Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Probléma-e, csak most (20.dik...

Probléma-e, csak most (20.dik hét)vettem észre, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Alapból a súlyom 46-47 kg, jelenleg 48 kg vagyok, Minden hónapban rendszeresen megjött, hasam se látszódott, de most 2-3-4-5 nap alatt hirtelen rengeteget nőtt és mozgott is sokat. Csináltam tesztet ami pozitív lett. A 20. Hetet csak tippeltem, még nem voltam orvosnál, viszont augusztus 20 óta nem volt együttlét,mindig használtam fogamzásgátlót (de hogy szakítottam párommal szeptember elején azóta nem szedem). Nagyon megilyesztett elsőre a helyzet, még soha nem voltam terhes.

20/L

2021. jan. 2. 12:47
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
64%
Ez így nem hihető. Bárki küldhetet neked ilyen tesztet, vagy kereshettél a neten. Írd rá a mai dátumot a tesztre, és úgy töltsd fel. Akkor esetleg elhisszük.
2021. jan. 2. 14:13
 12/48 A kérdező kommentje:
Mivel nincs nőgyógyászat se tegnap se ma. Csütörtökön meg le késtem a rendelési időt és nem tudom mi a pontos teendő... Gondoltam megkérdezem itt hogy másoknak mi a tapasztalata. Ehelyett egy falka "kamu" szöveget kapok...
2021. jan. 2. 14:15
 13/48 anonim ***** válasza:
62%
Mindenhol van nőgyógyászati rendelés ma már. Csak jelezni kell hogy mi a probléma.
2021. jan. 2. 14:17
 14/48 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ha eddig vártál, vagyis nem tudtad, 1-2 nap már nem számít. Hétfőn tudsz menni dokihoz vagy esetleg keress egy magánt.
2021. jan. 2. 14:21
 15/48 A kérdező kommentje:

"Ismétlem: 20.héten már nincs kimutatható hcg a vizeletben, ilyenkor a tesztek már negatívak. Képet pedig a gúgliban bármikor szerez az ember."

Még jó hogy a HCG-hormont kezdetben a beágyazott petesejt termeli, később a méhlepény. Ha nagyon parasztul kell fogalmazni rendben ez a hormon terhesség alatt termelődik. 🙂 Tény hogy az első trimeszterben nagyobb mennyiségben van jelen, de nem fog eltűnni. 🤣 Ha nem értesz az anatómiához ne írj hülyeséget.

2021. jan. 2. 14:25
 16/48 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom, hogy ez most igaz-e, de én is tudok több ilyen történetet.

Anyukám munkatársa a rendelőben szült meg úgy, hogy nem tudta, hogy terhes...tudom hihetetlen...

Nekem is van két gyerekem és nem is értem... de így volt.

Igaz egy nagy darab nő volt, és azt hitte, hogy változó korba került, hogy nem jött meg neki (egy 30 év körüli felnőtt fia volt akkor), ez kb 20 -30 éves történet, de már akkor is úgy megdöbbentem, hogy máig nem hinném, ha nem itt történt volna.

És egy külföldi csatornán voltak ilyen szülésekről sorozatok is... hihetetlen de igaz...orvosok, ápolók mesélték. A szülőket és babákat is mutatták közben mint egy elbeszélésben...

2021. jan. 2. 14:27
 17/48 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként igen probléma, hogy csak most vetted észre. A 12 hetes genetikai uh-ról már lecsúsztál, ahogy több szabadon választható genetikai vizsgálatról ami sok betegséget kiszűr(het) pl Down szindróma. Ha (ne adj isten) beteg a babád, akkor már csak szülés indítással lehet elvetetni vagy észre sem fogják venni. A 20 hetes genetikai uh-ba még beleférsz ha sietsz plusz vérvételre és védőnőhöz is menned kéne.
2021. jan. 2. 14:28
 18/48 anonim ***** válasza:
69%
Töröltetni tudod a válaszokat, de hihető bizonyítékkal még mindig nem álltál elő.
2021. jan. 2. 14:38
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
A 20 hetes genetikába sem fér bele, ugyanis ha augusztus 20.-an fogant a gyerek, akkor jelenleg 22 hetes terhes.
2021. jan. 2. 14:39
 20/48 anonim ***** válasza:
91%

Azt soha fel nem tudtam fogni, hogy lehet, hogy valaki egyszercsak hopp, elkezd szülni és addig nem tudta, hogy terhes, mikor a 16.héttől mozog a hasamban a fiam, a 24.héttől esélyt nem láthattam volna, hogy csak bélmozgás legyen, azóta meg egyre durvábbakat rúg, kinyomja magát, stb. Fel nem foghatom xD

29 hkm

2021. jan. 2. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!