Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogadott doki nélkül akkor...

Fogadott doki nélkül akkor éri meg ha gondtalan a terhesség?

Figyelt kérdés

Első terhességemet a 7. hónapig külföldön töltöttem, ott nem fogadnak dokit, a terhesgondozást se viszik túlzásba, de szerencsére problémamentes is volt a terhességem. A hátralévő 2 hónapra már hazaköltöztem akkor pedig már nem is tudtam volna fogadni, de nem volt panaszom az ellátásra, sőt mintha jobban figyeltek volna rám pont azért mert nem volt fogadott.

Csak tervezzük még a másodikat, de nem tudom, hogy fogadjak-e dokit vagy ne. Ha problémás a terhesség, talán akkor éri csak meg? Ez viszont a másik, hogy sose lehet tudni nem lép-e fel gikszer a terhesség akkor pedig megnyugtató lenne a saját doki jelenléte.

2020. szept. 21. 09:47
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

Nekem nagyon megérte, hogy amikor szültem akkor az volt ott akit én kiválasztottam, ismertem, aki szintén ismert, mindent tudott a terhességemről és törődött velem, bátorított, borogatott ha arra volt szükség, mindent emagyarázott és választási lehetőséget adott, mindig volt rám ideje ha hívtam de tiszteletben tartotta a magánszféránkat is a férjemmel. Minden fillért megért nekem az, hogy teljes nyugalommal készültem a szülésre mert tudtam, hogy a doktornőnen bízhatok legyen bármi. Végül álomszülésem volt tökéletes gátvédelemmel ami nem vagyok biztos benne, hogy sikerült volna egy idegen orvossal aki nem tudja mit szeretnék, aki előtt feszengek.

A terhességem teljesen problémamentes volt, semmi aggály nem merült fel de így is örültem annak, hogy minden alkalommal amikor mentem terhesgondozásra az orvosom úgy fogadott, hogy szia X, hogy vagy? Nézzük meg a kislányt odabent és nem csak a következő terhes nő voltam a futószalagon.

2020. szept. 21. 10:04
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Egyiknél sem fogadtam és állítom, hogy jobban bántak velem a kórházban mind a 4 szülésemkor. Akiknek fogadott dokija van, azzal más nem foglalkozik, csak ha nagyon muszáj. Hozzánk minden bent lévő orvos bemászkált, hogy mi a helyzet, hiszen mindenki felelőssége voltunk. Egyébként nagyon vicces, de valahogy pont úgy jött ki a lépés, hogy ugyanazzal az orvossal szültem a gyerekeket. 😊
2020. szept. 21. 10:16
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Én 2x szültem fogadott orvos nélkül. Nem érzem, hogy valamivel is kevesebbet kaptam volna. Az sztk-s rendelésen is körültekintően vizsgáltak, az elsőnél félidőben volt egy kis probléma, de rendesen, nem kapkodva láttak el, és vizsgálták a babát is.

Szóval nem érzem azt, hogy az a pénz, amit kifizettem volna magánban, annyival több pluszt szolgáltatott volna, hogy megérje a kiadása.

2020. szept. 21. 10:19
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Nagyjából kettessel értek egyet, de egyébként teljesen lutri lehet az ügyelet és a fogadott is. Én ügyeletben szültem nem is olyan régen, előtte a gondozáson mindenki rendesen bánt velem. Szüléskor a doki, akivel először találkoztam, nagyon normális volt, a szülésznő (és a saját) aggályai(m) ellenére gátvédelem lett belőle. Még a vajúdás elején arról is kifaggatott, hogy miért végeztek adott laborvizsgálatokat, mert véletlenül odakeveredett a leleteim közé egy három éves laborlelet. Ennyire átnézte a papírjaimat.

Csak hogy másik példákat is mondja, két kezem kevés megszámolni hány kismama van a környezetemben, és bizony többszázezret fogadott orvosra perkáló kismamák maradtak magukra súlyos komplikációikkal... Nyilván tudok ilyenről ügyeletben is, illetve normális fogadott dokik is vannak, akik megdolgoznak a pénzért. De nincs biztosíték semmire.

