműködéssel kezeltek. 6 hetente kellett mennem TSH kontrollra (mindig a Synlab-os supersensitiv technológiával).

Az endokrinológusom emelt a gyógyszeremen, ha már csak megközelítette a 2,5-et TSH-m. Erre többszöris szükség volt a terhességem során. Ő azt mondta akkor, hogy a pm. alulműködés hátrányosan befolyásolja a születendő gyermek IQ-ját.

Szóval szerintem menj el egy endokrinológushoz!

2021. febr. 12. 19:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Akinek ebben a dologban releváns a szava az az endokrinológus. Mindenképp elmennék.
2021. febr. 12. 20:09
 6/11 A kérdező kommentje:
Mindenképpen bejelentkezem akkor minél hamarabb, beutalót meg szerzek a nőgyógyásztól ha a háziorvosom nem ad. Reméljük mire kapok időpontot még nem érkezik meg a baba
2021. febr. 12. 20:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát és tanácsát!
2021. febr. 12. 20:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem mikor kéred az időpontot, szólj hogy kismama vagy és sürgős lenne. Hátha. Nekem is mikor megtudta a doki, utána nem is kellett időpont. Csak mentem. Havonta kellett. De ez még covid előtt volt
2021. febr. 12. 20:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem az endokrinologusom azt mondta, hogy amig a t3, t4 rendben van, addig nem baj ha a tsh kicsit magasabb.
2021. febr. 13. 07:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenki válasza nagyon hasznos volt! 😊
2021. febr. 13. 09:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!