Terheléses cukor eredményem megnézné valaki hogy milyen? Jövő héten megyek vissza az orvoshoz.

Hiába 0%, hivatalos orvosi adat a 7.8as határ.
Szeretnék gratulálni a hozzá nem értésetekhez :)

Neked ebben teljesen igazad van, csak ez a vizsgálat ilyen formán nem szűr jól.
Például van egy szakmai ajánlas, hogy milyen okokból indokolt korai szűrés és 3.trimeszteri ismétles (30 év vagy elhízás vagy korábbi nagysúlyú újszülött ilyesmi) és ezt nem tartja senki.
Én csak azért mondom hogy vigyázni kell, mert pl én beszívtam vele, de mást is tudok, aki 7-7,3 stb terheléses értékkel pár hét múlva már bőven diabos volt.
És pl ha az első gyerekemnél kiderül a gdm (szinte biztos hogy az volt), és nem lesz császár 4,5 kilós gyerekkel, akkor a másodikat esetleg meg tudtam volna szülni. Plusz a gyerek is fokozott kockázatú cukorbetegségre, sok mindenre.
A nőgyógyászt annyi érdekli hogy kipipálja hogy megvolt a terhelés. A nőgyógyász ismerősöm szerint a 60 percest is kellene nézni, de még ez most terjed szakmai körökben.
Nekik egy eset vagyunk, magunknak meg az életem és a gyerekem, engem nem vigasztal meg hogy a határ alatt volt a terhelés, ha utána véletlen meréseimből komolyabb gdm derült ki.

Hát ez elég furi. 2 hét alatt épp csak megtanulod.
A kórházban mérik a cukrokat étkezés elött után és ha kell, inzulint adnak. Gyógyszer terhesség alatt nincs. De nem fog kelleni, ne félj, a diéta viszont nagyon fontos.
FB csoport állítólag nagyon jo a témában.

Terhességben csak cukrot néznek ,inzulint felesleges mert maga a terhesség inzulinrezisztens állapotot eredményez.
Cukrot nálunk kórházi szinten terhességben csak 120.percest néznek,annak kell7,8alatt lennie.
Nekem terheléskor 0.perc 4.1 120perc 6,2 lett vénás mérésböl. Ennek ellenére én vittem a kis mérőmet, 30.percnél10,0
60percnél 7,8
120percnél 6,7lett.
Védönö és doki szerint is szóra sem érdemes ez h igy kiugrott ,csak a 120perces a mérvadó.
Hat nem tudom,remélem nem lesz gáz

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!