Én azt gondolom, hogy akkor érdemes, ha nagyon ragaszkodsz ugyanahhoz az archoz (amit egyes is írt).

2020. szept. 21. 10:23
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

En az elsőt sztk alapon szültem, terhesgondozásra is oda jártam. Legközelebb fogadnék orvost.

Okok: mindig rettentő sokat kellett várni, hiába volt időpont 10-re, volt hogy 1 órakor meg a dokit vártuk, mert elhívták szüléshez/szülésekhez.

Nekem volt papírom, ha nem tagulok, akkor császározzanak, mégse csinálták meg, mert mint kiderült át sem nézték a mappámat. Így több mint 30 órát szenvedtetek mire eszükbe jutott, hogy akkor megcsászároznak. De már nem hagytam, megszületett természetes úton.

Az sztk-s ultrahangok nagyon trék. A legtöbb helyen apa be sem mehet, képet nem adnak és sportot űznek belőle, hogy nem mondjak meg a baba nemet. De meg csak nem is kommunikálnak veled normálisan.

Szoval uh-ra en a Czeizelbe jártam amúgy is. Így utólag azt mondom, második gyerekhez megprobalnam megszerezni a Czeizeles uh-s dokit, mert ő szülész nogyogyasz is. Bajcsyban praktizál.

2020. szept. 21. 10:26
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
En fogadtam dokit. Minden hónapban megnézte,zárt e a mehszaj,baba hogy vagy,stb. 3x kellett menni sztk-ba uh-ra. Órákat vartam,pedig idopont volt. Lekezeloek voltak es semmit nem is mondtak soha. Nem is ram figyeltek,hanem egymas kozott beszelgettek az ebedrendelesrol. Látszódott,kinek van fogadott es kinek nincs a banasmodon sajnos..
2020. szept. 21. 10:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Kétszer szültem fogadott orvosnál, problémamentes terhességgel. Engem megnyugtatott az orvos jelenléte. Egyéb nőgyógyászati problémáimat is végigkísérte. Most várom a harmadik babánkat, de az orvosom már nem vállal szülést. Múlt héten pénteken délután beütött a "gixer". Nem tudtam hirtelen kihez forduljak, őt hívtam fel mobilon, és fél óra alatt időpontokat, orvosokat szerzett nekem, beutalót intézett. Tudtam, hogy akármi lesz biztos kezekben vagyok. Nem vagyok biztos benne, hogy ha a két előző terhességet nem ő kísérte volna végig, akkor is ilyen hamar segítséghez jutottam volna, ráadásul már majdnem hétvégén. Eleve a mobilszámát sem tudtam volna.Nem gondolom, hogy az ügyeletre rohanva is ilyen hamar el lett volna intézve minden. Maximum mondták volna, hogy menjek hétfőn orvoshoz. Szóval én most úgy érzem, hogy megérte erre áldozni.
2020. szept. 21. 11:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Én egyszer szültem fogadott orvosnál, fontos lett volna, hogy tudjak bízni az irvosban masodjara is.

De sajnos úgy jártam, mint az előző válaszoló, szülést már nem vállal. Én meg csak benne bízok, így terhesgondozásra járok hozzá, szülni meg szülök annál, aki épp bent lesz.

Sajnálom, hogy így alakult, de remélem, nem lesz belőle hátrányom, problémamentes szülésem lesz.

2020. szept. 21. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyébként azzal nyugtatom magam, hogy más meg abban az orvosban bízik, aki pont akkor lesz bent, amikor én szülök, neki fizet tizezreket, százezreket azért, hogy ott legyen a szulesnel.

Gondolom minden orvos figyel azért a kismamara meg a babara, akkor is, ha épp ugyeletben van es ha olyan a szituacio, cselekszik, nem hagyja karosodni a babat vagy kismamat.

2020. szept. 21. 11:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!