Terheléses cukor eredményem megnézné valaki hogy milyen? Jövő héten megyek vissza az orvoshoz.

Magas lehet. A 60 perces érték lenne informatív, csak nem nézik.
Szerezz cukormérőt, és nézegesd. Ha az 7 felett van, akkor diabetológushoz javasolt menni. Ha nincs akkor is figyeld, mert a terhesség alatt egyre romlik a cukorháztartás.
Én 7,0-s 120 perces értékkel elég súlyos gdm-es lettem aztán, majdnem inzulin kellett. Más meg hasonló 120 perces értékkel nem romlik egyáltalán.

Dietetikus van vagy diabetológus.
Egyiknek se jelölöm magam, csak hozzajuk el is kell jutni és ha a nőgyógyász nem ért hozzá (ha értene, kérne 60 perces értéket), akkor rálegyint,nhogy határ alatt van anyuka, nem ismételtet a 30.héten (aminek vannak kötelező kriteriumai), és jön majd a 4,5 kilós baba és rengeteg szövődmény.
Most ezt nem arra mondom, hogy a Kérdezővel ez fog történni, de az ő terhessége neki a legfontosabb. Az én nőgyógyászom pl kanyit nem értett hozzá.

Terheléses terhes cukor esetén 2 órásat nezik, nem az egy órásat. Ha a 120 perces vércukorérték 7,8mmol, vagy efölött van egyértelmű a terhességi cukorbetegség diagnózisa.
Sajnos az igaz, hogy sok a kamu nőgyógyász. Érdemes házi orvossal és más nőgyógyásszal is beszélni.

Igen, ez a baj. Terhességi diabnál 60 percnél van a cukorcsúcs. A diabetológiai gondozás során is végig az az érték számít. A 7,8as határ 120 percnél nem elég érzékeny. Nekem pl simán volt 11-es 60 perces után 6,5-ös7es 120 perces érték.
Javasolt a tesztnél a 60-ast is nézni illerve vannak esetek aminél a 30.héten ismételni javasolt.

Nem a terhelést mondom. Ezt egy lángos után mértem. De amúgy a 11-es érték az bármikor mérve cukorbetegséget jelent.
Mindegy, szívesen megbeszélem privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!