Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukor eredményem...

Terheléses cukor eredményem megnézné valaki hogy milyen? Jövő héten megyek vissza az orvoshoz.

Figyelt kérdés
Glükóz 0. perc 5,25 mmol/l 120. perc 7,45 mmol/l
2021. febr. 9. 23:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
65%
A 2 órás elég magas, de nem éri el a határt. Lehet, hogy diétát írnak majd ki neked a biztonság kedvéért.
2021. febr. 9. 23:11
 2/20 anonim ***** válasza:
32%

Magas lehet. A 60 perces érték lenne informatív, csak nem nézik.

Szerezz cukormérőt, és nézegesd. Ha az 7 felett van, akkor diabetológushoz javasolt menni. Ha nincs akkor is figyeld, mert a terhesség alatt egyre romlik a cukorháztartás.

Én 7,0-s 120 perces értékkel elég súlyos gdm-es lettem aztán, majdnem inzulin kellett. Más meg hasonló 120 perces értékkel nem romlik egyáltalán.

2021. febr. 9. 23:53
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
Azért ezt ne itt mondja meg egy önjelölt diabetikus.
2021. febr. 9. 23:54
 4/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik írtak véleményt. Ment a zöld pipa. Jöhetnek még tapasztalatok, csak hogy tudjam, mire számíthatok majd az orvosnál.
2021. febr. 9. 23:59
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

Dietetikus van vagy diabetológus.

Egyiknek se jelölöm magam, csak hozzajuk el is kell jutni és ha a nőgyógyász nem ért hozzá (ha értene, kérne 60 perces értéket), akkor rálegyint,nhogy határ alatt van anyuka, nem ismételtet a 30.héten (aminek vannak kötelező kriteriumai), és jön majd a 4,5 kilós baba és rengeteg szövődmény.

Most ezt nem arra mondom, hogy a Kérdezővel ez fog történni, de az ő terhessége neki a legfontosabb. Az én nőgyógyászom pl kanyit nem értett hozzá.

2021. febr. 10. 00:04
 6/20 anonim ***** válasza:
22%

Terheléses terhes cukor esetén 2 órásat nezik, nem az egy órásat. Ha a 120 perces vércukorérték 7,8mmol, vagy efölött van egyértelmű a terhességi cukorbetegség diagnózisa.

Sajnos az igaz, hogy sok a kamu nőgyógyász. Érdemes házi orvossal és más nőgyógyásszal is beszélni.

2021. febr. 10. 00:44
 7/20 anonim ***** válasza:
55%

Igen, ez a baj. Terhességi diabnál 60 percnél van a cukorcsúcs. A diabetológiai gondozás során is végig az az érték számít. A 7,8as határ 120 percnél nem elég érzékeny. Nekem pl simán volt 11-es 60 perces után 6,5-ös7es 120 perces érték.

Javasolt a tesztnél a 60-ast is nézni illerve vannak esetek aminél a 30.héten ismételni javasolt.

2021. febr. 10. 05:35
 8/20 anonim ***** válasza:
43%
Nekem ennyire még nem írtak diétát, és nem is lett bbelőle semmi baj.
2021. febr. 10. 06:57
 9/20 anonim ***** válasza:
55%
Semmi baj nincs a 11-esel, ha benyaltál ilyen sok cukrot, főleg, ha nem vagy nagy darab. Ugyan annyi cukrot adnak egy 100kiló nőnek és egy 50kilósnak. Persze, hogy nem fogják egyszerre feldolgozni. (de ez már ezt is kevesen értik meg)
2021. febr. 10. 07:04
 10/20 anonim ***** válasza:
19%

Nem a terhelést mondom. Ezt egy lángos után mértem. De amúgy a 11-es érték az bármikor mérve cukorbetegséget jelent.

Mindegy, szívesen megbeszélem privátban.

2021. febr. 10. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!