Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért néznek le kismama...

Miért néznek le kismama csoportokban azért, mert 22 évesen szülök?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A közvetlen környezetemben, az orvosnál, védőnőnél mindenki azt tartja normálisnak, hogy huszonévesen szülök. Benne vagyok egy kismama caoportban, ahol a város leendő anyukái vannak, hasznos, sok infót tudunk megosztani egymással. Azonban nem egyszer fordult elő, hogy vagy engem, vagy más fiatal kismamát megszóltak 30+os kismamák, mert hogy "minek vállal gyereket ennyi idősen, ha ennyit se tud". Olyan kérdésekhez, amiket egyébként ők is feltesznek (pl.nekem az volt a kérdésem, hogy milyen belépőkóddal tudok csatlakozni a szülésfelkészítőre. Lehurrogtak, hogy minek az, az ember alapvetően el tudja látni a gyerekét...).

Én soha nem szóltam le, ha valakinek úgy alakult az élete, hogy később vállalt gyermeket, nem az én dolgom.

Mindig megkapom, hogy mert nincs egzisztenciánk. Miért ne lenne? Van egy szép kis házunk, egy olcsóbb kategóriás családi autónk, nem kell spórolnunk, magánklinikára járok stb. Erre megkapom, hogy a férjem tart el, mert tanulok. Ami szintén nem igaz. Én is dolgoztam, de veszélyeztetettként most nem tudok, arról nem tehetek, hogy a férjem jól keres (amikor megismertem 5 éve még munkahelye se volt).

Szóval a kérdésem az lenne, hogy itt is sokat látok ilyet, miért van a különböző korosztályok között rivalizálás? Én nem látom, hogy a harmincasok jobban élnének, mint mi, és nyilván annyi idősen is akadhatnak anyagi nehézségek.

Kicsit furcsállom, amikor a 47 éves nőt biztatják a 4.csemetére, engem pedig megszólnak. Igazság szerint nem érdekel, én nem bántok senkit, csak számomra furcsa.

2020. dec. 16. 07:26
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:

Én azért szeretem a csoportot, mert helyi információl vannak benne, tapasztalatok az orvosokról, így tényleg nagyon hasznos tud lenni.

Amit elértünk, az annak köszönhető, hogy 16 éves korom óta dolgozom, és a férjem is jó szakmát választott, sajnos a szüleim rosszabb anyagi helyzetben vannak, mint mi. Értem, hogy nem ez az átlag már ennyi idősen, de attól rossz anya leszek egyből, mert fiatal vagyok?

2020. dec. 16. 15:29
 32/51 anonim ***** válasza:
81%
Ezeket az információkat össze tudod szedni egy helyi ismerős anyukától vagy kismamától.
2020. dec. 16. 15:33
 33/51 A kérdező kommentje:
Sajnos nincsen helyi ismerős anyuka ismerősöm, 2 éve költöztünk ide a városba. Van pár szaktársam, akik nemrég szültek, viszont mind otthon, több száz kilóméterre (kollégisták voltak, vagy albérletben laktak). A védőnéni sajnos nem mindig naprakész...
2020. dec. 16. 15:39
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ez, én ezt még nem tapasztaltam. Én is benne vagyok helyi facebook csoportban, 3 hónapos a második babám. Nálunk senki nem bánt senkit, még azoknak a kismamáknak sem szól senki sem egy rossz szót sem, akik túlzás nélkül egy mondatot nem tudnak 4-5 helyesírási hiba nélkül leírni. Senkit nem érdekel mennyi idős a másik, segítünk egymásnak, ezért van a csoport.

Én 39 éves vagyok, de egyáltalán nem vagyok egyébként irigy a nagyon fiatal kismamákra, 22 évesen saját döntésből nem szültem.

2020. dec. 16. 15:40
 35/51 anonim ***** válasza:
72%
És valami városi csoport nincs ami nem anyukás? Biztos ott is tudnának segíteni helyi infókkal
2020. dec. 16. 15:43
 36/51 A kérdező kommentje:
Én még nem találtam másikat, csak adok-veszek csoportot :( Ebbe a védőnő tett be minket.
2020. dec. 16. 16:13
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

34-es.

Én is tagja vagyok egy klassz anyuka csoportnak, együtt izgultuk végig egymás terhességét, szülését és a gyerekek fejlődését. Sosem téma senkinek az életkora, de sértődések azért voltak.

Én elég ritkán írok, de mindig olvasok és egy-két mondattal jelzem, hogy vagyunk :)

Soha senki nem tett ki dicsekvő posztot, mégis volt, aki úgy érezte, hogy arról van szó. Mint kiderült, azért érezte ezt mert beleesett abba a csapdába, hogy azt hitte, azért mert az ő gyereke valamit később csinál a többiekhez képest, akkor lemarad a "versenyben". Igazából ő érezte versenynek az egészet, ez egy kifakadásából derült ki végül. Ki is lépett a csoportból.

Kérdező: ne törődj vele. Én 40 évesen szültem. Az első terhességem 30 évesen nagyon hamar spontán összejött, aztán végül elment a baba.

10 év próbálkozás után sikerült. Én is kaptam olykor érdekes pillantásokat és a megjegyzéseket, hogy a gyerek szalagavatóján majd tutira azt hiszik, hogy a nagyanyja vagyok stb... le***tam őket. Nem ők élik az életem és nem látnak a jövőbe sem. Tedd te is ezt, ha tanácsot adnak gondold végig, hogy megfogadod-e vagy sem és ennyi.

2020. dec. 16. 17:43
 38/51 A kérdező kommentje:

Utolsó! Igen, elhiszem, hogy neked se lehetett könnyű. Valahogy a "két véglet" (akik az "átlagnál" később vagy korábban szülnek) mindig célpontba kerül, ahogy látom. Nekem édesapám 43 éves, mostohaanyám 34 és ők is terveznek még egy babát :)

Szimplán rosszul esnek ezek a megjegyzések és azért írtam ide, mert itt is látok ilyeneket, ezért kíváncsi voltam mások véleményére, illetve arra, hogy mi ennek rivalizálásnak az oka, meg létezik-e egyáltalán ideális kor/időpont a szülésre. Jó lett volna egy kismama társaságba kerülni, de ilyen emberek közé, mint ott vannak, inkább nem szeretnék...

2020. dec. 16. 18:33
 39/51 anonim ***** válasza:
68%
Teljesen értem, hogy ez dühít az írásod alapján egyébként nagyon szimpatikus vagy. Engem az zavar a fiatal anyaság megítélésében akár itt gyakorin is, hogy ha valaki fiatalon vállal gyereket, akkor rögtön mindenki elkezd a pénztárcájában turkálni és számon kérni rajta,hogy mennyit dolgozott, milyen a háttere. Ezáltal minden fiatal anyának mentegetőznie kell itt vadidegenek előtt, hogy miből van a pénz, akkor is, hanem kapcsolódik a kéréshez. Szerintem ez nem normális.
2020. dec. 16. 19:26
 40/51 anonim ***** válasza:
72%

Én 25 vagyok mégis megkapom mindig....

Ja és az sztkba is múltkor egy pár rólam beszélt halottam hogy mondták ( na ezt is fel csinálták 16 évesen)

2020. dec. 17. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!