Nem tetszik a nagyszülőknek a név, amit választottunk?
Nem akartuk elmondani szülèsig, mert tudtuk milyen háklisak a nevekre, hívják úgy mint a nagyapját, apját, vagy maximum legyen Laci, Robi, Peti, de semmi esetre se térjünk el a szokásos nevektől.
Persze a férjem szakán kicsúszott, mondták is mennyire nem szép név, megjegyezni azóta se tudják amúgy, de még viccelődnek is rajta😑😤
Nekem ez nagyon rosszul esik, főleg hogy amúgy jóba vagyunk velük.
Hogy reagalnatok erre, hogy sikerülhet letojni őket?
Pont nem érdekelne, de az élcelődést nem hagynám szó nélkül.
Tetszik nekik, vagy sem, ez lesz a név, mert a SZÜLŐK választják a nevet, nem a család.
"totális téveszme, hogy a keresztnév befolyásolná a személyiséget."
Így van, semmi jelentősége a névnek. Van tucat névvel orvos, ügyvéd, közmunkás és úgymond "különleges" névvel is van orvos, ügyvéd, közmunkás.
De mi a baj az Indul a bakterházas Bendegúzzal? Szerintem szimpatikus szereplő.
(Lehet, hogy akinek nem tetszik, azt Sanyinak vagy Rozinak hívják, és emiatt nem bírja a filmet, hogy pl. Csámpás Rozi van benne? Emiatt ne pontozd le, Sanyiiiii, SANYIKÁÁÁÁÁM :D
Nekünk is megosztottak voltak a velemények a nevről. Sokak még nem is hallották, sokak szerint fiúnév 🙄, sok ember szerint egyszerűen ronda. Másik fele meg imadta. Most, hogy már megszületett, vagy azt mondják h de szép neve van, vagy nagy csönd következik, onnan tudom h nem tetszik nekik. 😅 Nem érdekel.
Kislányunk Villő. ☺
Ha nem valami Hoszéarmandó kategóriás név, vagy olyan, ami mondjuk a vezetéknévvel hülyén hangzik, akkor nem érdekelne őszintén szólva. A nagyszülők már kijátszották a név választását, most rajtatok a sor. Azért a hozzáállásuktól is függ, érdemes-e elmondnai korábban a nevet. Ha annyi az egész, hogy megmondják, hogy nekik ez nem tetszik, ugyan kissé bunkóságnak tartom, de őszintén mondom, hogy nem érdekelne (Mi még a gyerekvállalás előtt állunk, olyan szinten beszélgetünk erről, hogy kinek milyen név tetszik, én nem titkolom, mik vannak a "listán" nálunk. Egyik kedvenc nevemet nagymamám szólta le, annyival, hogy neki nem tetszik, a másikat meg anyum azzal, hogy szerinte túl gyakori- amit nem is értek, egyáltalán nem gyakori).
Ha azonban olyan típusok, akik erőszakoskodnak, foyamatosn felhozzák a témát, le akarnak beszélni, stb. nem kell elmondani nekik előre.
A Bendegúz nagyon szép név!
Amúgy nektek kell tetszen,nem a nagyszülőknek. És persze nézni kell azt is,hogy a későbbiekben ne legyenek a attrocitásai a neve miatt
Teljesen átlagos, magyar nevet választottunk, a férjem véletlenül szólta el magát, mi se akartuk elmondani.
Köszönöm a válaszokat, jó volt olvasni, sikerült is, hidegen hagy mit gondolnak. Pár hét és megszületik a babánk,majd akkor leírom itt is, mi ez a szörnyű felháborító név🤪
"totális téveszme, hogy a keresztnév befolyásolná a személyiséget."
Ja. Végül is mindenki komolyan fogja venni dr Szabó Eperke fogorvost, vagy Nagy Manó ügyvédet. Lakatos Dzseniferrol se gondoljak, hogy kisebbségi, ugye.
Igenis el kell gondolkodni a nevadaskor, hogy oké, tetszik nagyon ez a nev, de mennyire elfogadott a kornyezetben, ahol élek ? Oke, nagymamának nem tetszik a Kevin, az egy dolog. A Kevin az átlag által elfogadott nev. De tegyuk fel nekem a Polikárp tetszik. Persze, adhatom ezt a gyereknek, anyakönyvezhető férfinév. Anyámnak nyilván nem fog tetszeni, anyósnak se. Oke, még mindig az a lényeg, hoyg nekem meg ahh apjának tetszen. De ha rendezek egy képzeletbeli szavazást, ahol 1000 választásiból 1000 azt mondja, kva nagy kibaxas a gyerekkel, akkor csak elgondolkodom rajta, hogy inkább valami másik nev kellene.
Az, hogy kinek mi a szép, abszolút szubjektív. Nekem nagyin tetszik a Melizand név, ellenben a szőr feláll a hazámon az Évától. Jaja, ízlés kérdése. De tisztában vagyok vele, hogy az átlagnak az Eva egy elfogadható név, max tetszik nem tetszik szint, ellenben a Melizand kibaxas szintű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!