Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukor eredményem...

Terheléses cukor eredményem megnézné valaki hogy milyen? Jövő héten megyek vissza az orvoshoz.

Figyelt kérdés
Glükóz 0. perc 5,25 mmol/l 120. perc 7,45 mmol/l
2021. febr. 9. 23:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Hiába 0%, hivatalos orvosi adat a 7.8as határ.

Szeretnék gratulálni a hozzá nem értésetekhez :)

2021. febr. 10. 08:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Neked ebben teljesen igazad van, csak ez a vizsgálat ilyen formán nem szűr jól.

Például van egy szakmai ajánlas, hogy milyen okokból indokolt korai szűrés és 3.trimeszteri ismétles (30 év vagy elhízás vagy korábbi nagysúlyú újszülött ilyesmi) és ezt nem tartja senki.

Én csak azért mondom hogy vigyázni kell, mert pl én beszívtam vele, de mást is tudok, aki 7-7,3 stb terheléses értékkel pár hét múlva már bőven diabos volt.

És pl ha az első gyerekemnél kiderül a gdm (szinte biztos hogy az volt), és nem lesz császár 4,5 kilós gyerekkel, akkor a másodikat esetleg meg tudtam volna szülni. Plusz a gyerek is fokozott kockázatú cukorbetegségre, sok mindenre.

A nőgyógyászt annyi érdekli hogy kipipálja hogy megvolt a terhelés. A nőgyógyász ismerősöm szerint a 60 percest is kellene nézni, de még ez most terjed szakmai körökben.

Nekik egy eset vagyunk, magunknak meg az életem és a gyerekem, engem nem vigasztal meg hogy a határ alatt volt a terhelés, ha utána véletlen meréseimből komolyabb gdm derült ki.

2021. febr. 10. 09:26
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Nekem az a nagyon nem világos, hogy a cukor mellé miért nem méretnek inzulint is. SEHOL nem lehet tb-re inzulint is méretni, pedig az is elég informatív, úgyhogy én magánban csináltatom ezt a labort.
2021. febr. 10. 10:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, én a szoptatás utáni kontrollt fogom inzulinnal együtt csináltatni.
2021. febr. 10. 11:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
13# Terhesen semmi értelme inzulint nézetni.
2021. febr. 10. 13:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Magas...
2021. febr. 12. 07:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Azt mondta az orvosom, hogy 2 hétig kell csinálnom a 160 g diétát, és utána megismételni a cukorterheléses vizsgálatot. De ha megint nem lesz jó az eredmény, akkor be kell feküdnöm a kórházba. De azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért, ott mit csinálnak? Gyógyszert adnak? Remélem arra nem lesz szükség.
2021. febr. 15. 20:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát ez elég furi. 2 hét alatt épp csak megtanulod.

A kórházban mérik a cukrokat étkezés elött után és ha kell, inzulint adnak. Gyógyszer terhesség alatt nincs. De nem fog kelleni, ne félj, a diéta viszont nagyon fontos.

FB csoport állítólag nagyon jo a témában.

2021. febr. 15. 21:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Terhességben csak cukrot néznek ,inzulint felesleges mert maga a terhesség inzulinrezisztens állapotot eredményez.

Cukrot nálunk kórházi szinten terhességben csak 120.percest néznek,annak kell7,8alatt lennie.

Nekem terheléskor 0.perc 4.1 120perc 6,2 lett vénás mérésböl. Ennek ellenére én vittem a kis mérőmet, 30.percnél10,0

60percnél 7,8

120percnél 6,7lett.

Védönö és doki szerint is szóra sem érdemes ez h igy kiugrott ,csak a 120perces a mérvadó.

Hat nem tudom,remélem nem lesz gáz

2021. febr. 15. 21:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Az ehomi szerintem egy picit magas. Engem speciel az jobban zavarna,mint a 120... 7,7 lett a 120 percesem. Vettem cukormerot,otthon meregettem, meg dietaztam. (Sosem mertem grammokat,meg nem is neztem h pl lassu,vagy gyors,vagy milyen szenhidratot eszem e,csak ettem a cukor-feherliszt mentes eteleket.) Jokat mertem,7 alatt csak. Aztan jott egy durva megfazasom,amikor alig birtam barmit is enni,ugy 2 hetig. Az a keveske is dietan kivul esett. Ezalatt nem mertem,folosleges lett volna. Gyogyulas utan viszont kivancsisagbol megneztem,tenyleg felviszik e a nemdietas etelek a cukrom,es ha igen,mennyire. Hat parszor volt 7 folotti, de csak 1,2 tizeddel,illetve osszesen 1x volt 8 folotti a 60 percre mert cukrom. Ugyhogy az utolso par hetben mondhatni nem dietaztam egyaltalan,de persze gyakran ramertem. Volt,hogy 20,30 percnel is,nehogy hamarabb legyen egy 10 folotti cukorcsucs pl. Fiam 3,6 kilosan,egeszsegesen szuletett, a mehlepenyemmel sem volt gond egyaltalan. Szerintem egy poppet tul van misztifikalva ez az egesz. Persze,lehet az en,illetve a te ertekeiddel is valakinek kesobb akar 10 folotti is mindennapos, de szerintem ilyen ertekeket eleg lenne otthoni meregetessel es ha ugy van nyilvan dieatavl koordaban tartani. Az meg,hogy dieta mellett neha kicsivel 7 folotti ertekre mar inzulint adnak... Teljesseggel kizartnak tartom,hogy valakinek tegyuk fel a viszonylag gyakori 8 alatti 60 perces cukratol lesz baja a bababajanak... Amugy nekem 3 orvos mondta az ertekemre,hogy nem nagy baj. Endokrinologus,haziorvos meg dietat sem javasolt. A nogyogyasz mondta egyedul,hogy dietazgassak es meregesseg,de pl dietetikushoz,meg diabetologushoz sem kuldtek tovabb.
2021. febr. 16. 03:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!