Mivel lehetne kezelni ezt? Bővebben lent.
Sziasztok!
25 hetes kismama vagyok. Aranyérre mindig is hajlamos voltam, de mivel csak párszor jött elő nem fordítottam rá nagy figyelmet.
Most azonban vastablettát kell szednem ami székrekedést okoz. Emiatt gyakran friss vért látok székelés után a toalett papíron, néha nem is keveset. A doki azt mondta kezeljem reparonnal. De miután a székrekedés állandóvá vált, így a probléma mindig jelen van, hiába kenem. Max nem fáj..
Próbálok helyesen táplálkozni de emellett is sajnos elég vashiányos lettem - így nem hagyhatom el a tabletta (maltofer) szedését.
Mit javasoltok? Mivel lehetne ezt enyhíteni? Ez egyébként biztos, hogy aranyér? Sosem vérzett még, vagy legalábbis ennyire nem.
Köszönöm mindenkinek a választ :)
Ha mellé fájdalom is jár (nem is kicsi), akkor inkább repedés lesz. Én 6 hetes terhesség óta szenvedek vele.
27+5 hkm
#2 könnyen lehet, hogy az mert nem a "megszokott" aranyeres tüneteim vannak. Azoknál szószerint éreztem hogy "kint"van, fájt ülni, mosdóba menni. Vérezni nagyon ritkán vérzett
Most pedig csak székeléskor fáj, és nem is kicsit plusz eléggé vérzik. Ha kihagyok a vastablettából kínomban pl 2 -3 napot, azonnal jobb. -de nyilván az eredményeimen ez meg is látszott, tehát nem hagyhatok ki így napokat.
egyél több rostban gazdag ételt,szilvalekvárt, egy kevés kávét is ihatsz, ha nincs magas vérnyomásod, illetve fogyassz rengeteg folyadékot..
Esetleg gyógyteák közül is van enyhe hashajtó hatású..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!