Fogadott doki nélkül milyen a terhesgondozás? Milyen
gyakran kell vizsgálatokra járni?
Figyelt kérdés
Mivel az első terhességem 30. hetéig külföldön éltem ezért nincs sok fogalmam az itthoni terhesgondozással kapcsolatban. Kint összesen 2 uh-t csináltak, kombinált tesztet 3 genetikai betegségre meg a szokásos vérvételek és vizeletvizsgálatok voltak, összesen ennyi. Fogadott doki nélkül, mert ott ez nem szokás. Hüvelyileg sosem néztek meg és itthon sem, egyedül csak a 36. heti kenetvételnél.
Nekem az pl tetszett, hogy nem nyúlkáltak fölöslegesen belém.
Nem vagyok terhes, csupán csak szeretnék ezzel tisztában lenni.
2020. júl. 18. 10:08
1/6 anonim válasza:
A terhesség megállapítása után 3 kötelező uh van. A 12. héten, a 18-20.héten és a 30-32. héten. A kombinált tesztet ha kéri valaki, a 12. heti genetikai uh-n veszik le. Ha táppénzes papír miatt nem kell 2 hetente megjelenned a nőgyógyásznál, akkor ennél többször nem kell menned.
Hüvelyi uh-t nem csinálnak mindenhol. Orvosa válogatja. Nekem 2 gyermekem van, egyiknél sem volt.
Elméletileg a terhesség megállapításakor van rákszűrés, ha nincs friss eredményed. Nekem a másodiknál nem volt. Nála a 36. héten vizsgáltak először, mikor nst-re mentem. Addig manuális vizsgálatom egyáltalán nem volt, mert nem volt panaszom.
2020. júl. 18. 10:36
2/6 anonim válasza:
Nekem fogadott dokim van és minden hónapban vissza hív ahol uht is csinál. Előzőnél nem volt fogadott és ugye rám sem nézték de nekem ez így sokkal jobb mert legalább én is többször látom a babát is.
2020. júl. 18. 10:48
3/6 anonim válasza:
Nekem nem volt fogadott orvosom, havonta jártam terhesgondozásra,szintén havonta védőnői tanácsadásra. Uh a 12,19,30 (itt nekem több volt mert vissza kellett tartani a kislányomat. A kórházban hetente volt míg bent voltam) és a 36.héten volt. Voltak laborok, cukorterheléses vizsgálat stb. Manuális vizsgálat csak a végefele volt,ritkán. Úgy néz ki, jó helyen voltam,mert nem éreztem úgy,hogy nem foglalkoznak velünk. Sőt,mikor bekerültem a kórházba,villám gyorsan kaptunk kezelést,több orvos is foglalkozott velünk. Ennek én kifejezetten örültem,mert sokan panaszkodtak,hogy mivel fogadott orvosuk van, csak akkor történik bármi is,ha az elrendeli,de a doki meg felé sem néz. Viszont azt hozzá kell tennem,hogy szerintem nekem nagy mázlim is volt,meg nem rossz intézményben szültem.
2020. júl. 18. 11:44
4/6 anonim válasza:
Sztk-s dokihiz jarok,kb havonta. Az elejen cyak huvelyi uh-t csinalt,most volt az elso hasi nala. Genetikai uh 12dik heten volt eloszor,az is hasi volt,de azt mas csinalta. Lesz meg 2 genetikai uh. Vizeletvizsgalat is van minden trimeszterben,valamint vervetel. Ezen kivul vizeletvizsgalatot csinala a vedono is,akihez szinten kb havonta kell menni.
2020. júl. 18. 12:07
5/6 anonim válasza:
Nekem van orvosom.
Én havonta egyszer megyek.
2020. júl. 18. 18:08
6/6 anonim válasza:
A vírushelyzet miatt a 6., a 15. héten voltam, aztán most a 36. héten. Nem is hiányzott több, védőnővel beszéltem párszor (védőnői gondozás sem volt), minden UH-m, laborom, cukorterhelésem tökéletes volt. Táppénzzen nem voltam, így semmi értelme nem lett volna járkálni feleslegesen. 38. hétre hívtak vissza NST-re meg kenetre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!