Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem aggódtok, hogy fogadott...

Nem aggódtok, hogy fogadott orvos nélkül más ellátást kaptok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a terhesség alatt a vizsgálatokra és a szülésre is. Van egy ismerősöm és a minap összefutottunk 32 hetes terhes és eddig 3x volt ultrahangon összesen. Nincs orvosa és a covidra hivatkozva elhalasztják a vizsgálatokat is. Retteg szegény, hogy mi lesz így a szülésnél.

Nektek volt valami rossz élményetek ezzel kapcsolatban?

2020. dec. 14. 15:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Nem.
2020. dec. 14. 15:27
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Én a covid előtt is háromszor voltam uh-n összesen 🤔 többször nem kell. Nem is volt fogadott orvosom. Mekkora barbár vagyok 🙄
2020. dec. 14. 15:29
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Bar en mar 39.heten vagyok, es valszeg orvosfuggo is. Nekem ezidaig kb 7 uh lehetett (az elejen volt 2-3 huvelyi). Viszont a protokollban kevesebb van, talan 3-4 (?). Minden vizsgalatom meg lett csinalva,talan amit nem csinaltak,az a manualis mehszaj ellenorzes. Mehlepenyt neztek, flowmetriat is,viszont meg soha senki nem nezett ra sehogy a mehszajamra. Nem tudom ez baj e, mondjuk en nem banom,ha nem turkalnak bennem😅. Nst-re 35.hettol jarok, halistennek ott is minden rendben van. Szoval rossz elmenyem egyelore nincs. Ja,es nekem se lesz es nem is volt fogadott dokim.
2020. dec. 14. 15:35
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Nőgyógyászként mondom, hogy annak is bőven megvan az előnye, ha nem fogadsz orvost.

Fogadott orvos esetén jóval nagyobb a császármetszés és az indított szülések aránya.

Az meg, hogy agyon vizsgálják a kismamákat, és havonta kétszer babamozit tartanak, csak azóta divat, mióta el lehet kérni érte egy rakás pénzt. A terhesgondozási törvény 4 ultrahangot ír elő: terhességmegállapító, 12 és 20 hetes genetika, 32. héten egy tájékozódó vizsgálat. Ennyi. De még a MASZNUT is csak egyel bővíti ki a javasolt UH-k körét (36. hét körül). És bőven elég is ez. Nálunk sokkal nyugatabbra ennyi sincs, ott van két genetikai UH és szevasz. A manuális vizsgálat totálisan felesleges, csak a fertőzésveszélyt fokozza. Cervix ultrahang vizsgálat lenne javasolt a turkálás helyett, és ha az a 20. héten normális, akkor nincs teendő.

Egyébként meg egyik orvos sem szeretne pert a nyakába, ez nem tudom miért nem egyértelmű. Senkinek se érdeke, hogy kinyírjon téged vagy a gyereked, vagy akár csak szarul bánjon veled, mert ő szívja meg. Kinek hiányzik? Teljesen alap, hogy a tőlem telhető legtöbbet teszem meg, egyrészt van némi lelkiismeretem, másrészt meg fenének se hiányzik a bíróságra járkálás.

2020. dec. 14. 15:58
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Első gyerekemet is fogadott orvos nélkül szültem. Teljesen meg voltam elégedve az ellátással. A szülésnél is. Most a másodikkal sincs, és gyakorlatilag ugyanazt az ellátást kapom, mint 2 évvel ezelőtt.
2020. dec. 14. 16:06
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem

Nem kaptam más ellátást fogadott orvossal és anélkül sem a kórházban.

Viszont magánorvossal a terhesgondozás nyugodtabb volt.

2020. dec. 14. 16:07
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

#4-es azèrt sajnos nem minden orvos gondolkodik így, mint te.

Az sztk-s nőgyógyászati rendeléseken találkoztam néhány bunkóbb, érzéketlen orvossal. Főleg az idősebb korosztályból.Ezért fogadtam orvost a terhességemnél.

2020. dec. 14. 16:25
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó: természetesen tudom, hogy vannak köztünk olyanok, akik nem idevalók. De a bunkóság és a direkt szakmai hibák vétése azért nem ugyanaz. :)

Őszintén szólva nem szeretnék olyan orvost, aki csak azért kedves, mert pénzt adok neki.

A magán terhesgondozásnak egyébként meg több értelmét látom:

- az ember olyan időpontban mehet, ami neki is megfelel

- bemehet a párja a vizsgálatokra

- lehet UH fotót kérni/venni

- kevesebb a várakozási idő

- részletesebb tájékoztatást kap az állapotáról

- ha nem felel meg a doki, könnyebb váltani

- egy ember össze tudja fogni a dolgokat, nem kell minden alkalommal újra elmondani mindent

De akkor is rengeteg hátrányát látom a fogadott dokinak. Ezer meg egy olyan indított szülést láttam, aminek annyi volt az indoka, hogy a doki ment volna nyaralni. Ezer meg egy olyan szülést kísértem addig, míg a doki a magánrendelésen volt, amire a saját orvos csak az utolsó percben ugrott oda. Ezer meg egy indokolatlan császármetszést láttam (természetesen úgy megindokolva, hogy a kismama a mai napig azt hiszi, hogy az ő és a gyereke életét is megmentette az orvos...). Ezer meg egy 37 hetes programozott császárt láttam, pedig a gyerekgyógyászok megmondták, hogy ha nincs egyéb ok a sietségre, akkor meg kell várni a betöltött 39 hetet.

De igen. Tény, hogy nem egyszer tapasztaltam, hogy az ügyeleti beteg lett az utolsó a sorban, mikor EDA-t szeretett volna. Vagy éppen a professzor úr betege került a vip szobába, hiába foglalta le más és hasonlók.

Az egész rendszer bűzlik.

2020. dec. 14. 16:43
 9/16 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos az első szülés borzalmas volt. Ügyeletben szültem egy pest megyei kórházban. Ilyen lekezelő emberekkel soha nem találkoztam. Nyolc év után mertem gyereketvállalni annyura megviselt. A másodikat a Sote-n szültem dokival és teljesen más volt. Nem kivételeztek de nekem megnyugtató volt, hogy emberszámba vesznek. Ég és a föld a két szülés. Jó nektek,hogy nem rossz élményként fogtátok fel.
2020. dec. 14. 20:11
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a rendszer azért is ilyen mert lehet orvost fizetni. Azért fizetsz mert más is fizet...

Töröljék el, legyenek egységes protokollok, választható császármetszés, és korlátozzák az orvosok számára vállalható maximális oraszamot - kipihenten könnyebb lesz kevésbé bunkonak lenni.

Ja és nem szabad aggódni mert egészséges terhessegnel bőven nem kell annyit monitorozni meg vizsgálódni mint amennyiszer végül sor kerül rá!

2020. dec. 14. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!