20 hetes kismama vagyok, ki mennyi magnéziumot szed? Mennyit szabad? Magnerot.
Első terhességemkor 2x2-öt szedtem, de mikor gorcsolgetett/keményedett a hasam akkor 3x2-öt.
Sosem vettem egyszerre 3at.
Most második terhességemnél szedtem napi 1 vagy 2 magnerotot, de elfogyott , s most csak béres magnézium volt a patikaba(fele hatóanyagú, 500mg helyett csak 250mg), de ebből napi 1et veszek reggelente, eddig nem volt gond.
Ha elkezdene keményedni, visszaterek magnerotra vagy kipróbálom a magnesolfot(remélem jól irtam), ezt nagyon dicserik. Sokkal jobban szeretik mint a magnerotot. Nem próbáltam, de tervbe van.:)
Kellemes babavarast!:)
Ez már régi kérdés, de a pontosítás miatt hozzászólok. Előző hozzászóló jól írta, hogy a Magnerotnak nagyon kicsi a magnéziumtartalma.
#2 "Most második terhességemnél szedtem napi 1 vagy 2 magnerotot, de elfogyott , s most csak béres magnézium volt a patikaba(fele hatóanyagú, 500mg helyett csak 250mg)"
Ez nem így van.
Sajnos nagyon megtévesztő, hogy a Magnerotnál nem írják le a tényleges magnéziumtartalmát, így a laikus ember azt gondolja, hogy 500 mg, holott csak 32,8 mg. A Béres magnézium ezzel szemben tisztán 250 mg-ot tartalmaz, tehát jóval többet, mint a Magnerot.
"Ja, csak a magnézium oxidból nem szívódik fel a magnézium"
Azt nem mondanám, hogy nem szívódik fel, csak nehezebben szívódik fel. A Béres magnézium egyébként magnézium oxidot és magnézium citrátot is tartalmaz. Nekem bevált, amikor keményedett a hasam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!