A vékony kismamák esetén is probléma, ha "sokat" híznak?
30 hetes leszek a héten, eddig 11 kilót híztam. A védőnő szokott cseszegetni, hogy egyek kevesebbet, és az itt olvasottak alapján ez valami borzasztóan soknak hangzik...
... de igazából mondhatni meg sem látszik rajtam ez a plusz 10 kiló. Alapból magas és vékony voltam, csak a pocakom nőtt normális mértékben és ennyi. Amúgy mindenki meg szokta jegyezni, hogy nagyon csinos kismama vagyok, a kolléganőim mondták múltkor, hogy kabátban meg se mondaná senki, hogy várandós vagyok, mert úgy még a pocakom sem nagyon látszik és egyébként még semmit nem híztam máshova :D
Igazából a régi nadrágjaim is rám jönnének, ha lovaknál be tudnám őket gombolni. A cukrommal minden rendben van.
Van okom aggódni, vagy mire számíthatok, én vagyok az a kismamatípus, aki bemegy szülni és vékonyabban megy haza? :D Befolyásol egyáltalán bármit a súly, ha amúgy csak a pocak nő?
A vékony kismamák esetében is a gyerek plusz járulékok összesen 5-7 kilónál nem nyom többet, emellett az anyái szervezetben szükséges plusz maximum 3-4 kiló - azaz egy normál terhesség esetén a 10-12 kiló böven elég.
Amit ezen felül hízik a kismama, az tényleg hízás, teljesen fölösleges, és ez az, amit utána kinszenvedéssel tud csak leadni szülés után.
Szóval a védönönek nagyjából igaza van, oda kellene figyelni, hogy mennyit és föleg mit eszel, mert elhízni nem túl jó és egyáltalán nem okos, egészséges dolog.
Ha ilyen iramban hízol, akkor nem 3-4, hanem 10-15 kiló plusz lesz rajtad a terhesség végére!
Az eddigi 11 kilót meg részben a baba súlya, részben a méhlepény, a megnövekedett méh, a melleid mövekedése, a szervezetedben lévö vérmennyiség emelkedése okozza, illetve emellett rajtad is van valamennyi plusz zsír, de ez csak 2-4 kiló maximum - egyelöre.
Ha normálisan eszel, és nem 2 ember helyett, akkor nem lesz gond. Én 15 kilót híztam, úgy terveztem, hogy csak 10-et fogok... Vizesedtem a végén mint a fene. Kórházból hazajövet már csak +2 kiló volt rajtam. 2 héttel később már az sem, és senki meg nem mondta volna, hogy szültem.
Szóval van ez a duma a 7-10 kilóról, nos nálam ez még lett cáfolva 15 kilóval.
Gondolkodtam rajta, hogy majd odafigyelek az étkezésre, de őszintén szólva, most sem érzem, hogy sokat zabálnék, sőt, mivel a férjem fogyózik és ugyanazt esszük, nem főzök külön, tulajdonképpen nem tudom, mire figyelhetnék még oda.
90%-ban csapvizet iszom, kevés húst eszek, inkább több zöldséget, hüvelyest, teljeskiőrlésű pékárut. A cukorbevitelem kb. annyi, amennyit beleteszek a reggeli kávémba, napit 2-3 naponta eszek egy keveset.
Illetve, eddig napi 1 -1,5 km-t legyalogoltam a munkahely miatt, az mostantól nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!