6 hetesen lehet strandolni, uszodázni, wellness szállodába menni?
Szia, én 8 hetesen tudtam meg, hogy várandós vagyok. Tehát a karácsonykor, szilveszterkor, céges partin már terhes voltam és végig buliztam az egészet, pezsgő hegyek, szaunáztam is majdnem minden nap, vizipipáztam... szóval eléggé meg voltam ijedve, mikor kiderült mi van. Nem kell semmit túlparázni, simán menj el nyaralni és kapcsolódj ki meg készülj fel lelkiekben, hogy a jövő nyár kimarad neked.
7 hónaposan kérdeztem a dokim, hogy mehetek-e hosszú hétvégére tópartra, mondta, hogy persze, annyi, hogy túl erős fény ne érje a pocakom, bár ez nálad még nem is érdekes ilyen korai szakaszban, és hogy a higiéniára nagyon figyelni kell, tehát nehogy valami hüvelyi fertőzést összeszedjek. Én a tampont nem javasolnám egyáltalán, hiszen a zsinóron keresztül felszívódik a víz és ott áll a hüvelyben, amíg ki nem veszed. Ha nem vagy rá hajlamos, semmi bajod nem lesz, esetleg használhatsz intim lemosót előtte meg utána. És természetesen ne erőltesd meg magad. Ennyi. És érezd nagyon jól magad.
Az enyém csak a Balatont és a tengert, tehát a term. vizeket engedte, a medencéket nem.
Egyébként egyik ismerősöm pont egy ilyen wellness szálloda medencéjében szedett össze valamit és alig több mint 1 kilósan jóval idő előtt született meg a babája. Majdnem a méhe is ráment.
Meleg vizes fürdőt is azt mondják, kerülni kell, nehogy vérbőséget, így vetélést okozzon.
Egyébként érdekes, hogy itthon mindenki mennyire ellenzi a szaunát, (jelzem: jobb félni, mint megijedni alapon most én sem mennék), de Finnországban minden gond nélkül szaunáznak heti többször is a terhes nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!